HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışması

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışması

.

Seçim çalışmalarını coşkuyla devam ettiren milletvekili adayları Leyla Zana ve Berdan Öztürk, seçim çalışmaları kapsamında Şeker Fabrikası ve İÇTAŞ işçilerini ziyaret etti.
 Şeker fabrikası işçileriyle bir araya gelen milletvekili adayları, işçilerle birlikte yemek yedi. Burada işçilere seslenen HDP Ağrı Milletvekili Adayı Berdan Öztürk, "Ağrı`nın en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bu şehirde herkes sorun ve sıkıntı yaşamaktadır. Ama biz biliyoruz ki en büyük sorunlardan birini de Şeker Fabrikası emekçileri yaşamaktadır. Önce kota koydular. Daha sonra çevre il ve ilçelerde gelen pancarları Erzurum`a sevk ederek buradaki fabrikayı kapatmak istiyorlar. Bu ilin tek fabrikası olan şeker fabrikası bugün işlevini yitirmiş durumdadır. Bu sorunun ve ilimizin diğer sorunlarının giderilmesi için üzerimize ne düşüyorsa elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. Bizler sizin yanınızdayız`` dedi.
Daha sonra konuşan Milletvekilli Adayı Leyla Zana, her şeyin temelinin adalet olduğunu dile getirerek, şunları aktardı: "Burada büyük bir adaletsizlik var. Bu şehirde yaşadığımız sorunların çözümü adil davranmakla olur. Barış da böyle gelişir. Ekonomi de böyle büyür. Siz neyseniz biz de oyuz. Sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Bizi diğer illere muhtaç hale getirmişler. Bir bütün olarak sorunların olduğu bu şehirde HDP bir umut olarak doğuyor. HDP halkların umududur. Bizler bu umudu hep birlikte büyüteceğiz."
Doğubayazıt`da pusula ile tanıtım çalışması
HDP Doğubayazıt İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına Hasankeyf Mahallesi`nde pusula tanıtım çalışması ile devam etti. Çalışmalara, Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Bülent Erşik, meclis üyeleri ve HDP gönüllüleri katıldı. Pusula tanıtım çalışması öncesi Doğubayazıt Belediyesi Meclis Üyesi İsa Özer, Mersin ve Adana`da ki bombalı saldırıları kınayarak,"Bizler uzun yıllardır verdiğimiz demokratik siyaset mücadelesinde birçok zorlukla karşılaştık. Saldırıyı yapanlar unutmamalıdır ki bizler yılmayacağız. Seçim gününe kadar durmadan çalışacağız. Türkiye halkları ile birlikte barajı yıkacağız" dedi.
MERKEZ KÖYLERİ 
HDP Ağrı milletvekili adaylarından Leyla Zana ve Bardan Öztük seçim çalışmaları kapsamında Ağrı merkezde bulunan Ziyaret, Aşkale, Aşağı kent (Exta Jér), Yukarı kent (Exta jorin) ve Ortakent köylerini ziyaret etti. Yurttaşlar adayları köylerin girişinde HDP bayrakları ve çiçekler ile karşıladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylar köy meydanında yurttaşlar ile sohbet etti. Gittiği her köyde kadınlar ile fotoğraf çeken Zana, savaşı bitirecek olan kadınlar olduğunu söyledi. Kürt kadınları ve anneleri bu güne kadar diline, kültürüne, doğana, yaşamına nasıl sahip çıkmışsa bu günden sonra bunlar ile birlikte partileri olan HDP'ye de sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Zana, Siz züllümü kabul etmediniz . İnanıyorum ki bu günden sonra da kabul etmeyeceksiniz. Bu sitem bizlere hiçbir şey yapmadı. Kendi yaralarımızı kendimiz saracağız. Bu parti hepimizin evidir. Bu sitem her şeyimizi çaldı ama çocuklarımızın geleceğini çalmaya izin vermeyeceğiz” dedi. Bir diğer aday olan Bardan Öztürk ise AKP ilk yıllarında halkı kandırarak bu zalim sistemi değiştireceğini ve zamanla sistemden daha da gaddar olduğunun altını çizdi. Öztürk, Ne olursa olsun biz bu barajı yıkarak Önderliğimizi özgürleştireceğiz. AKP her türlü halkımızı geride bırakmak istiyor. Bu güne kadar buraya hiçbir yatırım yapmadılar. Formalite icabı seçimlerde bazı binaların açılışını yapıyor ama binanın içi boş. Hastahane yaptık diyorlar ama doktor ve sağlık ekipmanı yok. Biz halkımız için her şeyi yapmaya hazırız. HDP her kesimin partisi. Biz bu topraklara barış getirmek için çabalıyoruz. Barış olmadan bu topraklarda hiçbir şey olmaz. Onlar bizim güçlendiğimizi gördükleri için her gün saldırıyorlar ama biz onlara en büyük cevabı sandıkta vereceğiz” diye konuştu. 
MERKEZ MAHALLE ÇALIŞMASI
Ağrı'da seçim çalışmalarına hız veren HDP Ağrı milletvekili adayları, mahallelerde düzenlenen şölenlerde yurttaşlarla buluştu. Bulut ve Yüzüncü Yıl mahallelerinde düzenlenen şölenlere HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan katıldı. 
Yapılan konuşmalarına ardınan AKP'den istifa eden Ağrı Belediyesi meclis üyesi Nesim Mağlay HDP'ye katıldı. Mağlay'a rozetini Zana taktı. (Basından)
/resimler/2015-5/21/2059458510554.jpg
 
 


  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21