HÜSEYİN DEMİR: “İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU TACİRLERİNİN KÖKÜNÜ KAZIMAYA GÜÇLÜ DESTEK VERMELİYİZ.”

HÜSEYİN DEMİR: “İSTANBUL

MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE ZEHİR TACİRLERİ NEFES ALAMAYACAK.

Polisimize silah sıkan, gençlerimizi, milletimizi zehirlemeye kalkan zehir tacirlerinin kökünü kazımaya destek vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirten Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Tüm İstanbulluları zehir tacirlerinin kökünü kazımaya destek vermeye çağırdı.

Milletimizin başı sağ olsun.

İstanbul'da uyuşturucu ile kararlı mücadeleye yazılarıyla desteğini sürdüren Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ İstanbul Kağıthane’de uyuşturucu tacirlerine yapılan operasyonda şehit olan kahraman polisimiz Hakan Telli kardeşimize, Allahtan rahmet, kederli ailesi, emniyet camiası ve milletimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet makamı ali olsun.’ dedi.

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Valilikten yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 1 Ocak'tan bu yana kent genelinde 24 bin 539 operasyon düzenledi. İstanbul'da 1 Ocak-1 Ağustos tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, 29 bin 596 şüpheli gözaltına alınırken, bu şüphelilerden 3 bin 251'i tutuklandı. Söz konusu çalışmalarda, 8 ton 977 kilogram uyuşturucu madde, 3 bin 250 kök Hint keneviri ile 2 milyon 959 bin 671 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Milletimizin güvenlik güçlerine vereceği destek ile sadece İstanbul'da değil yurt genelinde zehir tacirleri nefes alamayacak. ’dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE, KAPSAMLI, KOORDİNELİ BİR STRATEJİ VE HALK DESTEĞİNİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR.

Uyuşturucu tacirleri ile mücadele, toplumların güvenliği, sağlığı ve refahı için önemli bir konu olduğunun altını çizen Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Bu mücadele kapsamlı , koordineli bir strateji ve halk desteğiyle çok hızlı sonuca ulaşabilir. Uyuşturucu tacirleri ile mücadelede kullanılan İstihbarat Toplama ve Analiz, Operasyonlar ve Hedefli Baskınlar, Maliİzleme, Sınır Kontrolleri ve Gümrük Denetimleri, Teknoloji ve İnternet İzleme, Uluslararasıİşbirliği, Yasal Reformlar, Savunma ve Koruma, Bilinçlendirme ve Eğitim, Alternatif Gelir Kaynakları konularında sürekli zehir tacirlerinin önünde olacak yöntemler geliştirmek çok önemlidir. Uyuşturucu ticaretinin karmaşıklığı göz önüne alındığında, mücadele sadece cezai yaptırımlarla değil, aynı zamanda istihbarat, uluslararası iş birliği ve toplumsal destekle birleşerek etkili olabilir.’ dedi.

UYUŞTURUCU TALEBİNİN DE KÖKÜ KURUTULMALI!

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,Uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı, toplumların sağlık, güvenlik ve sosyal dengesi için ciddi tehdittir. Uyuşturucu ile mücadele çok yönlü bir çaba gerektirir ve devler, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve bireyler arasında iş birliği çok önemlidir. Uyuşturucu ile mücadelede Eğitim ve Farkındalık Artırma, Erken Müdahale ve Tedavi,Sınır KontrolleriAlternatif Eğlence ve Aktiviteler, Rehabilitasyon ve Destek Programları, Uluslararası İşbirliği, Sosyal Yardım ve İstihdam Olanakları, Aile İçi İletişim ve Destek:İlaçla Destekli Tedavi  konularına hassasiyetle yaklaşılmalı ve güçlü destek verilmesi önemlidir.Unutulmaması gereken önemli bir nokta, uyuşturucuyla mücadelenin sadece cezalarla veya yasaklamalarla değil, aynı zamanda psikososyal destek, eğitim ve toplumsal değişimle talebin kökünü kurutmada önemli bir yeri vardır.  ’dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32