FEVZİHAN ARAS’TAN, BİŞAR ÇOKTİN’E

FEVZİHAN ARAS’TAN, BİŞAR ÇOKTİN’E

FAYDALI İNSANLARA DESTEK OLALIM, KÖSTEK DEĞİL.!

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

           Fevzihan Aras’ı bilirim, yakınen tanırım, dostluğumuz bakidir, çokta sohbetim olmuştur, Doğubayazıt ve Doğubayazıt insanına çok faydası olmuştur, ve hatta namı değer “Bir  çok Doğubayazıt’lının Ekmek Teknesi” olarakta isim yapmış bir hemşerimizdir. En büyük eseri ise Doğubayazıt’a “ahmede Xanı Üniversitesinin kurulmasında büyük payı vardır” Bu duyarlılığından dolayı bir çok kez yazdık ve gündeme getirdik yazmaktan da bıkmadan onun bu faydalı eserlerini yazmaya devam edeceğiz.

             BİŞAR ÇOKTİN

        Bişar Çoktin’i yakınen tanımam, oturmuşluğum, beraber sohbet edişim yoktur, Doğubayazıt’a bağlılığı ile bilinen ve Doğubayazıt için faydalı işler yaptığını bilirim ve takdir ederim.

Ancak Bişar Çoktin’in yaptıklarını hiç dile getirmediğim için İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Doğubayazıt’ta bulunan dostlarımın hışmına uğradım, Ve hatta bazıları bilip-bilmeden “Bişar Çoktin ile aranda bir sorun mu vardır da hiç yazmıyorsun?”diyenler bile oldu.

Benim birileri ile sorunum bile olsa, ben Gazetecilik mesleğim ile şahsı işlerimi karıştırmam. Bir konuda gerçek dışı ise ya yazmam, yada araştırır gerçekler ne ise onu yazar okurlarıma aktarırım.

Bunu da tekrarlayayım...

                  ANCAK NE VAR Kİ,!

          Bişar Çoktin’in Doğubayazıt için yaptıkları her ne kadar çok insanı mutlu etmiş ise, bazı insanları da sanki rahatsız etmiş gibi algılar duyarım bu da beni ve bir çok insanın canını sıkmakta.

Bişar Çoktin’in Doğubayazıt için neler yaptığını burada tek, tek saymama gerek yok, Doğubayazıt’a okul yaptırmış, Doğubayazıt’ı yeşillendiriyormuş, Doğubayazıt’ın güzelliği için bir çok şeyler yaptırıyormuş, yani Bişar Çoktin’in yaptıklarI kayda değer.

Çünkü bilen biliyor, yazılı ve sosyal medya da sürekli gündeme getirilmektedir, bunların başında da Doğubayazıt Gazetesi ve ekibi tarafından abartılmadan, yazılmaktadır.

         Ben Gazeteciliğe başladığım günden beri, Doğubayazıt’a faydalı olan, ister yerli, ister yabancı olsun, yazmış ve baş tacı yapmışımdır.

Şimdi bakıyorum da, Bişar Çoktin’in yaptıkları bazılarının hoşuna gitmiyormuş, iyi de Bişar Çoktin’in yaptıkları sizin hoşunuza gitmiyorsa siz yapın, bizde sizin ile gurur duyalım ve sizleri de baş tacı yapalım. Hani biz Kürt’lerin güzel bir sözü varya, tam da buna parmak basmış, tekrar dile getirmem için faydalı bir fikir. “peşiye bıkın, paşı bışkrinin” yani (Önce yapın sonra övünün).

          Ve hatta Bişar Çoktin bir ilke de imza attı. Pandemiden dolayı uzun zamandır, Doğubayazıt dışında yaşayıp ta, Doğubayazıt’a eş, dost, akraba ziyaretine gelenlere de bir yemek vererek, hem yakında tanışma olgusu oluşturmuş ve hemde her kesi bir araya getirerek hasret gidermiş.

Bu olayı da her kes tarafından takdire şayan görülmüş. Hani ya bir laf vardır ya! “Gönül ne kahve ister, ne kahvehane, gönül bir dost görmek ister, kahvehaneye gitmek bahane”... Dostlar aradılar, bu güzel ortamdan mahrum kaldığım için üzüntülerini, dile getirdiler, Bişar Çoktin’in diktiği ağaçlardan o kadar memnun kalmışlar ki, sanki o güzelim ağaçlar bizlere gülümseyerek, dik duruşlarının çok güzel olduğunu da söylemeden edemediler.

       Ben çok yazdım, Doğubayazıt’lı iş insanlarımız Doğubayazıt’a yatırım yapsınlar, diye. Bir kaç kişi yatırım için kolları sıvamıştı, ama ne var ki, bunlar daha işe başlamadan pişman etmiştiler.

Belki de Fevzihan Aras gibi, Bişar Çoktin gibi söz ettiğim kişiler pek meyilli değillermiş ve bu gibi şeyleri bahane edip, yatırım yapmaktan vazgeçmişlerdir. Gerçi neden vazgeçtiklerini noktasından, virgülüne kadar bana anlattılar. (ama????)

         Doğubayazıt şimdi tekrar vilayet olmak için mücadele veriyor, bize yakışan bir olalım, birlik olalım kim Doğubayazıt’ımıza bir çivi çaksa yardımcı olalım, her kim Doğubayazıt’ımıza bir fidan dikse bizde su verelim, fidanın meyve vermesi için ne gerekiyorsa yapalım, “banane” kelimesini al aşağı edelim.

Yani faydalı insanlara yardımcı olalım, ama ne olur köstek olanlara aman vermeyelim…

      



Anahtar Kelimeler: FEVZİHAN BİŞAR ÇOKTİN’
  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35