GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTERMİ/Ş

GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTERMİ/Ş

Nur Saîd STÉRK Mevzuderin85@gmail.com

"Batıya fabrika, yol, Doğuya hapishane karakol" sloganını bilmeyenimiz yoktur.
Bugün sokağa çıkıp, özellikle 80`in kuşağına, Devletin geçmiş dönem ile günümüz koşullarında nasıl bir hizmet politikası izlediği ile ilgili bir soru yönelttiğimizde, eminim büyük çoğunluk mevcut hükümetin yaptığı faliyetleri destekler, ve yukarıda belirtmiş olduğum, Dönemin dillerden düşmeyen sloganı`nı hatırlatır.
Evet mutlaka haklıdırlar. Ak Parti hükümeti, iktidar olduğu süre boyunca, karayolları bünyesinde bulunan bütün yolları son derece modern bir şekilde dizayn etmiş ve halada çalışmalarını devam etmektedir. Göze çarpan ikinci bir husus`da Sağlık sektörüdür.
Geçmiş dönemlerde, sağlık kurumların`da vatandaşlar büyük sorunlar ile karşı kaşıya kalırdı. İlaçların ateş pahası, Hasta yada ölülerin hastahanelerde rehin tutulduğu, Hastahanelerin az olması gibi, daha bir çok hayati sorunların olduğu, bir gerçekti.
Aynı zamanda 81il`de üniversitelerin kurulması hiçbir şekilde görmezden gelinen işler değildir.
Çünkü bu saydıklarımız modern toplumun sosyal yaşamında, olmazsa olmazlarındandır. Şimdi bakıldığında Yukarıda belirmiş olduğum sloganın bugünkü hizmet koşullarınca boşa çıkarıldığı ve anlamsız kılındığına kanaat getirmekteyiz.
Hepimiz şunu çok iyi bilmekteyizki, emek kutsal bir çaba`nın ürünüdür, İyi irdelenmediği sürece, eleştirilmesini caiz görmüyorum. Dolayısıyla, yukarıda Devleti ve özellikle son hükümet Ak Parti`yi överek başladığım bu yazıyı eksik bile kalmış tespitler ile eleştirip konuyu noktalamak istiyorum.
Konuyu nesnelleştirmeden meselenin iç yüzüne dönecek olursak; Doğubayazıt Yaşar ERYILMAZ, Devlet hastanesinin binası ve içerideki hizmet eksikliklerinin malesef, yukarıda övgüyle bahsettiğimiz emekleri, tamamen boşa çıkarmaktadır.
Birinci husus; "Batıya fabrika yol, Doğuya hapishane karakol " demiştik, ve bunun artık ortadan kalktığını ifade etmiştik. Peki, hastahane var..!! Dışarıdan bakıldığında son derece şık ve devasa bir bina görmekteyiz, çevreyolu üzerinde. (Eminim yoldan geçen şehirdışı araçlardaki insanlar imreniyordur.) Fakat bu bina boş...!!!!
Doğru dürüst bir doktor kadrosu yok, ve heyet odasının kapısında hiç eksik olmayan"Doktor eksikliğinden dolayı heyet toplanamıyor"yazısı ise bunu tam manası ile açıklar niteliktedir.
İkinci bir husus, elimdeki imkanlar ile fotoğrafladığım binanın zemin katındaki duvarların çatlaklıkları ve dökülmeleri, bakılınca insanı dehşete düşürmektedir. İnsanlar iyileşmeye geldiği hastahaneye, tabiri caiz ise kelle koltukta gezmektedir. Ayrıca Hastahane bahçesine döşenen taşların`da tamamen çökmesi, bu binanın nasıl bir zemin üzerine inşa edildiğini açıklar niteliktedir.
Başbakan`ın Her mitinginde övgüyle bahsettiği sağlıkta devrim yaptık söylemleri, neresi için geçerli acaba...? Nerede Sağlıkta devrim..? Olduysada 80`lerin sloganını bir dahamı gözden geçirelim..?
Üçüncü husus ise şöyle; Bilindiği gibi Hastahane,çevre yolu üzerindedir. Hastanenin karşı tarafında bulunan Eczane ve Büfelere gidiş gelişler can pahası niteliğindedir, Buna örneklerde verilebilinir, birçok ölümlü yada ağır yaralanmalı kazalar meydana gelmiştir. Yapılan trafik ışıklarına, sürücülerin pek uymadığı ortada, sözkonusu geçiş alanına acil bir üst yaya geçidi gerekli değilmidir...!
Ve Yine Hastahaneye giden çevre yolu ile şehir içi yolunu birbirine bağlayan, Reşat Erden Anadolu lisesinin bulunduğu civarda,karşık bir kavşağın olduğu ve buradada hemen hemen ayda birkaç ölümlü trafik kazasının meydana geldiği, Hastahane ve Trafik kayıtlarında mevcuttur.
Acil trafik ışıkları ve trafik denetlemesi şart..!! Aynı zamanda, sözkonusu kavşağın etrafında Üç`de ayrı ilkokul var, hergün yeni kazalar ile burun buruna çocuklar. Yukarıda dile getirdiğim övgülerin içinin ne denli boş olduğu böylece ortaya çıkmaktadır.
Doğubayazıt`da hem hastahane binasında, hem sözkonusu yolda büyük faciaların olmaması için bir an evvel birşeyler yapılmalıdır. Aksi taktirde Doğuya yapılan Yol,Hastahane ve Okulların`da yine doğuluları öldürmekten başka birşeye yaramadığını görmüş olacağız. Şunuda belirtmek isterim, Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet hastanesinin Baş hekimi Sayın Op.Dr.Mustafa ATABEY, Kısa bir süre önce verdiği bir demeçte, Doğubayazıt devlet hastahanesinin Kısa bir sürede içersinde hastalarını, komşu İl`lere sevk etme sorununu ortadan kaldıracağına, hatta çevre il ve ilçelerden sevk alabilecek bir kapasiteye ulaşacağını dile getirmiş ve Doğubayazıt halkını umutlandırmıştı.
Şunu ifade etmek isterim. bir sağlık personelinin bu binada nasıl bir can güvenliği ile çalışacağı merak konusu..? Böyle bir durumda nasıl bir doktor kadrosu olusturulabilir ..? Söylemlerin soyut kaldığı ve sözde, kalıplaştığı bir Toplumda, Sayın Op.Dr.Mustafa ATABEY`in sözlerininde bir an evvel eyleme dökülmesi dileği ile....
Nur Saîd STÉRK
Mevzuderin85@gmail.com
 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27