DUYGULARIN DURAĞI

DUYGULARIN DURAĞI

DEVRAN SİNANOĞLU YAZIYOR

Zamanın yükü yorar seni bazen bir dala tutunmak, dinlenmek istersin. Gürül gürül akan zamanın ırmağında bir umut arar, soluklanmak istersin duyguların durağında ama nafile ne dinlenebilir ne de soluklanabilirsin zamanın mekanında. Bazen apansız sancılar başlayıp, karıncalandıracak yüreğini, boğulacak gibi olacaksın hasret denizinde.

Hissettiklerin belki babanın, annenin yokluğu belki de kardeşinin, çocuğunun özlemi ya da sevdiğinin, sırdaşının, dostunun hasretidir.

Veya kendini araman, benliğini arayıp arayıp yitirmelerindir. Aramaların bitmeyecek yorulacak, halden düşeceksin.

 Soluklanıp, dinlenmek istersin hayattın yorucu mücadelesinde, sığınacak bir liman ararsın duyguların durağında ama, ama hepsi nafile zamanın ırmağı seni dinlemeyecek. Sürükleyecek seni hayattın en kuytu köşesine savuracak. Kendini ömür kubbesi altında bulacak, bir türlü olup bitenlere anlam veremeyeceksin ve kendini hayatta teslim edersin. Mesela şifayı bekleyen hasta gibi ya da taze bir günahı arzulayan şeytan gibi, yaşamaya hasret ölüler gibi çok istersin her şeyin yolunda gitmesini ama nafile sadece yorulduğunla kalacak, hayal kırıklığı yaşayacaksın. O çok değer verdiğin onurun, çiğnetmediğin gururun umurunda olmayacak.

Aklını atıp bir köşeye bazen köpekliktir ona karşı yaptığım bazen de aptallık, salaklıktır yaptıklarım diyecek kendi kendine kızıp duracaksın. Bir suçlu arayıp kendini günah keçisi ilan edersin ama bu da nafile hiçbir şey dindirmeyecek apansız başlayan acılarını, kimse teselli olmayacak sana yaran kanar durur tedavi olmak istediğin duyguların durağında.

 Aklınla, kalbinin savaşı artasında kalacak bir mülteci gibi yaşayacaksın. Kalabalıkların arasında yalnızlıkları yaşayacaksın. Ağaçtan düşen yaprak gibi rüzgarın oyuncağı olacak, oradan oraya savrulup duracaksın ama bir türlü duyguların durağında beklemeyeceksin. Bazen bazıları sana boş ver daha iyisine layıksın deyip kaderden, kısmetten bahsedecek. Oysa çoktan kopmuştur yüreğinin kıyameti ama kimseye duyurmadan, hissettirmeden kendi kıyametini yüreğinde yani duyguların durağında yaşayacaksın.

Kaybettiğin annen, baban, çocuğun, kardeşinse eğer, mekanı cennet olsun. İyi, güzel insandı diyecekler. Sen kimseyi görmeyecek, duymayacaksın başını sallayıp acını kendinde yaşayacaksın. Belli bir zaman sonra kaçmak istersin kuru kalabalıkların içinden. Gecen gündüzüne gündüzünde gecene karışacak, saçın sakalına, kokun terine karışacak. Durmadan bir liman arayıp duracaksın ama bulamayacaksın.

Sol yanın bazen acıyacak bazen de karıncalanacak. Kimsenin seni anlamadığını, hiçbir şeyin çare olmadığını düşüneceksin. Ruhun bedenine, bedenin ise yüreğine el olacak. Ne yediğinden lezzet alacak ne de içtiğinden tat alacaksın. Yaşayan bir ölü gibi duyguların durağında, duygulardan uzak kalmak isteyeceksin. Fakat bunu da başaramayacaksın. Aklında ve kalbinde ne varsa yakmak isteyeceksin.

Mesela acıları, kırgınlıkları, hasreti belki de anıları bile yakmak, böyle yaşamaktan kurtulmak istersin. Fakat sadece kendini yakarsın. Yandıkça daha çok onu düşünüp, onu anarsın, özlersin ama hepsi n

SİVİM…

Diyarbakır doğumlu olan genç yazar ve şair Devran Sinanoğlu Bingöl üniversitesi fen edebiyat fakültesi Biyoloji bölümü öğrencisi olan Sinanoğlu ilk kitabını henüz üniversite birinci sınıfta 21 yaşındayken çıkaran yazar ve şair. İlk köşe yazarlığına ise 23 yaşında başladı. Diyarbakır yazarlar ve şairler derneği (DİYŞAD) üyesi olan Sinanoğlu'nun AŞKIN PİRİ adlı ilk romanı üniversite ikinci sınıfta 22 yaşındayken yayınlandı ve 6 gün içinde ikinci baskıya girdi. Bu güne kadar 6 kitabı yayınlanan yazarın, Şiir ve denemeleri birçok kez yarışmalarda derece yaptı.
Çeşitli yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.
ŞİİR CUMHURİYETİ, BEŞİNCİ MEVSİM ŞİİR, ŞİİRGÂH KAPISI, ŞİİR RENGİNDE, ŞİİR MEKANI, ŞİİR DÜNYASI VE ŞİİR DEMETİ gibi sosyal medya sayfalarında ve afile ne giden geri gelecek ne de anılar. Hatırlar seni yalnız bırakacak duyguların durağında.

 www.siiirdemeti.com,

www.siirdünyası.org

www.benimyazım.com,

www.hayatkitabi.com ,

www.edebiyatdefteri.com

www.blogposta.com,

www.siirdostu.com,

 www.siirdefteri.com

www.siirevim.com,

www.sozvesiir.com

gibi sitelerde şiirleri ve yazıları yayınlandı.
Üniversite öğretimi sırasında birçok sosyal içerikli projeler hazırladı. Çeşitli kulüplerde başkanlık yaptı. Üniversitenin gelişimi için 20 proje hazırlayan Sinanoğlu radyo kampüs ve Bingöl üniversitesi haber bülteni gazetelerinin hem fikir sahibi hem de ilk kurucularındandır. Bingöl ilini geliştirme ve kalkındırma başlığı altında Bingöl için 14 proje hazırlayan yazar ayrıca SODES, DAP (DOĞU ANADOLU PROJESİ), FKA (FIRAT KALKINMA AJANSI), İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, AVRUPA BİRLİĞİ HİBE FONUNDAN VE T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROĞRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (TÜRK ULUSAL AJANSI), EURODESK'TEN geçen bir çok projede de yer aldı.
2004 yılında Diyarbakır il öğrenci meclisi başkanlığını yapan Sinanoğlu. Aynı yıl içerisinde Türkiye öğrenci meclisi asil üyeliğini yürüttü. Dönemin TBMM başkanı ve Cumhurbaşkanı vekili Bülent ARINÇ Tarafından Demokrasi eğitimine ve okul meclisleri projesine katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

 



Anahtar Kelimeler: DUYGULARIN DURAĞI
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54