İŞADAMI HEMŞEHRİMİZ İBRAHİM ÇEÇEN DOĞUBAYAZIT’TA

İŞADAMI HEMŞEHRİMİZ İBRAHİM ÇEÇEN DOĞUBAYAZIT’TA

İbrahim bey 3 günlük memleket ziyaretinde Baba Ocağı olan Doğubayazıt’ta da bir dizi incelemelerde bulundu.

Doğubayazıt Gazetesi

İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni için Ağrı’ya gelen IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıt’lı hemşehrimiz İbrahim Çeçen Doğubayazıt’ı ziyaret etti.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve beraberindeki heyet ile birlikte ilçeye gelen Çeçen’i şehir girişinde sivil toplum kuruluş ve halk tarafından karşılandı.

İlçe Kaymakamı Murat Ekinci’yi makamında ziyaret eden Çeçen, Ömer Çoktin Fen Lisesine İş insanı Bişar Çoktin ile birlikte geçerek yetkililerden bilgi aldı, Çoktin’i güzel bir eser kazandırdığı için tebrik etti.

Doğubayazıt Ahmed-i Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak faaliyetlere ilişkin istişarenin yapıldığı toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Kız öğrenci yurdumuzu ve Doğubayazıt Ahmed-i  Hani Kampüsünüzü yapan hayırsever iş insanımız Abdolbari GOOZEL’e ve Fevzihan ARAS' a teşekkürlerimi sunarak ve selamlarımızı göndererek başlamak istiyorum” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, Doğubayazıt’ta kız öğrenciler için yurt sorunun giderilerek kız yurdu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın bir tarihte kız öğrenci yurdunun hizmete başlayacağını söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, erkek öğrencilerin yurt sorununun giderilmesi için Doğubayazıt Kaymakamlığı ile istişarelerin devam ettiğini ve en kısa sürede erkek öğrenci yurdu çalışmalarının başlayacağını belirtti.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 bölümde toplam 606 öğrenci ile eğitime devam edildiğini belirten Prof. Dr. KARABULUT, yeni eğitim öğretim yılında Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci kontenjanlarının yüzde 100 dolduğunu ifade etti.

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN ise Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu kampüsüne katkılarından dolayı iş insanı Abdolbari GOOZEL’i tebrik ederek, Doğubayazıt’ta çok güzel bir kampüsün oluşturulduğunu söyledi. ÇEÇEN, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’ndaki hizmetlerin ve kalitenin daha iyi yerlere çıkarılması için hem iş insanlarına hem de yerel yöneticilere büyük bir görev düştüğünü dile getirdi.

Doğubayazıt Ticaret ve sanayi Odasını da ziyaret eden Çeçen’i oda Başkanı Cemal Can, Ticaret Odası için alınan yerli araç TOGG’un açılış töreni sonrası Ticaret Odası Başkanı Cemal Can ziyaretlerinden dolayı İbrahim Çeçen’e Tablo ve Plaket taktim ederek teşekkür etti. 

Doğubayazıt Ahmedi Hani Meslek Yüksekokulu’na geçerek yetkililerden okul ile ilgili bilgi alan İşadamı Çeçen, okulun öğrenci sayısı ve Bölümlerinin eksikliğinden dolayı yetersiz olduğunu belirtti ve bu ölçekte büyük ve donanımlı bir okulun daha iyi noktaya gelebilmesi noktasında görüşlerini açıkladı ve AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut’a gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci yaptığı konuşmada ilçenin Turizm potansiyelinin olduğunu ve Doğubayazıt’a Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Otelinin yapılması gerektiğini ve bu yönde Doğubayazıt’lı İşadamlarına büyük görevler düştüğünü belirtti.

Ticaret Odası Başkanı Cemal Can ve Bışar Çoktin Eğitim alanında yapılacak olan çalışmalarda ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini sözlerine eklediler.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34