Hüseyin Demir: "İç savaşa sürüklenen Hollanda'da Adalet olsaydı “Hüseyin Baybaşin’’ özgür olurdu."

Hüseyin Demir:

‘Hollanda’nın geleceği, Adalet ve Hukuk mekanizmasının düzgün işlemesinden geçiyor’

İç savaşa sürüklenen Hollanda'da Adalet olsaydı “Hüseyin Baybaşin’’ özgür olurdu.

Müslümanların yüzde 91'inin İslamofobik saldırıya maruz kaldı, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının tavan yaptığı, Adalet ve Hukuk mekanizmasının çökmesinden dolayı iç savaşa sürüklenen Hollanda'ya seslenen Hüseyin Baybaşin’in Özel Danışmanı Hüseyin Demir, ’Hollanda’nın var olup olmaması, 25 yıldır Hüseyin Baybaşin’e uygulanan hukuksuzluklara ve diğer tüm hukuksuzluklara son verecek yeni Adalet ve Hukuk mekanizması inşa etmesinden geçmektedir ’dedi Hollanda’da, Adalet olmadığı için “Hüseyin Baybaşin’’ 25 yıldır tutsak!

Hüseyin Baybaşin’in Özel Danışmanı Hüseyin Demir,’ Sn. Hüseyin Baybaşin kimdir diye soranlara cevaben,24 Aralık 2020 tarihi itibarıyla, 25 yıldır Hollanda’da Cezaevinde Adalet, Hukuk ve İnsan Hakları yok sayılarak, türlü türlü insanlık dışı muameleye maruz kalan ve bunun en yakın şahitleri olan Hollanda cezaevinde bir dönem çalışmış bazı insanların uzun yıllardır, her hafta ‘freebaybasin’ pankartları ile özgürlüğünün verilmesi için eylem yaptığı, 25 yıldır cezaevinde olmasına ve tüm görüşmeleri takip altında olmasına rahmen, her gün bir yenisi eklenen yalan, karalama, iftiradan ibaret olan içeriklerden oluşan video, haber, yazı vb. dijital ve yazılı içeriklerin muhatabı olan kişinin adı olduğunu söyleyebilirsiniz’ dedi. İç savaşa sürüklenen Hollanda'da Adalet olsaydı: “Hüseyin Baybaşin’’ özgür olurdu.

Hüseyin Baybaşin’in Özel Danışmanı Hüseyin Demir,’ Kirli ilişki ağına sahip şebekenin, 24 ARALIK 1995’te,Hollandalı kişileri kullanma suretiyle kumpas kurarak özgürlüğü elinden alınan Sn. Hüseyin Baybaşin, tam 25 yıldır Hollanda cezaevinde tecrit altındadır. Hollanda tarafından Sn. Hüseyin Baybaşin’e istinat edilen suçlamalarının hiçbiri gerçeği yansıtmadığı gibi Sn. Hüseyin Bayaşin’e karşı somut bir delil bulunmuyor, kanıtlar montaj edilmiş telefon görüşmelerinden ibaret, iddia edilen bazı kayıtların aslında olmadığı ve herhangi bir suçun veya bir mağdur bile olmaması gerçekliğinin yanında sayısız kötü muameleye maruz kaldığı Avrupa İnsan Hakları mahkemesince kabul edilen Sn. Hüseyin Baybaşin’in, 25 yıldır cezaevinde rehin tutulması ‘Hollanda, geçmişte kirli ilişki ağı tarafından kullanılan yetkili makamda bulunan, Hollandalı kişilerin yaptığı kumpas ile yüzleşmek istemiyor ve bu sebepten dolayı Sn. Hüseyin Baybaşin, 25 yıldır özgürlüğünden alıkonulmuştur’ izahından başka bir şey söylenemez’ dedi.

Hollanda, Hüseyin Baybaşin’e uyguladığı hukuksuzluğa son vermeli Özel Danışmanı Hüseyin Demir ,’Hollanda'nın hukuk sisteminde kara bir leke olarak duran Sn. Hüseyin Baybaşin’e uygulanan ve 25 yıldır devam eden hukuksuzluk ve adaletsizlik, Hollanda dışında başka ülkede olsa ve kendisine istinat edilen suçlar ve ortaya konulan delil durumu doğru olsa bile dava dosyasını inceleyen, hukuktan anlayan her kişi bugün Hüseyin Baybaşin’in Özgür olması gerektiğini, yapılanın büyük bir adaletsizlik olduğunu rahat bir şekilde dile getirirdi.

Hollanda, bugün gerçek manada davayı ele alır, hukuk ve adalet mekanizmasını işletir ise Sn. Hüseyin Baybaşin hak ettiği özgürlüğe ilk duruşmada kavuşacağı kesindir ’dedi ‘Hollanda’nın geleceği, Adalet ve Hukuk mekanizmasının düzgün işlemesinden geçiyor’ Sözlerine şöyle devam eden Demir, ‘Hollanda'da yaşanan olaylar için açıklama yapan Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" sözleri Hollanda'nın nasıl bir halde olduğunu gösterir niteliktedir. Hollanda en kısa sürede adalettin uygulandığı, hukuksuzlukların son bulduğu bir tavır içine girmez ise yaşanan olaylar Hollanda diye bir ülkenin kalmayacağını göstermektedir. Hollanda’nın 25 yıldır sicilinde kara bir leke olarak duran Sn. Hüseyin Baybaşin’e uygulanan hukuksuzluk ve diğer tüm hukuksuzluklara son verecek şekilde acil adımlar atması varlık veya yokluğunu belirleyecek adımlar olacaktır ’dedi.



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52