EGE DİYADİN-DER`DEN YARDIMLAŞMA

EGE DİYADİN-DER`DEN YARDIMLAŞMA

Derneklerin varoluş sebeplerinin başında gelen yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel şekilde hissedildiği İzmir`deki kuruluşlardan birisi de Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği.

Kuruluşundan bu yana çalışmalarını yakından gözlemlediğimiz Ege Diyadinliler Derneği, gerçekten bu amaçlar (yardımlaşma ve dayanışma) doğrultusunda yaptığı faaliyetlerle topluma örnek teşkil edecek işlere imza atıyor. Yardımlaşma; birlikte çalışmak ya da yardım etmek anlamına geliyor. Yardımlaşmak; takım çalışması gibi yalnızken yapamayacağımız şeyleri yeteneklerimizi ve enerjimizi birleştirerek çalışmaktır. Bizim yeteneğimiz ya da bilgimiz olmayan konularda yardım alıp, kendimize ait bilgi ve yeteneği başkasınınkiyle birleştirmektir.
Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. İnsan tek başına yaşayamadığı gibi ihtiyaçlarını da kendi başına karşılayamaz. Dolayısıyla toplumdaki kişilerin birbirleriyle yardımlaşmaları ve dayanışma içerisinde olmaları gerekir.
FEDAKAR YÖNETİCİLER
Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği, başta Başkan Ferit Çevik olmak üzere, tüm yöneticilerinin fedakar tutumuyla, yardımlaşma ve dayanışmayı sadece kulağa hoş gelen birer terim olmaktan çıkarıyor.
Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Ferit Çevik`le, yaptıkları faaliyetleri, toplumsal duyarlılık isteyen meselelere yaklaşımlarını konuştuk.
Ferit Çevik her zamanki mütevazı tavrıyla karşıladı bizi. Hiçbir konuda tek başına resim dahi vermeyen Başkan Çevik, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği yönetimiyle birlikte, gerçekten ihtiyacı olanlara el uzatmayı adeta kendilerine bir görev saydıklarını söylüyor. “Tabiki gücümüz ve imkanlarımız elverdiğince bunu başarmaya çalışıyoruz” diye de ekliyor.
“Bizler, yardımsever hemşehrilerimizin, ihtiyacı olanlara ulaşmalarında sadece bir köprüyüz.” diye konuşan Başkan Çevik sözlerini şöyle sürdürüyor:
“İlk etapta başta İzmir ve ilçeleri olmak üzere, bölgemiz genelinde yaşayan hemşehrilerimizin iletişim bilgilerini derneğimizde toplayarak ve cep telefonlarına mesaj yollayarak bunu sağlamaya çalıştık. Bugün binlerce hemşehrimize mesaj gönderir konuma geldik. Hemşehrilerimizin cenazeleri, düğünleri, açılışları, kan ihtiyaçları gibi hayati konularda anında iletişim sağlıyoruz. slında bunu söylemememi ve açıklamamamı istemişti benden ama, ben çok değerli bir işadamı büyüğümüzün hepimizin gözlerini yaşartan örnek bir davranışını ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde İzmir`de Ahmet Kızılarslan adında bir hemşehrimizin evi elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küle döndü. Bu hemşehrimiz ve ailesi yangında canlarını zor kurtardı. Evleri, eşyaları bir anda yok oldu. Mağdur duruma düştüler. Biz, dernek yönetimi olarak bu durumu öğrendiğimizde, hemen olay yerine intikal ettik. Durumu yerinde de tespit ettik. Hemşehrilerimize kısa mesaj yoluyla bu ailemizin yaşadığı mağduriyeti anlattık ve yardım etmek isteyenlere aracılık yapabileceğimizi belirttik. Başta Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Yönetimi olmak üzere, bize ulaşan birçok hemşehrimiz imkanları nispetine bu aileye yardımcı oldu.”
GELEN DESTEKLER İÇİN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Ferit Çevik, “Yangın hadisesini yaşayan ve evleri küle dönen mağdur aileye yardım elini uzatan, bununla da kalmayıp yanan evi baştan aşağı yenileyerek aileye teslim eden, derneğimizin kurucusu, değerli büyüğümüz, değerli işadamı ve müteahhit Hacı Hikmet Avcı`ya çok teşekkür ediyorum ve beni affetmesini istiyorum. Çünkü kesinlikle isminin açıklanmasını istemiyordu. Ancak ben inisiyatif kullanarak, bu duyarlı büyüğümüzün davranışının örnek de teşkil etmesi nedeniyle, yönetim kurulumun da onayıyla ismini açıklamak istedim. Kanımca dernekçiliğin en güzel yanlarından birisi de bu tür kötü olaylara maruz kalan insanlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak olsa gerek.” diye konuştu. Haber: METİN YARDIMCI



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32