GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN LÜTFEN 2 DAKİKANIZI AYIRIN?

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN LÜTFEN 2 DAKİKANIZI AYIRIN?

SIDDIK SÖYLER YAZIYOR

Değerli ve duyarlı Doğubayazıtlı hemşehrilerimiz yıllardır Doğubayazıt halkı olarak yüzlerce insanımız çevre illere gidip sınavlara girmekterdir.
İlçemizde okuma seviyesinin yükselmesi ve çocuklarımızın cahil kalmaması için aileler olarak maddi ve manevi olarak ilçe halkı olarak var gücümüzle çaba sarfetmekteyiz.
Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü´nün yoğu çabaları ile Bu fırsat şuan ilçemize gelmektedir.Bizlerde ilçe halkı olarak bu fırsatın elimizden gitmemesi için birer email atarak bu işlemleri hızlandırmak ve ilçemizde bu hizmetlerin gelmesi için 2 dakikakımızı vermeliyiz.
Bu sınavlar Patnos gibi bir ilçede de verilmektedir neden ilçemizde olmasın.
Çocuklarımızın Ağrı ve Iğdır´a gidip sınavlara girmektedirler.İş adamımız sayın Abdulbari Gozel tarafından yapılan İlçemizde bu yıl hizmete girecek olan 
Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu´muz bulunmaktadır 
Haydi siz duyarlı hemşehrilerimiz lütfen 2 dakikanızı ayırın aşağıda isim soy isim ve tc kimlik nolarınızı ekleyerek osym.gov.tr adresine aşağıda paylaştığım yazıyı bir email atın bu hizmette sizinde bir katkınız olsun.NOT : AŞAĞIDA PAYLAŞTIĞIM YAZIYI KOPYALAMNIZ YETERLİ (E MAİL: osym.gov.tr )

DOĞUBAYAZIT İLÇEMİZDE ÖSYM SINAVLARININ YAPILMASI TALEBİ
Doğubayazıt İlçemizde 110.064 nüfus mevcuttur. İlçemizde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı fiziki yapısı bitmiş ve Eğitim Öğretime başlayan biri şu anda aktif 10 bölümü bulunan Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu mevcuttur. İlçemizde 6.406 Ortaöğretim öğrencisi ile 27.525 İlk ve Ortaokul öğrencisi mevcuttur. İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmen norm sayısı 1 749 olup 1 319´u mevcuttur. İlçemizde yıllardır açık ilköğretim ve açık lise sınavları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İlçemizde, ilçe merkezinde 37 olmak üzere 130 okul mevcut olup gerek okul düzeyinde gerekse de diğer resmi kurumlar düzeyinde birçok ilimizin mevcudu üzerinde bir fiziki yapı çoğunluğuna sahiptir. İlçemizde, ÖSYM sınavlarının gerçekleşmesi için bulunan mevcut durum, şu anda mezkûr sınavların gerçekleştirildiği birçok ilçemizden daha fazla öncelikli olarak değerlendirilmiş olmasını gerektirmektedir. Dolayısıyla açık öğretim üniversitesi sınavlarının ilçemizde yapılabilmesi için gereken tüm ihtiyaçlar mevcuttur. İlçe halkının 97 km uzak olan Ağrı il merkezine veya diğer çevre illere gitmek zorunda kalmalarından ötürü birçok sıkıntı yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu mağdurlar içerisinde ÖSYM öğrenimi yapmak isteyen en önemli kitle ev hanımları başta olmak üzere bayanlardan oluşmaktadır. Açıklamış bulunduğumuz tüm bu nedenlerle başta bayanlar ve memurlar olmak üzere ilçemizde yaşayan ve ÖSYM öğrenimi görmek isteyen herkesin uzaklıktan kaynaklı mağduriyet yaşamamaları için ÖSYM sınavlarının Doğubayazıt ilçemizde yapılması aciliyet arz etmektedir.Yapmış olduğumuz talebe, sınav merkezlerine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların uygunluğu kriterleri dikkate alındığı taktirde şu anda sınavların yapıldığı ilçelerle karşılaştırıldığında doğubayazıt ilçemizin bu anlamda talebinde ne kadar haklı olduğu anlaşılacaktır. Daha önce de belirttiğimiz ve yukarıda da tekrar arz ettiğimiz ölçütler gösteriyor ki sınav merkezi olarak seçilen ilçeler ile ilçemiz karşılaştırıldığında ilçemizin mağdur edildiği anlaşılacaktır.
Bilgi ve gereğini arz ederim. İsim: Tlf No:
Soyisim:
TC Kimlik No: İsim:



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21