DUYARLI BİR İNSAN KAYMAKAM KENANOĞLU

DUYARLI BİR İNSAN KAYMAKAM KENANOĞLU

Bizde bir ilke var, kim olursa olsun görevini hakkı ile yapan memlekette faydası olan her kesi yazarız yad ederiz.

FIRAT BEYAZIT Yazıyor
Faydasız olanları da tozlu raflara bırakırız, çünkü onlar o tozlu raflarda bir arşiv gibi çürümeye mahkumdurlar.
Doğubayazıt eski Kaymakamlarından, Eski Konya Vali Yardımcısı ve şu an Konya Meram’da kaymakamlık yapan İrfan Kenanoğlu ile bazen görüşürüz. Tam Doğubayazıt sevdalısı bir insan.
Her görüşmemizde hep Doğubayazıt’ı ve Doğubayazıt’lıyı yad eder. Doğubayazıt hakkında türlü türlü örnekler sunar. Ardından derin bir of çeker Sayın İrfan Kenanoğlu.
Doğubayazıt’ta görev yaptığı dönemde Bir kişi FAK-FUK-FON`undan yardım almak için gider ve oradaki görevlinin biri adamı azarlar, adamın durumu iyiymiş, görevlide “senin durumun iyidir utanmıyormusun fakir-fukaranın hakkını istiyorsun” diye, o an İrfan Bey olaya tanık olur, olayın hakkında bilgi alır ve görevliye, “senin vatandaşları azarlamaya hakkın yok, kim ki, gelip yardım istiyorsa vereceksin, o onunla yediği kulun hakkı arasındadır, sen değil, buna Allah karar verir” der.
Bir kandil zamanı kendisini aradım, Aradığımda bazı Kaymakam arkadaşları ile oturup sohbet ediyormuş, telefonunu açınca gülmeye başladı, “bu kadar tesadüf olamaz. Bende arkadaşlarla şu an Doğubayazıt’ı konuşuyordum, tam da üzerinde sen aradın” dedi.
İrfan Kenanoğlu’nun Doğubayazıt’ta, Doğubayazıt’lının kalbinde derin bir yeri vardır, Doğubayazıt Ona sevdalıdır. Özellikle fakirlerin çok duasını almıştır. İrfan Beyin bir yeğeni iş nedeni ile Doğubayazıt’a gelir, otobüs firmasında biletini alırken, firma görevlisine ricada bulunur, temiz bir otelde kalmak için kendisinden yardım ister, firma görevlisi alıp bir otele götürür, otelci kimliğini ister, İrfan beyin yeğeninin kimliğine bakan otel görevlisi, direk “İrfan Kenanoğlu ile bir akrabalığın varmı?” diye sorar, “yeğeniyim” cevabını alır. Otelci para almaz, “sen madem İrfan beyin yeğenisin, başımız üstünde yerin var, bizim misafirimizsin” der ve para almaz. Otobüs görevliside aldığı bilet parasını geri iade eder, Bunu İrfan bey bana anlatınca gerçekten bir Doğubayazıt’lı olarak çok gururlandım. Hem otel görevlisine, hemde otobüs firması yetkilisine kim olduklarını bilmiyorum ama sonsuz teşekkürlerimi iletmesini bilirim. Gerçekten bir Doğubayazıt’lıya ne yakışırsa onu yapmışlardır.
Sayın Kenanoğlu`nun çok insancıl yönü vardır, alçak gönüllü, başı diktir. Görevine sadık, insanlara karşı duyarlıdır. Herkes Vali olmak için ve Vali yardımcılığına gelmek için çaba harcarken, İrfan bey Konya vali yardımcılığından ayrılıp, çok sevdiği kaymakamlığa geri döner. O çok sevdiği insanların içine katılır, Meram’ı da en az Doğubayazıt kadar sever. Zaten gittiği ve görev yaptığı her yeri sevmiş ve kendisini sevdirmiş.
İrfan Kenanoğlu’nun duyarlılığı Konya’da da sürüyor. Orada bulunan ne kadar Doğubayazıt’lı varsa hepsine yardımcı oluyor. Hiç üşenmeden saatlerce kabul edip ağırlıyor. En son yeğenim Yavuz Karakaş ve eşi Neslihan ile birlikte gidip İrfan beyi ziyaret etmişler, saatlerce İrfan bey Doğubayazıt’ı ve Doğubayazıt’lıları anlatmış, sanki İrfan bey Doğubayazıt’lı, onlar yabancı. Yeğenim aradı, çok mutlu olmuştular, memnunyetlerini defalarca dile getirdiler. Doğrusu bende çok duygulandım, ve Allah İrfan Kenanoğlu gibilerine zeval vermesin, sağ olsunlar, başımızdan eksik olmasınlar....



  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30