FİNALOKULU PROJELERİ & DEVLET TEŞVİĞİ.

FİNALOKULU PROJELERİ & DEVLET TEŞVİĞİ.

Doğubayazıt final okulları eğitim koordinatörü ile ele aldık;

Özel Okul TeşviğiMiktarları ve Başvuru Tarihleri Belli Oldu

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, özel okul teşviği başvuruları için beklenen kılavuzu yayımladı.

MEB´in özel okullar için yaptığı teşvik başvuruları 10 Ağustos´ta başladı. Peki, süreç nasıl işlenecek? Özel okul teşvik başvuruları ve eğitime katkı amaçlı sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili tüm merak ettiğiniz soruları

Doğubayazıt final okulları eğitim koordinatörü ile ele aldık;

Merhaba önce eğitim desteği ile başlayalım.

  1. 2017-2018 öğretim yılı için özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları ne zaman ve Doğubayazıt final kolejinden yapılabilecek mi?

Tabi ki tüm Öğrencilerimiz velileri/vasileri Doğubayazıt final kolejinde diğer öğrenciler ise kayıtlı oldukları resmi/özel okul müdürlükleri aracılığıyla başvuru işlemlerini yapabilecektir.

Eğitim ve Öğretim Desteğinden yararlanmak isteyen özel okullar 10 Ağustos 2017 - 06 Eylül 2017 tarihleri arasında e okul´ da yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını yapacaktır.

  1. Eğitim ve öğretim desteğinden eğitim kurumlarında eğitim alanlar ne kadar süreyle yararlandırılabilir?

Eğitim süresi boyunca yaralanabilir yani(4+4+4); 1. sınıftaki bir öğrenci 4 yıl boyunca eğitim desteğinden yaralandığı gibi 5. sınıftaki bir öğrenci de aynı şekilde 4 yıl yararlanacak.

  1. Veli/vasiler; eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerinin kayıt işlemlerinin yapıldığını nerden öğrenebilirler?

Veli/vasilere verdiğimiz başvuru kabul belgesinde kayıtlı bilgilerle ?E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi´nden öğrencinin kaydının yapılıp yapılmadığını görebileceklerdir.

  1. Eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formu (EK-12)´na göre öğrencilerin hangi makamlarca verilen yarışma dereceleri dikkate alınacaktır?

Uluslararası olimpiyatlar, ulusal düzeyde ve il genelinde yapılan resmi makamlarca onaylanan (valilik, kaymakamlık, belediye vb.) yarışmalarda alınan birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri dikkate alınacaktır.

  1.  Eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formu (EK-12)´na göre Ailenin aylık toplam geliri beyan edilirken nasıl değerlendirme yapılır?

Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine (Merkezi Nüfus İdare Sistemine (MERNİS) kayıtlı ve çalışan) ait 2018 yılı temmuz veya ağostos aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren sgk, vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belgeye göre ailenin toplam geliri tespit edilecektir.

  1. Eğitim ve Öğretim Desteği verilecek okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademesinde, destek tutarları ve sayıları ne kadardır?

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 60 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 680 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 680 lira destek verilecek.

  1. Son olarak Doğubayazıt final okulları olarak ne ifade etmek istersiniz. Tüm Doğubayazıt okulları da birlikte katılacağı bir sosyal sorumluluk eğitime katkı amaçlı bir çalışmanız var mı? Olur mu?

Öncelikle eğitimin önemi açısından velilerimizin eğitime katkısına odaklanmamak, bağlanmamaları, endekslenmemeleri için şunu ifade edeyim. Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Johann Wolfgang vonGoethe dediği gibi; ?´Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, bir de cehaletin bedelini hesaplayın´´ proje noktasında ise evet bu noktada Doğubayazıt final okulları olarak sadece Doğubayazıt değil Türkiye ye nitelikli eğitimi kazandırma amacını taşıyoruz bu amaçladır. Doğubayazıt özeli için iki projemiz var bir tanesi Doğubayazıt okulların ?iyilik kulübü?nü oluşturmak diğer projemiz ise ?´bir yıl bir köy bir okul´´ kütüphane çalışmasını yapmak. Tabi bunu yol ve yöntem olarak tartışmaya da açıyoruz bu noktada duyarlı olan herkesi bizim ile iletişime geçmeye, öneri ve fikir paylaşımına davet ediyoruz.

Tabi eğitim kısmını ifade etmek için bir örnek vereyim Konfüçyüs der ki: Bende bir yumurta var. Sende bir yumurta var. Eğer, sen bana bir yumurta verirsen, ben sana bir yumurta verirsem, yine sende bir yumurta, bende bir yumurta olur. Şayet, sende bir bilgi var. Bende bir bilgi var. Ben sana bir bilgi verirsem, sen bana bir bilgi verirsen, sende iki bilgi, bende de iki bilgi olur.

Diğer düşüncemiz; ?iyilik kulübü?Toplumun, insanın içinde bulunduğu/girdiği en büyük problemler iletişim, bireyselci yaklaşım, ben olgusu, paylaşımsızlık bu rahatsızlıklar tıbbi ilaç ile çözülmeyeceği kesindir. Bizde yetersiz kalsak bu probleme karşı çözümünde insanların diğer insanlarla güzel ahlak temeli paylaşım ve etkileşiminin büyük payı vardır. İnsan sosyal bir varlıktır ve ancak bu sayede mutlu, sağlıklı bir hayat sürdürülebilir. Bu amaçla iyi bir iletişim kendisi dışında bir varlıktan haberdar olmak amacı için;

Bir okul diğer bir köy veya il dışındaki bir okul daveti ile ?´birlikte gezelim birlikte görelim´´ gezi düzenleme, bir okuldan diğer okula öğrenci el ele tutuşarak eğitim zinciri oluşturma, bir birlerin evlerinde misafir olma, ailece tanışma (köy hayatını görme fırsatı olmuş olur) öğrencinin gittiği okulda kaldığı sürece derse girme, kitap, elbise, maddi manevi destek paylaşımı olur.

Diğer ikinci projemiz ise ?bir yıl bir köy bir kütüphane? kütüphane çalışmasını yapmak şehir merkezinin her hangi bir caddesinde her bir okulun kendi kontrolünde kamuoyu oluşturarak kitap kumbarasını kurma daha sonra okullar bu kumbaraları birleştirerek bir köyde bir kütüphane yapalım.

Tabi bunu yol ve yöntem olarak tartışma yada açıyoruz bu noktada duyarlı olan herkesi, tüm değerli okul yönetimlerini,kurumlar bizim ile iletişime geçmeye, öneri ve fikir paylaşımına davet ediyoruz.

Tüm öğrencilere başarılar dileriz.



  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31