Esnaf Odasından Bilgilendirme

Esnaf Odasından Bilgilendirme

Oda Başkanı Ergül, KOSKEB ve ışKUR Hakkında vatandaşı bilgilendiriyor.

Esnaf Odasından Bilgilendirme


Oda Başkanı Ergül, KOSKEB ve ışKUR Hakkında vatandaşı bilgilendiriyor.


Haber : Hamza SALMAN


            Doğubayazıt Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Yaşar Ergül, esnafı tek tek dolaşarak Küçük ve Orta Ölçekli ışletmeleri Geliştirme ve Destekleme ıdaresi (KOSGEB) hakkında bilgilendiriyor.


            Öncellikle KOSGEB in 27 Bin TL lik hibe programı hakkında vatandaşa daha sağlıklı bilgi vermeyi ve bilgilendirilen halkımıza bu konuda faydalı bilgi vermeyi istediğini belirten Başkan Ergül, ??Öncelikle proje şöyledir.


            Yeni Girişimci Desteği


            (Toplam 27.000 geri ödemesiz + 70.000 geri ödemeli)


şeklinde başlıyor ve halkımız tam olarak bilgilendirilmedikleri için bu hibeyi ve krediyi hemen alabilecekleri düşüncesine kapılıyorlar. Bu konuda ekmek parası kazanmak isteyen, kendi işim olsun isteyen birçok vatandaşımızı hayal kırıklığına uğratıyor.


Öncellikle hibe almak isteyen vatandaşlarımız ışKUR temsilciliğine giderek girişimcilik kursu için başvuracak ve orada kendisine verilecek olan formu eksiksiz doldurup ışKUR a teslim edecek.


            Akabinde Kursa Giderek Girişimcilik Belgesi alanlar işletmesini kurarak hazırlayacağı ış Planı ile KOSGEB Hizmet Merkezlerine Yeni Girişimci Desteği için başvuru yapabilir. Veya  bir işletme olması gerekmektedir.


            Destek ödemeleri, işletmenin talep ettiği destek kapsamında, yapmış olduğu harcamalara ilişkin fatura, fatura yerine geçen belge tutarının ödendiğini gösterir banka dekontu, tahsilat makbuz vb. belgeleri KOSGEB Hizmet Merkezine ibrazından sonra, ödemeye esas tutar üzerinden işletmeye ödeme yapılır.


            Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi;


            Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 60 saatlik ücretsiz eğitimlerdir. 1-1,5 ay kadar sürmektedir.


            Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri;


            ışKUR aracılığı ile de girişimcilik eğitimleri verilmektedir. Verilen eğitimlerin ön şartı işsiz olmak yani ışKUR?a kayıtlı olmaktır. ışKUR?a ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başvurular ışKUR ıl Müdürlüklerine yapılmaktadır?? dedi.


            Birbirinin gelişmesini arzu eden sanayicilerin birlikteliğini de umut ettiğini söyleyen Başkan Ergül, böyle bir tutumun Doğubayazıt?ın kalkınmasına vesile olacağını belirtti.


            Esnafa birlik çağrısında da bulunan Ergül, "Bugünün global dünyasında tek başına hareket etmek mümkün değil, ya birleşip büyük işlere imza atacağız yada bankaların küçük ortağı olma durumu yada zamanla küçülüp kaybolma durumuyla karşı karşıya kalacağız. Bir arada olmamızdaki amaç birbirimize güvenme birbirimizi sevme olduğunu bizler arzu ediyoruz ki bir araya gelelim kazanan olalım" diye konuştu.
            Esnaf kesimine daima destek olduklarını dile getiren Esnaf Odası Başkanı Yaşar Ergül, "devamlı küçük işletmecilerimizin yanında olacağız. Elimizde ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışacağız. ınanırsak başarırız" dedi.






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Egazete


  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:03
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:37