İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AĞRI’DA AÇILIŞ YAPTI, DOĞUBAYAZIT SINIRINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AĞRI’DA AÇILIŞ YAPTI, DOĞUBAYAZIT SINIRINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğubayazıt’ta Türkiye-İran sınırında yer alan Şehir Piyade Er Sabri Bayır Sınır Karakolunu ziyaret etti. Soylu, bölgede yapımı devam eden sınır güvenlik duvarında da incele

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Havalimanı'nda Vali Süleyman Elban, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Buradan inşaatı devam eden 50 odalı Ağrı Fizik Tedavi Hastanesi ve KOBİ Merkezi'nde incelemede bulunan Soylu, daha sonra 11 bin kişi istihdam alanına sahip Ağrı Teksilkent Fabrikası'nın açılışı ve 6 bin kişi istihdamlı Ağrı Tekstilkent Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı. Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, önemli bir tesisin açılışı ve temel atma töreni için bir araya geldiklerini söyledi.

Soylu, konuşmanın ardından il protokolü ile bir tekstil fabrikasının temelini attı, diğerinin ise açılışını yaptı.

ÖTE YANDAN,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterle Türkiye-İran sınırında incelemede bulundu. Şehit Piyade Er Sabri Bayır Hudut Takım Karakoluna geçen Soylu, burada sınırda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Soylu, ardından sınırda bir başka bölgede bulunan 50 Numaralı Hudut Taşı'nda yapımı devam eden sınır güvenlik duvarı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu, beraberindeki Ağrı Valisi Süleyman Elban, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile helikopterle Türkiye-İran sınırında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Şehit Piyade Er Sabri Bayır Hudut Takım Karakolu'na giden Soylu, sınırda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Karakol ziyaretçi defterini imzalayan Soylu, askerlerle çay içti, sohbet etti.

Bakan Soylu, daha sonra sınırda bir diğer bölgede bulunan 50 Numaralı Hudut Taşı'nda yapımı devam eden sınır güvenlik duvarı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada da güvenlik görevlileri ve çalışanlarla sohbet eden Soylu, beraberindekiler, güvenlik görevlileri ve sınır güvenlik duvarında çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

- "Ağrı'da 87 kilometrelik sınır hattımız var"

Sınır duvarı çalışmalarında gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Iğdır'ı bitirmiştik. Özellikle atacağımız adımlar Ağrı ile ilgiliydi. Ağrı'da yaklaşık 45 kilometre gelmiştik. Burada kış şartları çalışmaya çok müsaade etmiyor ama Ağrı'da toplam 87 kilometrelik sınır hattımız var. Bunun 82 kilometresine duvar yapmayı planlıyoruz. Şu anda 78 kilometresinin yolu bitti. 82 kilometrede imalat bitti, yaklaşık 10 kilometrelik kısımda imalatı biten duvarların birbirine montajlanması kaldı. Onu da sağladığımız andan itibaren kışa girmeden 2-3 kilometrelik bir eksiğimiz kalır. Burada güvenliği sağlayarak kışa girmeden çok önemli bir meseleyi bitirmiş sayıyoruz. Onları da kış bittikten sonra tamamlamış olacağız."

Soylu, Iğdır, Ağrı ve Suriye sınırına yapılan duvarların büyük avantaj olduğunu vurgulayarak, Hakkari'nin Yüksekova ve Esendere etrafında çalışmalara başladıklarını ve iyi yol aldıklarını ifade etti.(aa)



  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31