FEVZİHAN ARAS İLE BİR KAÇ KELAM!

FEVZİHAN ARAS İLE BİR KAÇ KELAM!

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

        Doğubayazıt’ın toprağında doğmuş, Doğubayazıt kültüründen harmanlanmış, Ehmede Xani’den feyiz almış, Sırtını heybetli Ağrıdağı’na dayanmış, İshak paşa saray’ın gölgesinde demli çay içmiş, Buz Mağaralarında serinlenmiş, Meteor Çukurun yanı başında Abdigör köftesini yemiş, Sazlıktan barınan kuşların yarasını tedavi etmiş özgürlüklerine doğru yol almaları için uçurmuş, Balık gölünde Alabalıktan nasibini almış, çok çalışmış, helal hakkına hak katmış, bir çok Doğubayazıt’lı olmak üzere her kesimin ekmek teknesi olmuş ve onların sofrasında aş olmuş, ekmek olmuş, yoksulun karanlık dünyasına aydınlık olmuş, Doğubayazıt’ta kurulan Ehmede Xanı Üniversitesine öncülük yapmış, Bununla yetinmeyip, Doğubayazıt’a 200 kişilik bir kız öğrenci yurdunun yapılması için düğmeye basmış ve kız öğrenci yurdunun 2023 yılına yetişmesi için tüm çabalarını sarfediyorlar. Bir Doğubayazıt’lı olarak kendisine yakışan ne ise onu yapmış, yapmaya da devam ediyor.

           Sevgili dostum: FEVZİHAN ARAS,

            Arada bir görüşürüz, Doğubayazıt’ı konuşur, siyaseti falan al aşağı ederiz. Çocukluğumuzdan bu yana, yaşadığımız süre içerisinde ne var, ne yok, Doğubayazıt’ın geleceği hakkındaki fikirlerimizi ortaya koyar anlamlı fikirler üretiriz.

Doğubayazıt’ı ve Doğubayazıt’lıları hiç ihmal etmez, onca işlerini arada bir bir kenara bırakır ve Doğubayazıt’a varır,eş-dost akraba ziyaretlerinden sonra aile kabristanına gider, sevdiklerini ziyaret eder, hayır, duasını da eksik etmez.

        Geçenlerde yine bir araya geldik. Yine Doğubayazıt’ı konuştuk. Yaptığı yardımları pek ele almadı, ama ben yinede elimden geldiğince, duyduklarımı ve bildiklerimi gündeme getirmeye çalışıyorum.

            “Doğubayazıt bir kültür şehridir, Böyle güzel bir şehir hiç kimselere nasip olmaz, bir Doğubayazıt’lı olarak kendi şehrimden ve insanlarından gurur duyuyorum. Doğubayazıt’ın tekrar vilayet olması için büyük çaba sarf eden dostlar var, ben de onları cani gönülden destekliyorum. Doğubayazıt il olsun tabi ki, geç bile kalındı.

Iğdır’ın il olması söz konusu değildi, ama ne var ki, Iğdır’lılar birlik, beraberliklerini gösterip, kenetlendiler, işin peşini bırakmadılar ve Iğdır’ı il yaptılar. Doğubayazıt il olsun,  olmasın Doğubayazıt’a yatırımlar yapmak zorundayız, diye düşünüyorum”

           TAZİYE EVİLERİ

        Fevzihan Aras’ın babası  Rahmetli Hacı Müdür Aras adına 
Doğubayazıt’ta yaptırdığı taziye evinin oldukça elverişli olduğunu, bir çok Doğubayazıt’lı tarafından ilk tercihleri olduğundan, Fevzihan Aras’a, Taziye evi yerine neden Kültür evine dönüştürülmüyor? Sorum üzerine;

          “Bu dediğin biraz zor. Hem taziye evi, hem kültür evi, Doğubayazıt’lılar bunu kaldıramaz. Ben taziye evinin üzerinde yurt yaptım ve hatta her şeyide tamamladım, ama gelen tepkiler üzerine öylece bıraktım ve Abdulbari Gozel bey ile 200 yataklı kız öğrenci yurdu için beş bin metre karelik bir alan tahsis ettik ve yurdu oraya yapıyoruz.” dedikten sonra, Doğubayazıt için ne gerekiyorsa, Doğubayazıt neyi hak ediyorsa elimizden geleni yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Doğuşumuz Doğubayazıt ise, yatışımızda Doğubayazıt olacak...

    Ne diyelim, Fevzihan Aras ve onun gibi Doğubayazıt sevdalısı olanlara selam olsun, Başarılarının devamını diliyoruz…

 



Anahtar Kelimeler: FEVZİHAN KELAM!
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32