İşini iyi yapan ve yapmayan teknik servislerin tespiti şart

İşini iyi yapan ve yapmayan teknik servislerin tespiti şart

Doğubayazıt Gazetesi

İşini iyi yapmayan Teknik servislerin vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Vatandaşların mağduriyetine önlem olacak, teknik servis memnuniyet değerlendirme sistemi kurulmalı önerisinde bulundu.

Teknik servisler için memnuniyet değerlendirme sistemi kurulmalı. Memnuniyet oranı düşük olan teknik servislerin vatandaşlar tarafından bilinmesinin önemine değinen Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Bakırköy florya da bulunan Volvo teknik servisine giden bir arkadaşımızın yaşadığı mağduriyete vakıf oldum, eğer memnuniyet oranı önceden bilinseydi belki bu arkadaşımız mağdur olmazdı diyerek konuyu araştırdığımda; şikâyet sitelerinde mağdur olan vatandaşların yaşadıkları olaylara ilişkin açıklamalarında aynı teknik servise giden Emrullah adında ki vatandaşın 11.07.2021 tarihinde yaşadığı mağduriyeti şu şekilde tarif etmektedir.

Sikayetvar sitesinde; Emrullah: Volvo S60 sahibiyim. Aracımın kumanda pili bitik halde Mezcar Volvo yetkili servisine götürdüm. Bana pilde sorun yok deyip gönderdiler ve yolda aracımın kapılar kitledikten sonra bir daha açılmadı. Ve 2 gündür mağduriyet yaşadım yolda ve çekici masraflarım hariç.’ şeklinde farklı volvo teknik servislerinde yaşadıkları mağduriyete ilişkin birçok paylaşım bulunmaktadır.

 Dünyanın en iyi araçlarından birini üreten Volvo ne yazık ki bazı teknik servislerinde aynı hizmeti sergilemediğini gözükmektedir.

 Diğer farklı ürün ve servisler ile ilgili şikayetlerin ve yaşanan mağduriyetlere ilişkin paylaşımların çokluğuna bir çözüm bulunması adına, Teknik servisler için memnuniyet değerlendirme sistemi kurulması, mağduriyetleri önlemeye bir çözüm olacaktır. ’dedi.

İşini iyi yapan ve yapmayan teknik servislerin tespiti şart Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ’İşini düzgün yapmayan teknik servislerin vatandaşları telafisi mümkün olmayan zararlar ile karşı karşıya bırakmasına çözüm bulunmalıdır.

 İşini düzgün yapan teknik servisler ve işini düzgün yapmayan teknik servislerin ayrılması, vatandaşların mağdur edilmemesi adına çok büyük bir önem taşımaktadır. Teknik servislerde memnuniyet oranının vatandaşlar tarafından ulaşılabilir olacak şekilde bir yasal düzenleme yapılmalıdır.

Her yıl tekrarlanacak şekilde bir yıl boyunca teknik servislere giden vatandaşların, ürünlerinin tamiratı ile ilgili memnuniyet değerlendirme verileri ticaret bakanlığı tarafından her yılın sonunda açıklanacak şekilde bir düzenleme, mağduriyetlerin giderilmesi ve işini iyi yapan teknik servislerin belirlenmesinde önemli bir adım olacaktır. 'dedi.

Memnuniyet oranı düşük olan teknik servisler kapatılmalıdır. Demir, Tüm teknik servisler her yıl memnuniyet değerlendirme sonuçlarına göre yeterli derecede memnuniyet olmaması durumunda kapatılması ya da mesleki yeterlilik testinden geçirilmesi, oluşacak zararların önlenmesi adına önemli bir adım olacaktır.

 Teknik servislere 3 aşamalı vatandaşlar tarafından değerlendirme anketleri mecburiyeti getirilmelidir.3 aşamalı teknik servis memnuniyet sisteminin 1.aşamasında vatandaşın ürününü teslim etme, teslim sürecinde teknik servise ulaşım ve teknik servisin tutum ve davranışları,2. aşamasında ürünün tamiratı ve teslim süreci memnuniyet ölçümü,3.aşamada belirli bir süre sonra tamir olan ürünün kullanım performansının ölçümü gibi bir sistem kurularak mağduriyetler minimuma düşürülebilir.

Memnuniyet oranlarının her yıl açıklamasıyla teknik servislerin kendine çeki düzen vermesi ve müşterilerini mağdur eden teknik servislerin daha fazla kişiyi mağdur etmesi engellenmiş olacaktır.’ dedi.



  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30