İbrahim Çeçen Vakfı İÇTEN Bakış Ödülleri Sahiplerini Buldu

İbrahim Çeçen Vakfı İÇTEN Bakış Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ağrı İlinin Turizm Potansiyeli Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 1. Araştırma Proje Yarışması Sonuçlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Ağrı İlinin Turizm Potansiyeli” Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 1.Araştırma Proje Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Türkiye genelinde onlarca projenin yer aldığı yarışmada dereceye giren eser sahipleri gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat TANIK, Vali Yardımcısı Taner TENGİR, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, idari ve akademik personelle birlikte öğrenciler katıldılar.
Yarışmada birinciliği “Nuh’un Şehri, Güneşi Kucaklayanlar” isimli projesiyle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arş. Gör. Kübra YILDIRIM kazandı. İkinci eser; “Ağrı İlindeki Turizm Değerlerinin Yatırım Merkezine Sağlık Turizminin Oturtularak Bölgenin Turizm Potansiyelinin Yeniden Keşfedilmesi” isimli projesiyle Sağlık Bakanlığında iç denetçi olarak görev yapan Haşem ASLAN oldu. Üçüncülüğü ise, “Ağrı İlinin Turizm Potansiyeli” isimli projesiyle Sultan YÜKSEKKAYA kazandı. Ayrıca ödül kazanan projelerin yer aldığı kitapta, jüri tarafından yayımlanabilir nitelikte bulunan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan KOCAMAN ve öğretmen Deniz TAVUS’un projeleri de ödüllendirildiler. Proje Yarışmasında 1 olan eser sahibine 10 bin, ikiciye 8 bin ve üçüncüye de 6 bin lira para ödülü verildi.
Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN: “Üniversitemiz 2008’de kurulmaya başladı. Bu mevcut kampüse de 2009’da temel attık. Kampüsümüz kısa sürede bu hale geldi. Kampüsümüzün bu hale gelmesinde de en büyük emek saygıdeğer iş adamımız İbrahim Çeçen Bey’e aittir. Bundan dolayı da şahsım ve yönetimim adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi. “Üniversite yönetimi olarak, üniversiteyi kurmaya başladığımızda, partnerlerimiz ne ister, şehir ne ister, şehirde ne yapmak gerekiyor diye çeşitli çalışmalarımız oldu” diyen Prof. Dr. ASLAN; “Bugün de bu çalışmalarımızdan bir tanesini sonuçlandırdık. İnşallah iyi sonuç alırız, güzel şeyler ortaya çıkar. Değişik zamanlardaki konuşmalarımda da ifade ettiğim gibi, üniversiteler sadece bilim üreten, akademisyen yetiştiren, öğrenci yetiştiren yerler değildir. Üniversiteler; bir ülkenin, bir bölgenin, bir ilin ekonomik değerlerini, sosyal yapısını, sosyokültürel altyapısını ortaya çıkaran, onların değerlendirilmesini sağlayan ve o bölgenin, toplumun kalkınmasında itici güç olan yerler olmak zorundadır. Üniversiteler hiçbir zaman toplumdan ya da milletten ari ya da beri olan yerler değildir” dedi. Prof. Dr. ASLAN konuşmasına şöyle devam etti: “Bu vesileyle üniversiteler kuruldukları yerlerde toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dinamizmini ortaya çıkaran aktif, sürekli gelişime ve değişime açık yerler olmak zorundadır. Tabi bunları kurgularken, üniversite olarak buradaki halkımıza, bölgemize, ilimize ne gibi faydalar sağlayabiliriz diye her yıl değişik kurgular oluşturduk. Bir üniversitenin yerleşkesini, akademik kadrosunu, akademik çalışmalarını ne şekilde kurgularsanız o şekilde sonuç alırsınız. Değişik zamanlarda bu yaptığımız çalışmaları önümüze serdik, bir adım daha nasıl ileriye gidebiliriz diye düşündük. Bugünkü kutlamasını yaptığımız değişik yerlerden proje yarışmamıza katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma olduğuna inanıyorum.”
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER: “İbrahim Çeçen Vakfı olarak iki yıl önce bir dizi yarışma düzenlemeye karar verdik ve Ağrı’mız için bu yarışma olsun istedik. İki yıl önce “Ağrı için bir fikrim var” konulu yarışmayı gençler arasında düzenledik. Bir sonraki yıl ise akademisyenlerimizin de katılımını arzu ettik yine “Ağrı için bir fikrim var” idi konu” dedi. İki yıldan sonra Sayın Rektörümüzle istişaremiz neticesinde daha spesifik bir konuyla Ağrı ile ilgili daha belirgin bir konuyla yarışmanın çok daha anlamlı olacağı sonucuna vardıklarını ifade eden DİNÇER; “ yine Rektörümüzün önerisiyle ki, Ağrı’da birçok konuda araştırma ya da yarışma düzenlenebilir ama turizmin ayrı bir önemini vurgulayarak geçtiğimiz yıl 2013’te turizm konulu bir yarışmamız olsun istedik. “Ağrı İlinin Turizm Potansiyeli” konulu yarışmayı Türkiye çapında yapmaya karar verdik. Yarışmamıza 48 başvuru oldu” dedi. DİNÇER konuşmasını şöyle sürdürdü; “Jürimiz; Ağrı Valisi Dr. Mehmet TEKİNARSLAN, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın AKSU, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman AYIK, IC İbrahim Çeçen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat ÇEÇEN, İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, ICF Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah KELEŞ ve bendenizden oluştu. Şunu söyleyebilirim ki Sayın Valimiz dahil bütün eserler tek tek incelenerek jüri tarafından değerlendirilip en sonunda da ortak kanı sonunda birinci, ikinci ve üçüncümüz belli oldu. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemizin gerçekleştirdiği bu yarışmaya Vakıf olarak sponsor anlamında destek olmaya çalışıyoruz. Verilen üç ödülün yanı sıra, jürimiz üç ayrı eseri de kitapta yayımlanabilir nitelikte buldu. Yarışma sonucunda bu projeler kitaplaştırılıyor. Yarışmaya katılan 48 değerli eser sahibine de teşekkür ediyoruz. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız tabi ki öncelikle Ağrı’nın tanıtılması, elbette ki üniversitemizin de tanıtılması. Bu bağlamda Ağrı ilinin var olan Turizm potansiyelinin canlandırılması, sorunlarının giderilerek yapılması gerekenlerin saptanması ama en önemlisi ise hayata geçirilebilecek yani uygulanabilir nitelikte projelerin olmasıydı. Yani yarışmalar yapılıyor, projeler yazılıyor, rafa konuluyor olsun istemedik. Umarız bu yarışma sonunda uygulamaya geçirebileceğim IC Holding gerek resmi kanallarla uygulamaya geçirebileceğimiz somut projeler ortaya çıkar. Bütün Jüri üyelerimize, Sayın Rektörümüze ve idarecilerine çok teşekkür ediyorum. Vakıf olarak Üniversitemizin belirlediği doğrultuda projeler ve araştırmalar konusunda bundan sonra başka konularda da birlikteliğimizi sürdürme kararlılığındayız.”
Törende ödül alan proje sahipleri çalışmalarıyla ilgili olarak kısa sunumlar gerçekleştirdiler. Törende ayrıca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencileri de salondakilere mini bir müzik dinletisi sundu. 



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52