Duygu Sömürüsü

Duygu Sömürüsü

Yaz-kış demeden dilenmek

Duygu Sömürüsü Bir Sanatmıdır?


     Gerek kışın, gerekse yaz aylarında Doğubayazıt genelinde bir çok dilencinin dilencilik yaptığını hep birlikte görmekteyiz.


      Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilenciler dışarıya  çıkmaya bile üşendiğimiz  bu kış günlerinde sırtlarındaki  çocuklarla  hala dilenen kadınları gördükçe gerçekten son derece üzülüyorum.


       Benim bildiğim kadarıyla  Doğubayazıt?ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı büyük bir özveriyle Doğubayazıt?ın genelindeki fakir ve yoksulu tespit etmiş ve bunlara maddi, manevi her türlü yardımlar yapmaktadır.


          Hal böyle iken, halen yaz kış aylarında durup dinlenmeden şehrin her köşesini gezerek dilenen kadınların hala bu işi yapmalarına ben kesinlikle bir anlam veremiyorum. Bunların tümünün duygu sömürüsü yaptıkları bir gerçektir. Üstelik yerli dilenciler yetmiyormuş gibi birde Doğubayazıt?ı işal dilenciler istila etmektedir.


           Özellikle kadınların dilenmesini sağlayanlar akşama kadar sıcak-soğuk demeden dilenen kadınların topladıkları paraları ceplerine indirmekte ve ne yazık ki, kadınların sarf ettiği emeğe saygı bile göstermeden paraları afiyetle yeme erdemsizliğini gösteren bu kendini bilmezlere günün birinde hadleri bildirilmelidir, diye düşünüyorum ki, bu konuda çok haklıyım.


         Ben Doğubayazıt genelindeki dilenci kadınları bu yola itenlerin bir an evvel bulunması ve gerekeni yapmaları gerektiğini de burada vurgulamak istiyorum.


    Hayatları boyunca yan gelip yatmaktan  başka hiç bir işe yaramayanlar ne yazık ki, kadınları alet etmekte ve dilenciliğe itmektedirler. Kadın haklarından söz edenler kadının mukaddesatından dem vuranlar neden dilenciliğe itilen bu kadınların hak ve hukukunu arama adına somut bir adım atma gereğini duymazlar hala anlamış değilim.?


           Bu yüzden ilçe genelinde dilenen kadınların neden dilendiklerini, yada başkaları tarafından mı, dilenmeye zorlandıklarının mutlaka araştırılıp, bulunması gerektiğini bura da tüm sağduyulu insanlara hatırlatmakta yarar görüyorum.


       Yaz-kış demeden bu zavallı insanları dilendiren ve daha sonra da gün boyu topladığı sadakayı ceplerine indirip, afiyetle yemeyi alışkanlık haline getiren, insanlıktan nasibini almamış olanlara hadleri bir an evvel bildirilmeli ve bu çirkin alışkanlıklarından vazgeçmeleri mutlaka, ama mutlaka  sağlanmalıdır, diye düşünüyorum.


              Gencecik kadınları, kundaktaki çocuklarıyla dileniyor görmek sadece beni değil, tüm sağduyulu insanların vicdanını sızlatıyor. Ancak  vicdanı sızlamayan bir tek onları bu soğuk günlerde dilenmeye zorlayanlardır. Onların birer anne olduklarını ve kadının hayatımızdaki değerini  anlamayacak kadar vicdan yoksunu olanlara artık dur demeli ve kadınların dilenmeleri önlenmelidir.


                  Bu yüzden Doğubayazıt?ta ki, bu çirkin manzaranın bir an evvel ortadan kaldırılması için ilgili mercilerin bir an evvel harekete geçmelerini bekliyor.Bu zavallı kadınları  dilendirenlere meydanın boş bırakılmamasını diliyorum? 





Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Egazete


  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

03.05.2024

  • İMSAK 03:22
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:41