Herkes rüya tabiri yapabilir mi ?

Herkes rüya tabiri yapabilir mi ?

Herkes rüya tabiri yapabilir mi veya kötü rüyalar neden anlatılmaz? ışte cevapları...


ınternette rüya tabiri siteleri en çok ziyaret edilenler arasında yer alıyor. Kitapçılarda ise rüya tabiri kitapları her zaman alıcı buluyor. Rüya tabirinin adeta bir furya haline gelmeye başladığı günümüzde acaba dinimiz neler tavsiye ediyor?

Rüyalar, insanoğlunun yaratıldığı ilk günden bu yana en popüler konuların başında geliyor. Rüyalarda görülen sembol ve işaretlerin taşıdığı bir anlamı var. Kötü rüya gördüğümüzde endişelenirken, güzel rüyalarla içimiz içimize sığmıyor. Belki de rüya konusunda düşülen en büyük yanlış, tabir edilmeden rüyayla ilgili bir anlam çıkarmak.

Peki rüyalarda ölçü ne? Rüya tabiri yapacak kişilerin hangi özellikleri taşıması gerekir?




 




MARMARA ÜNıVERSıTESı ıLAHıYAT FAKÜLTESı ÖğRETıM ÜYESı PROF.DR.YAKUP ÇıÇEK:
"RÜYALAR HERKESE ANLATABıLıR MıYıZ? ANLATAMAYIZ? RÜYALARI ANLATIRKEN DE O KONUYLA ıLGıLı BıR TAKIM ÖN YARGILARI YANLIş BıR BıLGı DONANIMINA SAHıP OLMAMASINA ANLATACAğIMIZ ıNSANLARIN BU DURUMLARINA DıKKAT ETMEMıZ LAZIM"

ıLAHıYATÇI - YAZAR ALı BUDAK:
"ALıMLER RÜYA TABıR EDECEK KışıLERıN SAHıP OLMASI GEREKEN ÖZELLıKLERı ıLMı şAHSı OLARAK ıKıYE AYIRMIşLARDIR. ıLMı ÖZELLıKLERDEN BıR TANESı KUR AN-I KERıM DEKı MESELLERı, DARBI MESELELERı BıLMEK GEREKTığıNı ıFADE ETMışLERDıR? ıKıNCı MADDE OLARAK SÖYLEYECEğıMıZ.... HADıS-ı şERıF LERDE DARBI MESELLER TEMSıLLER VARDIR. BU MESELLERı ÇOK ıYı BıLMEZ ıSEK BUNLARIN MANALARINI ÇOK ıYı ANLAYAMAZ ıSEK RÜYA TABıR ETMEYE KALKIşMAMIZ KADAR ışıN DOğRUSU KOMıK BıR şEY OLAMAZ. RÜYA TABıR EDEN KELıMELERıN ışTıKAKINI BıLMELı. RÜYADA KARGA GÖREN ıNSAN BUNUN FASIK ıNSANA ışARET ETTığıNı BıLMELı. BıR DE şAHSı VASIFLAR VARDIR. BU şAHSı VASIFLAR DA RÜYAYI TABıR EDECEK ıNSANIN ALıM OLMASI ZEKı OLMASI MÜTTAKı OLMASI GEREKTığı KÖTÜLÜKLERDEN KENDıNı TEMıZLEMış BıR ıNSAN OLMASI GEREKTığı ıFADE EDıLMışTıR. ışıN DOğRUSU ıHLASLI OLMASI GEREKTığı DE SÖYLENMışTıR. YANı BU ÇOK CıDDı BıR ışTıR."

Konunun uzmanları konuştukça rüyaların aslında hiç de hafife alınmayacak kadar önemli olduğu görülüyor.
Rüya konusunda cevabı merak edilen sorulardan biri de kötü rüya görüldüğünde ne yapılması gerektiğidir.

MARMARA ÜNıVERSıTESı ıLAHıYAT FAKÜLTESı ÖğRETıM ÜYESı PROF.DR.YAKUP ÇıÇEK:
"KÖTÜ RÜYA GÖREN KıMSE UYKUDAN UYANIYORSA YATMA şEKLıNı HEMEN DEğışTıRSıN. YANı SAğINA YATIYORSA SOLUNA DÖNSÜN VEYA TERSı. GÖRDÜğÜ BU KÖTÜ RÜYA GERÇEK BıR BıLGıYMış GıBı ıTıBAR ETMESıN ONU YOKMUş GıBı DÜşÜNSÜN. BU TÜR KÖTÜ RÜYALARI ANLATMAK SURETıYLE YAYMASIN. PEYGAMBER EFENDıMıZ BUNLARI TAVSıYE EDıYOR. "

ıLAHıYATÇI - YAZAR ALı BUDAK:
"RÜYALARI PEYGAMBERıMıZ 3 DEğışıK şEKıLDE ıFADE ETMış BUNLARDAN BıR TANESı DE ışTE şEYTANIN ALDATMASI KORKUTMASI şEKLıDE ıFADE EDıLEN RÜYALARDIR Kı BUNLARIN BAşKA ıNSANLARA ANLATILMAMASI GEREKTığıNı TABıR EDıLMEMESı GEREKTığıNı ıFADE BUYURMUşTUR. BAşKA RıVAYETLERDEN GELEN şÖYLE BıR DUA DA VARDIR Kı, ALLAH A SIğINMAK GEREKTığıNı EFENDıMıZ BU şEKıLDE ıFADE BUYURMUşLARDIR."

Rüya konusunun uzmanları, rüyaların başkalarına anlatılmasının bir düğümü çözmek gibi olduğunu, onların ekseriyetle anlatıldıkları ve yorumlandıkları üzere çıktıklarını söylüyor. Te vil adına ağızdan çıkan kelimelerin bir yönüyle, Hak nezdinde hadiselerin karara bağlanmalarına ve o şekilde meydana gelmelerine sebep teşkil ettiğini belirtiyor. Bu yüzden rüyaların işin ehli olmayan insanlara anlatılmaması ve tabir ettirilmemesi gerektiği konusu üzerinde ısrarla duruyorlar.

SAMANYOLU HABER




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21