HAYDİ HAYIRLISI

HAYDİ HAYIRLISI

DOĞUBAYAZIT MURAT?INA ERECEKMİ?

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Her yerde olduğu gibi Doğubayazıt halkıda yerel seçimlerde sandığa giderek seçimini Avukat Murat Rohat Özbay’dan yana yaptı.Duruma bakılırsa Doğubayazıt Belediye Başkanlığına seçilen Özbay çok genç. Ne denli Doğubayazıt’a faydalı olur hep beraber göreceğiz. Genç kardeşimi kutluyor,başarılar diliyorum.
Doğubayazıt’ın çok sorunu var, sorunları başında ise su sıkıntısı, yolların çamur deryası, bilinçsiz kentleşme, ne denli sağlıklı olduğu belli olmayan, yükselen binalar, Doğubayazıt sanki bir turizm cenneti değil, yerli ve ithal dilenci merkezi haline gelmiş.
Doğubayazıt hakkında çok olumsuz haberler duyuyorum, Sanırım Murat Rohat Özbay, bunları duymamazlıktan ve görmemezlikten gelmez, Gazetelerdeki eleştirileri taraflı görmez, eleştirilere açık olur. Bir keresinde bir Belediye başkanı bizim gazeteyi taraflı olarak yazıyoruz, diye hedef almıştı, ve hatta kendilerine gazete bile çıkardılar, Ben dönemin emniyet müdürü Hasan Hüseyin Koyuncu’nun yanında oturup, çay içip sohbet ederken, dağıtıcı korsan ve izinsiz gazete dağıtıyor, diye göz altına alınıp, müdür beyin huzuruna getirdiler, sorgulayıp içeri atacaktılar, ben karşı çıktım, bir gazete çıkartılır ancak, izin için on gün süresi vardır, bırakında gazetesini dağıtsın, dedim, dağıtıcıyı bıraktılar ve yaptıkları araştırmada beni haklı buldular, biz Doğubayazıt Gazetesi yönetimi olarak hiç bir zaman taraf tutmadık ve ilkelerimizden vaz geçmedik. Kalemimizi kırdık, ama asla satmadık.
Doğubayazıt’ın sorunlarını yazdıkça, dönemin Kaymakamı Süleyman Erdoğdu’nun hedefi olduk. Haklılığımız olduğu için yasal işlemde yapamıyordu, o da kendi bünyesinde bir gazete çıkartmaya başladı, neyse ki, Süleyman Erdoğdu’nun Doğubayazıt’ta kalması fazla sürmedi, yerine Abdullah Özbek geldi. Aradan on gün kadar bir süre geçti, dönemin ART’nin sahibi, Sıddık Taştan, ben Gazetemizin sahibi Nezir Çelik, Abdullah Özbek’i ziyarete gittik. Hatta aldığım duyuma göre, Erdoğdu, Özbek’i uyarmış, Doğubayazıt Gazetesine dikkat et, diye. Abdullah Özbek’in makamına vardığımızda birde espri yaptı, Kaç gün oldu göreve başlayalı, Doğubayazıt Gazetesi daha yeni hayırlı olsuna geliyor, diye, Abdullah Özbek çok akkılı bir mülki amiriydi. Bize Doğubayazıt’ta kaçtane resmi yerel gazete olduğunu sorunca, Doğubayazıt Gazetesi ve Narinkale gazetesi olduğunu söyledik, İki gazete bize yetiyor, ama Süleyman bey neden gazete çıkartma gereksimini duymuş anlamadım, Kaymakamlık bünyesinde çıkan gazeteyi kapattı, anca çok güzel bir olay üzerinde durdu, “arkadaşlar eğer Doğubayazıt’ı düşünüyorsanız, ciddi bir olay olduğu zaman, konuşalım, eğer ben halledemezsem, o zaman yazın” gerçektende ciddi konuları kendisi ile konuştuğumuzda, hemen devreye girerdi. Eleştiriyede her zaman açıktı.
Avukat Murat Rohat Özbay genç olduğu kadarda dinamiktir. Şimdilik ona başarı dileklerinden başka önereceğimiz hiç bir şey yok. İlerde iyi ve kötü şeyler yazacağımız çok konular olacak. Umarım hep iyi şeyleri yazarız, kötü konulara değinmeyiz.
Doğubayazıt Seçimini Murat’tan yana yaptı, sanırım muratlarına erirler, Doğubayazıt’a, Doğubayazıt’lıya, genç kardeşim Murat Rohat Özbay’a,hayırlı ve uğurlu olsun.



Anahtar Kelimeler: HAYDİ HAYIRLISI
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27