HEMŞERİLERİMİZ ABDULBARİ GOZAL VE FEVZİ ARAS’TAN, KIZ ÖĞRENCİLERE BARINMA YARDIMI…

HEMŞERİLERİMİZ ABDULBARİ GOZAL VE FEVZİ ARAS’TAN, KIZ ÖĞRENCİLERE BARINMA YARDIMI…

Doğubayazıt’taki Kız Öğrencilerimiz İçin Yapılan Fatma GOOZAL Kız Öğrenci Yurdu Açıldı…

DOĞUBAYAZIT Gazetesi
Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören kız öğrenciler için Doğubayazıt’ta iş insanları Abdolbari GOOZAL ve Fevzihan ARAS tarafından yapılan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı 220 kişilik kapasiteye sahip Fatma GOOZAL Kız Öğrenci Yurdu açıldı.

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yer alan kız öğrenci yurdunun açılış törenine Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Rektör Vekili Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Doğubayazıt Kaymakamı Murat EKİNCİ, Etsun Holding Genel Müdürü Rahmi YAŞAR, iş insanı Fevzihan ARAS, il protokolü ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılış töreni öncesinde gençlik festivali, folklor gösterisi ve resim sergisi düzenlendi.

Törende konuşan Ağrı Valisi Mustafa KOÇ toplumların ve medeniyetlerin ayakta kalması için eğitimli bireyler yetiştirmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Vali KOÇ, eğitimde güçlü bir alt yapının oluşturulması için Türkiye Yüzyılı’nda daha çok çalışılması gerektiğini vurgulayarak “Gururla söylüyoruz eğitim kurumlarımızda çok iyi fiziki şartlara sahibiz. İnşallah sizler bu imkanları en iyi şekilde değerlendirecek kendinizi geliştirerek hem ailelerinizi hem de hocalarınızın gurur duyacağı insanlar olacaksınız. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından Doğubayazıt’a öğrenim görmek için gelen gençlerimiz var. Bizlere düşen görev de öğrencilerimize en iyi imkanları sunmaktır. Her şey sizin için. Açılışını yaptığımız yurdun öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eseri ilçemize kazandıran iş insanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’UN uluslararası üniversiteler ile iş birliği çalışmaları kapsamında yurt dışında bulunduğun dolayı programa katılamadığını belirterek, “Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’UN sizlere selamlarını iletiyorum. Bu kız öğrenci yurdunun ülkemize kazandırılmasına katkı sağlayan hayırsever hemşerilerimiz, iş insanı sayın Abdolbari GOOZAL’E, iş insanı sayın Fevzihan ARAS’A ve kurulum arsasını hibe eden iş insanı sayın Oktay DUMLU’YA Rektörümüzün en içten teşekkürlerini iletiyorum” dedi.

Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması noktasında açılışı gerçekleştirilen yurdun öğrenciler için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. GENİŞEL, “Bu projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkes, üniversitemizin geleceği için önemli bir rol oynadı. Ayrıca, bu yurtta yaşayacak olan öğrencilerimize, bu mekânı sadece bir yurt değil, aynı zamanda yeni bir ev olarak benimsemelerini tavsiye ederim. Bu yurt, sizin yeni deneyimlerinizi, dostluklarınızı ve başarılarınızı şekillendireceğiniz bir yer olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi

Fatma GOZAL Kız Öğrenci Yurdu, 6000 M² kapalı alana sahip ve 220 öğrenci kapasitesine sahip modern bir tesis olarak hizmet verecek.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32