IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI’NDAN, HİZMET

IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI’NDAN, HİZMET

DOĞUBAYAZIT GAZETESİ

IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI, GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATARAK AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ’NİN UYGULAMA MUTFAĞININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ. 

Öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı sunacak olan bu girişim, gastronomi ve turizm sektörlerindeki potansiyeli en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. 6 Aralık’taki açılışta gerçekleşen söyleşi ise sektörün önemli isimlerini bir araya getirerek, öğrencilere kariyer hedeflerini belirlemelerinde kullanabilecekleri değerli bilgiler sundu.

IC İbrahim Çeçen Vakfı’nın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde verilen gastronomi eğitimine yaptığı kapsamlı yatırım, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki teorik bilgilerini gerçek dünya deneyimleriyle bütünleştirmelerini sağlayacak bir Uygulama Mutfağı'nın açılışıyla zenginleştirildi. Bu dönüm noktası, 6 Aralık'ta düzenlenen ve sektör liderlerini öğrencilerle buluşturan bir panelle kutlandı. Etkinlikte gastronomi ve turizm sektörlerinin entegrasyonu ve öğrencilere kariyer yollarını aydınlatacak değerli bilgiler aktarıldı.

Profesyonel mutfak koşullarında eğitim imkanı sağlayacak olan uygulama mutfağı, öğrencilerin özel malzemelerle çalışma becerilerini geliştirmelerine ve mutfak uygulamalarında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak modern ekipmanlarla donatılmış durumda.

KARİYERE GİDEN YOLDA İLK DURAK

7 Aralık'ta başlayan eğitim programı, öğrencilere gastronominin çok disiplinli yapısını öğreterek yemek bilimi ve sanatını sağlık, teknoloji, fen ve sosyal bilimlerle ilişkilendirmeyi amaçlıyor. Böylelikle, öğrencilerin bilimsel ve pratik becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Öğrencilerin sürdürülebilirlik ve geleneksel mutfak bilgisini artırarak, gıda güvenliği ve doğayla uyum içinde çalışabilecek bilinçli şefler olarak yetişmelerinin yanı sıra, mesleki tecrübenin kazandırılması ve eğitim kalitesinin artırılması da projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.

GASTRONOMİ DÜNYASI VE SEKTÖR İÇİN YENİ BİR SOLUK

Öğrencilerin gastronomi disiplinleri arasındaki ilişkileri anlamalarına, bilimsel yaklaşımlarını geliştirmelerine ve doğa ile yemek arasındaki bağlantıyı kurmalarına yönelik tasarlanmış olan eğitim içeriğine sahip olan projenin ilk etapta 12 aylık bir süre içinde tamamlanması ve ardından sürdürülebilir kılınması hedefleniyor. Bu süre zarfında, IC İbrahim Çeçen Vakfı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve IC Grup Şirketleri'nin iş birliği ile projenin devamlılığı da planlanıyor.

IC İbrahim Çeçen Vakfı’nın bu yenilikçi projesinden mezun olan öğrencilerin, sürdürülebilir gıda ve doğa arasındaki ilişkiyi anlayıp, yöresel mutfakları tanıyarak topluma katkı sağlamaları ve gastronomi alanında üstün başarılar elde ederek sektöre yeni bir soluk getirmeleri öngörülüyor.

“STAJ VE İŞ BAŞVURULARINI İÇİN HOLDİNG VE VAKFIN KAPILARI AÇIK”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin gastronomi eğitimi alanında attığı bu önemli adımlar, sektördeki potansiyeli maksimize etme hedefiyle paralellik gösteriyor. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde IC İbrahim Çeçen Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçirilen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı'nın öğrencilere sunduğu imkanlardan bahsederek, “Üniversitemizde gerçekleştirilen bu güzel işler, bize heyecan veriyor. IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı yöneticilerine, bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah bu sevincimiz hep artarak devam etsin” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karabulut, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı'nın onlar için 'ikinci ev' olduğunu vurgulayarak, “Staj ve iş başvurularınız için IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı gibi sizlere kapılarını açan değerli kurumlar var. Üniversitemizle birlikte bir aile …



Anahtar Kelimeler: İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI’ HİZMET
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34