İl Müdürü Gazetemize Çarpıcı açıklamalarda bulundu...

İl Müdürü Gazetemize Çarpıcı açıklamalarda bulundu...

TURİZM MÜDÜRÜNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

İstanbul Emitt Fuarında Nuh`un Gemisi konseptiyle dikkat çeken Ağrı standı…

NEZİR ÇELİK YAZIYOR

Ağrı Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Yaptığı açıklamalarla her soruya açıklık getiren Bulut, İstanbul Emitt Fuarında tutun Doğubayazıt'ın Turizm sorun ve sıkıntılarına kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Bilindiği gibi, Bu yıl 19`uncu kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, İstanbul Beylikdüzü Tüyap fuar alanında tamamlandı.

71 ülkeden katılımın sağlandığı ve her yıl ortalama 140 bin ziyaretçi alan Emitt fuarına katılan Ağrı, Nuh`un Gemisi konseptiyle dikkat çekti.

Fuar açılır açılmaz Ağrı standının kalabalık bir ziyaretçi akınına uğradığını vurgulayan Ağrı Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, "bu yıl ilgi çeken bir tasarım yaptık. Geçen yıl en önemli değerlerimizden İshakpaşa Sarayı konsepti ile fuara katıldık ve büyük ilgi görmüştü. Bu yıl da Nuh`un Gemisi konsepti aynı şekilde ilgi gördü." diye konuştu.

Ağrı`nın bu yıl iki ayrı stand ile fuara  katılım gösterdiğini belirten Muhsin Bulut, "her yıl farklı değerlerimizi tanıtmaya ve ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İlimizin ve ülkemizin önemli simgelerinden olan Ağrı Dağı aynı zamanda dağcılık sporu ile ilgilenen dağcılar için cazip bir tırmanış merkezi. Bunun için Kış turizmi ve dağcılık alanında da Ağrı Dağımızı tanıtmak istedik" dedi.

İlk gün itibariyle gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve Nuh`un Gemisi konseptiyle dikkat çeken Ağrı standında, Ağrı Balı, el sanatları ve Ağrı`nın yöresel yemekleri arasında yer alan halise standa damgasını vurduğunu belirten İl Müdürü Bulut, Emitt Fuarında günde 1500 kişiye Helise dağıtıldı. Bunda da Ağrı Valisinin emeği çok büyüktür. Tüm maddi imkanları vali bey bize seferber etti. Buradan Gazetenizin aracılığıyla da vali beye teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Emitt fuarında paydaş stantlarını da ziyaret ettiklerinin altını çizen Bulut, Onların da kurumlarını ve kendilerini iyi ifade ettiklerine tanıklık ettik. Dolayısıyla hepimiz Tüm deskler/altpaydaşlar birleşerek Ağrı Standını oluşturduk. İnşallah seneye daha geniş bir alanda daha çok alt paydaşlarla AĞRI ilimiz EMİTT fuarında yerini alır. Bize destek sunan herkese sonsuz teşekkürler. Ve 19. Uluslarası Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı geride bıraktık. Her şey AĞRI için dedik ve beldeler Alanında Fuarın en iyisi seçildik. Türkiye'nin belli başlı tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde beldesi, 71  ülkeden yüzlerce katılımcının yer aldığı ve 200 bine yakın kişinin ziyaret ettiği 19. Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`na Nuh`un Gemisi konseptiyle katılan Ağrı Valiliği standı en iyi stand dekoru dalında birinci seçilerek ödüllendirildi” şeklinde konuştu.

DOĞUBAYAZIT'A TURİST AKINI OLACAK

Öte tandan, Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklar, doğal güzelliklerle ilgi gören DOĞUBAYAZIT'ın her geçen yıl daha fazla turist çektiğini belirten Turizm Müdürü Bulut,   DOĞUBAYAZIT`ı 2014 yılında ziyaret eden turist sayısı, 2013`e göre yüzde 8 arttı. Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ilçemiz dikkat çekiyor, ``medeniyetler geçidi`` olarak nitelendirilen Ağrı`ya yerli ve yabancı turistlerin ilgisi giderek artıyor. Doğu Anadolu`nun bu gözde İLÇESİ, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Nuh`un Gemisi Silüeti, Doğubayazıt Kalesi ve Camisi,  Meteor Çukuru, Buz Mağarası,  gibi tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra abdigör köftesi, hengel, halise ve keledoş gibi mutfak kültürüyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.” dedi.

Turizm alanında 2014 yılında ziyaret eden turist sayısının, 2013`e kıyasla yüzde 8 arttığını da söyledi.

Bu sayının 2015`te de artmasını beklediklerini belirten Muhsin Bulut, "Kentimiz birçok tarihi ve turistik mekana sahip. Bu turistik potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz.

İshak Paşa Sarayı, Ahmede Xani Türbesi ve diğer turistik alanlarımız yüz binlerce turist çekiyor. Doğubayazıt ilçemizde, aynı anda Doğubayazıt, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi`ni görebilen bir noktada kent müzesi yapıyoruz. İshak Paşa Sarayı`nın üst tarafında bulunan tarihi mezarlık ve mescidin restorasyonu da yapıldı.” şeklinde konuştu.

Saray yolunun ise Karayollarının himayesinde olduğunu ve en az yılda bu yolun iki kez onarımda geçirilmesi gerektiğini de vurguladı.

/resimler/2015-1/31/090101202.jpg

/resimler/2015-1/31/090125328.jpg



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54