HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN İLE HDP HEYETİ DOĞUBAYAZIT´TA

HDP EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN İLE HDP HEYETİ DOĞUBAYAZIT´TA

HDP Heyeti Doğubayazıt´tan Sonra Ağrı´ya geçtiler. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan beraberindeki HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı´da halkla buluştu.

HDP´nin 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında bugün Ağrı´ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İl Başkanlığınca kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programa katıldı.

Beraberindeki partililerle Cumhuriyet Caddesi´nden yürüyerek düğün salonuna gelen Buldan, konuşmasında, 24 Haziran seçimlerinin "Türkiye´nin kaderini ve Kürt halkının geleceğini etkileyecek önemli seçim olduğunu" söyledi.

HDP´nin baraj altında bırakılmasının istendiğini ileri süren Buldan, "Hiç kimse HDP´nin barajın altında kalacağı hayaline kapılmasın. Bunu ancak ve ancak rüyalarında görürler. Ağrı´da dört sıfır yapacağız arkadaşlar, size buradan oy verecek hiçbir Ağrılı olmayacak. AKP´den aday adayı olacaklara da sesleniyoruz. Gelin bizden aday adayı olun, gelin başvurularınızı HDP´den yapın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini de önemsediklerini anlatan Buldan, parlamenter sisteme destek verdi.

Buldan, bunun için de seçimde verilecek oyların çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayı Türkiye toplumunun kucaklayacağı bir aday olacak. Cumhurbaşkanı adayımız sizin istediğiniz, ona gönülden bağlı olduğunuz, sizinle şarkılar, türküler söyleyen, saz çalan adayımız olacak. Eğer Ağrı halkı destek verirse birinci turda bizim adayımız kazanacak. İkinci tura fırsat bile vermeyeceğiz. Birinci turda bu işi bitireceğiz. Milletvekili seçiminde de sizin istediğiniz adaylar olacak.? Dedi.

/resimler/2018-4/27/2145134910489.jpg

DOĞUBAYAZIT´A GELİŞİ İSE

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Doğubayazıt´ta karşılandı.

Doğubayazıt ilçesindeki bir programa da katılan Pervin Buldan, 24 Haziran seçimlerinde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın partinin cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen partililere seslendi.

 Buldan: "Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için önemli. Çıkaracağımız aday sizlerin istediği bir aday olacak. Hiç merak etmeyin, siz kimi istiyorsanız adayımız o olacak. En kısa zamanda bunu sizlerle paylaşacağız. Biz kararımızı sizlerin vereceği isim üzerinde netleştireceğiz ve bu adayımız hem Türkiye demokratik güçlerinin hem de Kürt halkının yakından tanıdığı, istediği ve sahip çıkacağı bir aday olacak" dedi.

HDP´nin 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında bugün Doğubayazıt ilçesine gelen Buldan, HDP İlçe Başkanlığı önünde partililere seslendi.

Buldan konuşmasında, Doğubayazıt´ın her zaman iradesine, en zor dönemlerde partisine ve halkına sahip çıktığı söyledi.

24 Haziran´da kurulacak sandıklarda halkı her türlü zulme, baskıya karşı iradelerine sahip çıkmaya çağırdıklarını belirten Buldan, "Bu seçimlerde AKP´yi buradan silip süpüreceğiz. AKP´yi burada tabela partisi yapacağız. Ağrı´da dört sıfır yapacağız. Sizlerden oy istemeye gelen AKP´lilere Selahattin Demirtaş´ı hatırlatın.? diye konuştu.

Buldan, Türkiye açısından tarihi bir seçim olan 24 Haziran seçimlerinin Kürtler başta olmak üzere Türkiye toplumunun kaderini değiştirecek seçim olduğunu vurgulayarak, halkın 24 Haziran´da kendisine yakışır şekilde partisine, adaylarına ve cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağını söyledi.

Buldan, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin konuşması sırasında partililerin HDP´nin cumhurbaşkanı adayının eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmasını isteyip "Selahattin Demirtaş" şeklinde sloganı atması üzerine şöyle konuştu:

"En kısa zamanda cumhurbaşkanı adayımızı sizlerle paylaşacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için önemli. Çıkaracağımız aday sizlerin istediği bir aday olacak. Hiç merak etmeyin, siz kimi istiyorsanız adayımız o olacak. En kısa zamanda bunu sizlerle paylaşacağız. Biz kararımızı sizlerin vereceği isim üzerinde netleştireceğiz ve bu adayımız hem Türkiye demokratik güçlerinin hem de Kürt halkının yakından tanıdığı, istediği ve sahip çıkacağı bir aday olacak."

Buldan ve beraberindekiler daha sonra il merkezindeki programa katılmak üzere Doğubayazıt´tan ayrıldı.(aa)

/resimler/2018-4/27/2146104130362.jpg



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54