HAYATİ YAZICI AĞRI´DA...

HAYATİ YAZICI AĞRI´DA...

.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliğine değinerek, "Anayasa yapmak milletin hakkıdır. Millet bu hakkını hiçbir zaman kullanmamış." dedi.
Hayati Yazıcı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonu´nda Üniversite AK Gençlik tarafından düzenlenen "Genç Kürsü" programında üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.
Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye´nin coğrafi konum olarak Avrupa´nın en doğusu, Asya´nın en batısında yer aldığına işaret ederek, Türkiye´nin, stratejik coğrafi üstünlüğü dolayısıyla dünyaya şekil vermeye kalkışan devletlerin hep gündeminde olduğunu dile getirdi.
Ülkenin stratejik ve coğrafi üstünlüğünü daha ileriye taşıyacak, bunun idrakinde olan liderlere ihtiyacı olduğunu anlatan Yazıcı, "Türkiye, bu eksiğini de yakın zamanda tamamlamıştır. İşte o lider Recep Tayyip Erdoğan´dır." diye konuştu.
Yazıcı, Türkiye´deki anayasaları darbecilerin yaptığını anlatarak, darbe yapanların milletin iktidarını bir kenara bırakıp oturdukları yönetim masasında anayasa sipariş ederek bir anayasa ortaya koyduklarını ifade etti.
Anayasa değişikliğinin ülkede yeni bir konu olmadığına işaret eden Yazıcı, şöyle devam etti:
"Anayasa yapmak milletin hakkıdır. Millet bu hakkını hiçbir zaman kullanmamış. Dolayısı ile Türkiye gündeminde yer alan anayasa değişikliği bugün ortaya çıkan bir konu değil. Anayasa´da bundan önce 18 değişiklik yapılmış. Onlarla bizim getirdiğimiz değişikliği kıyasladığımızda getirdiğimiz değişiklik en etkisi fazla olan bir değişikliktir. Çünkü bu değişiklikle Türkiye´ye yeni hükümet modeli öneriyoruz. Hedeflerimiz var Türkiye için. 2023 Türkiye´si için hedefimiz ülkeyi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına getirmek. Tek başına milli geliri 25 bin dolar düzeyinde olan, dünya ölçeğinde markalara sahip bir Türkiye istiyoruz." 
 
-"Türkiye´nin ilerleyememesinin sebebi darbe anayasası"
 
Yazıcı, Türkiye´nin ilerleyememesinin sebebinin ülkeye darbe anayasası ile uygun görülen hükümet modeli ve o modelden kaynaklanan sorunlar olduğunu kaydetti.
Parlamenter hükümet sisteminde cumhurbaşkanının sembolik olduğunu kaydeden Yazıcı, "Cumhurbaşkanını Meclis seçer. Yetki ve sorumluluk başbakana ve bakanlar kuruluna aittir. İcraatı onlar yapar ama 82 Anayasası yürütmeyi, hükümeti 2 başlı hale getirmiş. Bir tarafta parlamenter hükümet modeli ile bağdaşmayacak derecede cumhurbaşkanını yetkili kılmış." ifadesini kullandı.
Yazıcı, kendilerinin yeni bir hükümet modeli inşa ettiklerine belirterek, şunları aktardı:
"Bu modelin ismi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Bu modelde hem hükümeti hem yasama organını doğrudan doğruya millet belirliyor, seçimde, sandıkta. Yürütme organı çok nitelikli bir oranla seçiliyor. Yürütme organı cumhurbaşkanı, hem hükümetin başı hem de devletin başı olacak. Cumhurbaşkanı, yürütme yetki ve görevini kullanabilmek ve cumhurbaşkanı sıfatını kazanabilmek için en az yüzde 50+1 oy alması lazım. Bundan sonra hükümet olabilmek için en az yüzde 50+1 oya ihtiyaç var. Hükümet güçlü olacak. Hükümet milletine yaslanacak. Hükümet gündemi ile milletin gündemi örtüşecek."
 
- Yazıcı, vatandaşların sorunlarını dinledi
 
Hayati Yazıcı, daha sonra beraberindeki AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca ile Fırat Mahallesi´ne geçerek ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.
İçişleri Bakanlığınca Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ağrı Valisi Musa Işın´ı belediye makamında ziyaret eden Yazıcı, Işın´a yeni görevinde başarılar diledi.
Işın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Yazıcı´ya bilgi verdi.
AK Parti Ağrı İl Başkanlığında da partililerle bir araya gelen Yazıcı, bu çağda Ağrı gibi önemli bir ilde yol, alt yapı ve çöp toplama sıkıntısının olduğuna dikkati çekti.
Yazıcı, hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin Ağrı´daki bu gidişata razı olmadığını ve millet adına duruma el attığını sözlerine ekledi.(aa)
 


Anahtar Kelimeler: HAYATİ YAZICI AĞRI
  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52