ERKEN GENEL SEÇİM 24 HAZİRAN´DA YAPILACAK?

ERKEN GENEL SEÇİM 24 HAZİRAN´DA YAPILACAK?

YÖK yeni sınav tarihini de belirledi: 30 Haziran-1 Temmuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları ?erken seçim´ görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Haziran´da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Erdoğan, ?Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Geniş bir yelpazede istişare ettik. Dün ifade ettiği erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. Partimizde yaptığımız görüşmelerde olumlu yaklaşma kararı aldığımı teklif, Suriye´deki gelişmelerin hızlandığı, ekonomide önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçimi gündem olmaktan çıkarıyor. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 6 dakika süren ve soru kabul etmeden sonlandırdığı açıklamanın tamamı şöyle: ?Değerli basın mensupları, bugün MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli´yle oldukça verimli bir görüşme yaptık. Bildiğiniz gibi Sayın Bahçeli´yle de daha önce çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Bugünkü görüşmede de oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bu çerçevede Sayın Bahçeli´nin dün ifade ettiği seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Milletimizin darbe gecesi gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır. Ardından 29 gece tutulan demokrasi nöbetleri milletimizin istikbaline ve istiklaline sahip çıkma sembolü oldu. Yenikapı´da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Nitekim 16 Nisan´da milletimizin açtığı bu yol da ortaya çıktı.? Seçimler 24 Haziran´da yapılacak?

YÖK yeni sınav tarihini belirledi:

/resimler/2018-4/18/1817280327343.jpg

 

30 Haziran-1 Temmuz Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Seçimler 24 Haziran´da yapılacak" açıklamasının ardından Yükseköğretim Kurumları sınav tarihini 30 Haziran - 1 Temmuz olarak değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ´24 Haziran´da yapılacak erken seçimin´, tarihi daha önceden belirlenen üniversite girişi sınavına denk gelmesi kafaları karıştırdı. YÖK konu ile ilgili toplandı.24 Haziran´da yapılacak olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran ? 1 Temmuz 2018 tarihlerine ertelendi. Kaynak: Erdoğan: Seçimler 24 Haziran´da yapılacak

Dünya erken seçim kararını böyle gördü

Bugün MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın görüşmesinin sonrasında 24 Haziran 2018´de erken seçim yapılması kararı uluslararası kamuoyunda da geniş yer aldı. Alman Bild, Fransız Le Monde, Yunan Ekathimerini, İngiliz The Guardian ve CNN başta olmak üzere birçok medya kuruluşu gelişmeyi okuyucularına duyurdu.

Bloomberg

?Erdoğan, parti tarihinde ilk defa erken seçim kararı aldı? başlığıyla gelişmeyi duyuran Bloomberg, gelecek yıl yapılması planlanan seçimin 24 Haziran´a çekildiğini aktardı.

Reuters

Reuters haber ajansı gelişmeyi son dakika olarak geçti ve ?Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim tarihi olarak 24 Haziran´ı seçti? başlığını attı. Reuters haber ajansı, Erdoğan´ın kararının Bahçeli´nin çağrısından sonra geldiğini vurguladı.

Financial Times

Saygın ekonomi gazetesi Financial Times, Erdoğan´ın açıklamasını son dakika gelişmesi olarak verirken, ?Erdoğan geçmiş dönemde erken seçim iddialarını yalanlamıştı. Fakat konuşmasında Suriye ve Irak´taki belirsizliklerin erken seçimi gerekli hale getirdiğini dile getirdi? ifadeleri kullanıldı.

Guardian

İngiltere´nin çok okunan gazetelerinden Guardian, Erdoğan´ın erken seçim kararını MHP lideri Bahçeli´nin açıklamasının ardından duyurduğunu aktarırken, ?Erdoğan, seçimleri planlanandan bir yıl önceye aldı ve erken seçim tarihini 24 Haziran olarak belirledi? ifadesi kullanıldı.

Bild

Almanya´nın çok okunan gazetelerinden Bild de gelişmeye geniş yer ayırdı. Bild anasayfanın manşetinde yer verdiği haberde, ?Erdoğan erken seçim için 24 Haziran´ı gösterdi? başlığını kullandı.(aa)



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23