Geleceğin Federerleri Ağrı`da yetişiyor

Geleceğin Federerleri Ağrı`da yetişiyor

.

- Katıldıkları bölgesel turnuvalarda başarılar elde eden Ağrılı küçük tenisçiler Habib Anak ve Mehmet Semih Aslan, olimpiyatlarda Türkiye`yi temsil etmeyi hedefliyor
- Tenisçi Mehmet Semih:
- "Soğuk sebebiyle 6 Ay antrenman yapamıyoruz ama turnuvalardan galibiyetle dönüyoruz"

AĞRI - ORHAN GÜNGÖR - Ağrılı küçük tenisçiler Habib Anak ve Mehmet Semih Aslan, elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.

Şeyh Edebali İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mehmet Semih Aslan ile Şehit Hikmet Koman İlköğretim Okulu 4. sınıfta okuyan 10 yaşındaki Habib Anak, bölgesel turnuvalarda aldıkları galibiyetlerle dikkati çekiyor.

Çalışmalarını Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı`nda sürdüren küçük tenisçilerden Mehmet Semih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parkta oynarken antrenörü Fırat Balkis`in tavsiyesiyle tenisle tanıştığını söyledi.

Tenis`e başladıktan sonra sıkı antrenmanlar yaptıklarını belirten küçük tenisçi, "3-4 yıl böyle antrenman yaparak devam ettik. Daha sonra turnuvalara gittik ve başarılı sonuçlar elde ettik. Fakat Ağrı`daki tenis kortunun kış şartlarına uygun olmaması antrenmanlarımızı da etkiliyor. Turnuvalarda biraz zorlanıyoruz çünkü soğuk sebebiyle 6 ay antrenman yapamıyoruz. Ama zorlanmamıza rağmen turnuvalardan galibiyetle dönüyoruz. Daha başarılı sonuçlar almak için ısıtmalı soyunma odaları olan bir kort istiyoruz" dedi.

Mehmet Semih, Rafael Nadal`ı örnek aldığını anlatarak, hedefinin milli takıma girip uluslararası turnuvalarda ve olimpiyatlarda Türkiye`yi temsil etmek olduğunu dile getirdi.

Habib Anak ise tenis yapan arkadaşları olduğunu ve kendisinin de merak salıp kısa sürede tenise başladığını bildirerek, "Fırat hocama ben de arkadaşlarım gibi oynayabilir miyim? diye sorduğumda olumlu yanıt aldım. Ben de çalışmalarıma devam ettim ve buraya kadar geldim. Ama kortumuz özellikle kış mevsiminde çok soğuk olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Çadır soğuğu çektiği için oynayamıyoruz" diye konuştu.

Ailesinin ve antrenörünün kendisine büyük destek sağladığını ifade eden Anak, örnek aldığı tenisçinin ise Federer olduğunu kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Atletizm antrenörü olarak görev yapan Balkis de, Habib ve Semih`teki cevheri tenise ilk başladıkları günden itibaren hissettiğini bildirerek, "Hiç bırakmadık ve 3 yıl boyunca turnuvalara katılmadan devam ettik. Hem kendileri çok özverili hem de aileleri bize bu konuda çok yardımcı oldular" değerlendirmesinde bulundu.

Balkis, bir yıldır çeşitli illerdeki turnuvalara katıldıklarına değinerek, şöyle konuştu:

"Katıldığımız turnuvalarda derecelerle döndük. Bu çalışmaları yaparken çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Kışın 6 ay tenis oynayamıyoruz. Soğuk havada gelip kortta eldiven ve berelerle çalışıyoruz. Ama çalışmadan da olmuyor, çalışmak zorundayız. İklim şartlarına göre Ağrı kış memleketi 5-6 ay boyunca soğuk Hava hakim. Kışa uygun bir kort değil. Buradaki kort çadırdan ve ısıtması yok. Isıtmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile yapmaya çalıştık ama bir türlü ısıtamadık. Çünkü çadırdan olduğu için çok çabuk soğuyor. Kapalı ısıtması ve soyunma odaları olan iyi bir antrenman ortamı yaratacak bir kort istiyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanımız Cengiz Durmuş ve Gençlik Hİzmetleri Spor İl Müdürümüz Cemil Budak`la bu konuda görüşmemiz oldu. Bu isteğimizi genel müdürlüğe de bildirdik. İnşallah kapalı kortumuz bu yıl tamamlanacak ve biz 12 ay boyunca tenis oynayacağız."(AA)

/resimler/2015-4/30/0851066290795.jpg

/resimler/2015-4/30/0852599105724.jpg

 



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52