İnadına çözüm sürecini, inadına kardeşliğimizi pekiştireceğiz.

İnadına çözüm sürecini, inadına kardeşliğimizi pekiştireceğiz.

Ekrem Çelebi:

AKP Ağrı Milletvekili Çelebi: ``AK Parti olarak halen bu kadar yağmaya, talana rağmen inadına çözüm süreci veinadına kardeşliğimizi pekiştireceğiz"
Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, ``AK Parti olarak halen bu kadar yağmaya, talana rağmen inadına çözüm süreci ve inadına kardeşliğimizi pekiştireceğiz" dedi.
Çelebi, AK Parti il binasında yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen tezkerenin hemen akabinde özellikle kentimizde ve ilçelerimizde Kobani üzerinde farklı bir algılama süreci getirildiğini belirtti.
AK Parti hükümetlerinden önce sadece Erzurum’a kadar gittiğiniz zaman en az 5-6 yerde arama yapıldığını söyleyen Çelebi, "Hiçbir insan bir Kürtçe kaseti bile dinleyemiyordu. Cezaevinde bulunan bir şahıs veya bir bayan kendi ailesiyle Türkçe`nin dışında herhangi bir dille konuşma hürriyetine haiz değildi. Bunun yani sıra Kürdoloji Bölümleri özellikle üniversitelerde, basın yayında gazeteler, radyolar, televizyonlar ve TRT şeş`ler bunların bütününü AK Parti getirdi" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın, "Baldıran zehri dahi içsem bu çözüm sürecini başlatacağım ve elimi, gövdemi bu taşın altına koyacağım " sözünü anımsatan Çelebi, AK Parti olarak bizim hiçbir kimseyle demokratik anlamda bir sıkıntımız yok. Bu ülke demokratik süreç içerisinde, çözüm süreçlerini geliştirdiği zamanda devletliğini de aynı şekilde yapar. Özellikle son dönemde geliştirilen bu halkı bezdirme, camları kırma ve devlet kurumlarını talan etme durumlarını biz AK Parti olarak gerçekten kınıyoruz" diye konuştu.
- "Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin ve Kürtlerin sigortasıdır"
Kobani süreci içerisinde algı yaratmak isteyenlere AK Parti en büyük dersi verdiğini vurgulayan Çelebi, şöyle devam etti:
"Bununla birlikte tezkere çıkartıldı. İkincisi AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisine gelen oradaki insanların hiçbirisine kimlik sormamıştır. Yani Kürt, Arap, Yezidi ve Türkmen kökenli misiniz diye hiç kimseye sormamıştır. Bir buçuk milyon insanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisine almıştır ve kucağını açmıştır. Şuanda da onların bütün giderleri bu devlet tarafından karşılanıyor. Ama sonuç bu olmaması lazımdı. Ağrı üzerinde, Türkiye üzerinde gerçekten 17 Aralık ile başarıya gidemeyen bir sonuç vardı. İkinci bir sonuç bunun olmaması lazımdı. Hele hele bizim bölgemizde. Şuandaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, inanın bu ülkenin ve Kürtlerin sigortasıdır. Geçmişte bu devlette yaşayan her ırktan insan, bu devletin bir tokadını yemiştir. Ama AK Parti hükümetleri döneminde her millete de daha önce tokat yiyen her milletin önünü yine bu devlet ve bu hükümet açmıştır. Onun için biz Ağrı İl Teşkilatı olarak, İl Başkanlığı olarak, Milletvekilleri olarak, Merkez İlçe Başkanı olarak kentimize, Türkiye Cumhuriyeti devletimizde yapılan bu Vandalizm’e karşı biz hayır diyoruz. Ama şunu da belirtmek istiyoruz, İnadına çözüm süreci diyoruz. Çünkü bizim bu kardeşliğimizi hiçbir devlet, hiçbir oyun bozamaz." (AA)



Anahtar Kelimeler: Ekrem Çelebi:
  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52