Gerekirse Sadece Maliyetine Araba Çıkarırım

Gerekirse Sadece Maliyetine Araba Çıkarırım

Ağrı Belediyesi dolmuş şoförlerine saldırı?

Ağrı'da Belediyenin Otobüs Şoförlerine Yönelik Yapılan Saldırı İçin Basın Açıklaması yapıldı.
Belediyenin otobüs şoförlerine yönelik yapılan darp ve saldırıyı kınamak için basın açıklamasına yüzlerce yurttaşın yanı sıra DBP Ağrı il Eş başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk, Diyadin Belediye Eşaşkanı Xezal Aras,ve Nizamettin Özden, Ağrı Belediye Eşbaşkan yardımcıları Halef keklik ve Ömer Polat, DBP Ağrı belediyesi ve il genel meclis üyeleri, DİSK, KESK katıldı.
Cumhuriyet caddesinin başında toplanan yüzlerce yurttaşa hitaben konuşan Ağrı belediyesi eş başkanıMukaddes Kubilay, ‘ Bu yaşanan olaydan dolayı hepimiz üzüntü içerisindeyiz bu ve buna benzer olaylara müsemma göstermeyeceğiz. Nerde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biz seçimi kazandığımız gün bu halka söz verdik. Halkın yararını hep gözeteceğiz dedik. Şimdi halka daha iyi hizmet etmek için dolmuşlarımızı aktif hale getirmeye çalıştık. Ama görülüyor ki bu güne kadar belediyeyi sömürenlerin işine gelmiyor bu. Kalkıp arkadaşlarımızı, size hizmet edenleri darp ettiler. Bu arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ve tüm hukuki yollara baş vurarak hesabını soracağız' dedi.
Daha sonra konuşan Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık, Büyük bir üzüntü içinde olduğumu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Burada halk otobüsleri var. Bizden önceki dönemlerde bunların ihaleleri yapılmış ama belediye başkanı korktuğu, ürktüğü için büyük çoğunluğu belediyeye karşı sorumluluklarını yerine getirmemişler. 3 yıl içerisinde tek lira ödemeyen halk otobüsleri var ve bunlar terör estiriyorlar. Biz geldiğimizde de 3 defa bizim çalışanlarımızı darp ettiler. Şuanda arkadaşlar yanı başımızda yüzleri gözleri sargı bezi içerisinde bu darp edildiklerinin bir göstergesidir. Bu olaydan önce de iki kez böylesi sorun yaşandı. Dün yine arkadaşlarımız saldırıya maruz kalmışlar. Bunlar belediyenin çalışanlarıdır. Bunların günahı ne, sizlere iyi bir hizmet sunmak için çabalıyorlar. Ama bunlar alışmışlar. Onun için belediyeyi baskı altına almaya çalışıyorlar” dedi. 
‘Darp ettikleri arkadaşlarımızdan, Ağrı halkından ve belediyemizden özür dilemek zorundadırlar'
İki kez buna benzer olaylar olduğunu ve hat sahiplerini çağırdığını kaydeden Sakık, Bakın sizin şoförleriniz, muavinleriniz terör estiriyor. Bu kentte teröre müsaade etmem, bu kentte huzura ihtiyacımız var. Bu huyunuzdan vazgeçin ve sorumluluklarınızı yerine getirin. İki kez olup bitenlerin üstünü örttüm ne yazık ki dün aynı olay tekrar yaşandı. Ben burada size sesleniyorum. Buralarda hiç kimse mafyavari davranarak at oynatamaz. Buralarda halkın ekmeğine, sağlığına el uzatmak gibi bir hakkınız yok. Siz halktan para alıyorsunuz, insanlardan para alıyorsunuz onlara hizmet sunmak zorundasınız. Terör estirerek bu halkı yıldıramazsınız. Ben size açık ve net olarak söylüyorum, aşiretler ve aileler Kürt halkının bir gerçeğidir bunlara saygı duyarız ama aşiretinizle, ailenizle buralarda bunları acımasız bir silah gibi halka karşı kullanırsanız ilk önce beni karşınızda bulursunuz. Buralarda öyle efelenmek yok. Biz bunların ağa babalarına boyun eğmedik ve eğmeyiz. Sevgili kardeşlerim sizden ricamdır, onlar belki sokakları tetikleyebilirler, ama biz örgütlü bir yapıdan geliyoruz. Biz onların şiddetine şiddet ile değil, yasal yollardan bütün hukukumuzu kullanacağız. Onlara hukuk noktasında cevap vereceğiz. Diliyoruz ve umuyoruz ki bunlardan ders alırlar. Bir daha bu tür şey olmaz. Darp ettikleri arkadaşlarımızdan, Ağrı halkından ve belediyemizden özür dilemek zorundadırlar” diye konuştu. 
‘ Biz sadece halkımızdan talimat alırız' 
Ağrıyı yönetenlere de ilişkin konuşan Sakık, Sevgili kardeşlerim burada bu ili yönetenlere de birkaç çift sözüm var. Biz halkın iradesi ile buralardayız. Biz, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar hepimiz halkın iradesiyiz. Hiçbirimiz burada ki bürokratların memuru değiliz. Bize kimse memur muamelesi yapmasın. O cumhuriyetin ilk dönemlerinde ki vali anlayışını kimse burada uygulamasın. O dönemdeki yetkililerin tepeden bakan anlayışını kimse bize dayatmasın. Zaman zaman duyuyorum, arkadaşlarımıza siz bir yerlerden talimat alıyorsunuz. Buradayız biz sadece halkımızdan talimat alırız. Seçilmiş organlarımızdan talimat alırız. Biz hiç kimseden talimat almayız, seçilmişiz ve halkın temsilcileriyiz. Biz halkımıza inanırız ve halkın iradesi ile ortaya çıkmış iradeden emir alırız. Onun için bizi farklı alanlara itmeye ve bizi o şekilde suçlamaya kimsenin de hakkı yoktur. Siz nasıl buralarda atanmış iradeyseniz, biz seçilmiş iradeyiz. Halkın özüdür demokraside budur, özgürlükte budur. Eğer demokrasi ve özgürlüklere inanıyorsanız halkın iradesine de saygı göstereceksiniz” ifadelerini kullandı. 
Konuşmalardan sonra kitle sessizce dağıldı.
 


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35