EKREM ÇELEBİ: ?SADECE EKMEK SATMAKLA BİR YERE VARILMAZ??

EKREM ÇELEBİ: ?SADECE EKMEK SATMAKLA BİR YERE VARILMAZ??

Çelebi: 2019 yılı Ağrı´ya yatırım yılı olacak?

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Ekip olmamız ve Ağrı´ya yatırım getirmemiz lazım. Özellikle altın vuruşlarımızın olması lazım." dedi.

Ağrı´nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda sıçrayışını sağlamak adına başlatılan toplantı serisinin ilki, ilin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, oda ve dernek yöneticilerinin katılımıyla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi´nde yapıldı.

Milletvekili Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, ilde milletvekili, vali, rektör, iş adamı veya idarecinin tek başına bir anlam ifade etmediğini, birlik ve beraberlik olması halinde ise her sorunun üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Bir araya gelmeleri, ekip olmaları gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Biz niye bir Erzurum, Kayseri, Denizli olmuyoruz? Bizim bir sahibimiz var ve bu sahiplenme çevresinde kenetlenmemiz lazım. Herkes farklı bir kulvara çektiği zaman zarar edecek olan bu ildir. İlimizde devletimize, bayrağımıza sahip çıkmamız lazım. Kendi kasamıza sahip çıkmamız lazım. Çünkü bu bölgeye AK Parti´den başka gelir getirebilecek bir hükümet yok, bir devlet yok." diye konuştu.

Çelebi, Ağrılıların çok güzel yanlarının olmasına rağmen konuşmama, istişare etmeme konusunda kötü bir yönünün olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bende ihalecilik yok, adam kayırmaca yok. Ben ilime aşık olan bir insanım. Yarın yine valimiz ve rektörümüzle 2019 yılı yatırım bütçelerini kovalayacağız. Ekip olmamız ve Ağrı´ya yatırım getirmemiz lazım. Özellikle altın vuruşlarımızın olması lazım. Dünkü bal festivali gibi. Ağrı´nın parayı sevmesi lazım. Ağrı parayı sevmek zorunda."

- "Sadece ekmek satmakla da bir yere varamayız"

/resimler/2018-9/10/0931411189737.jpg

2019 yılında kente en az 300 milyon liranın üzerinde bir meblağın girmesi gerektiğini ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Sadece ekmek satmakla da bir yere varamayız biz. İl olarak gittikçe küçülüyoruz. Elimizden tutan tek bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan´dır. Ağrı´ya siz ne isterseniz emin olun ki biz o yatırımı getiririz. Genel seçimde iyi bir sınav vermedik ama bunu telafi edecek bir mahalli seçim geliyor. Proje üretmemiz, kenetlenmemiz lazım. Sizi temin ederim ki projelerimizle gittiğimizde Cumhurbaşkanımız bizi kapıya kadar uğurlar ve taleplerimizin hepsini karşılar. Siz buna var mısınız? Eğer varsanız biraz gülümseyin."

Ağrı´nın yatırım amaçlı boş alanının çok olduğunu ve buralara yatırım getirmeleri gerektiğini kaydeden Çelebi, kentin batı çıkışına kaymasının normal olduğunu ancak il merkezinin doğu bölgesiyle ilgili de iki proje yürüttüklerini söyledi.

Çelebi, Ağrı Devlet Hastanesinde mevcut bazı sıkıntılar olduğunu, bunları çözme noktasında da çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Çözmeyecek adamı da burada bekletmeyiz. Kimse kusura bakmasın. Bizim çözen adamla işimiz var. Devlet memuru kim olursa olsun insanların ekmeği aşıyla oynayan biri değiliz ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin bayrağı altında bu memur işini yapıyorsa, işini yapacak. Yoksa kapımız herkese açık. Bunun alternatifi yok." diye konuştu.

Milletvekili olarak değil vatandaşa hizmetkar olarak geldiğini aktaran Çelebi, herhangi bir sorunu, projesi veya kanaati olan kişinin kendisine ulaşmasını istedi.

Toplantıda, konuşmaların ardından davetlilerin görüşleri dinlendi.(aa)

/resimler/2018-9/10/0931590408781.jpg



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54