DÜNYA VÜCUDU'NUN YAPISAL ŞEKLİ

DÜNYA VÜCUDU

MUSTAFA KIRAÇ

Kara canlıları çeşitli olsada genelde baş, gövde, kol ve bacaklardan oluşurlar. Dünyanın kendisi bütünsel olarak küre şeklinde bir canlıdır.

Kara parçalarına ve üzerindeki insan topluluklarının karakter yapı şekillerine baktığımızda ise, bir vucutta bulunması gereken parçaların farklılıklarına benzer farklılıklar olduklarını görebiliriz. Bu farklılıklar, insan isteğine bağlı olmayan olaylar ve şekiller sınıfındadırlar.

COĞRAFYA DAHİL ÇEŞİTLİ KARAKTER YAPILARIN TOPLAMDA CANLI VÜCUTLA OLAN BENZERLİKLERİ

Baş kısım üstte yani AVRUPA.

 kollar ve eller yanlarda, Yani UZAK DOĞU ve UZAK BATI. Gövde ortada yani ORTADOĞU. Bacaklar ve ayaklar aşağıda, yani AFRİKA.

BAŞ

Baş kısım buluşçudur. İcatların çoğunluk kısmı Avrupa bölgesinden olduğuna göre ve Avrupanın da tepede oluşuna göre orası vücudun baş kısmını oluşturmaktadır.

KOLLAR

Kollar, başın buluşlarını ele alıp değerlendirirler. Uzak doğu ile uzak batı, o kadar icatkar olmayıp daha çok icatları iyice değerlendirip geliştirmekle baş için birer yardımcı konumundalar. Yani kol ve el görevini görmekteler.

GÖVDE

Gövde, parçaların onunla birleşim sağladığı  ve ondan beslendiği merkezi yerdir. Gövde de mide vardır. Mide, petrol kaynaklı tüketim imkanıdır. Bu tüketim, diğer parçalara çalışma enerjisi verir.

Ayrıca gövde de kalp de vardır. Kalp, göz gibi ışık yardımıyla görüş özelliğinde olmayıp daha çok sensörel duyuş özelliğindedir.

Kamera ile sensör arasındaki fark gibi...

Sensörel kalbin duyuşu, görsel ve dokunsal duyuları aşan bir duyuştur.

Yeryüzünün mantık çapını aşan duyularla ortaya çıkan peygamberler, ortadoğudan çıkıp vücudun geneline, insani vaziyetin tanımını, konumunu ve zamanından önce bilinip fakat şahit olunmaması gereken bazı bilgilerin iletimi lie birlikte ayrıca, zamanından önce bilinmemesi gereken bilgilerin kendileri tarafından da bilinmeyip bu sayede bakma, okuma, düşünme ve çalışmaya yol açış konumlarıyla yoldaki trafik işaretleri misali insanlara ilahi uyarı, bildiri ve sunumları iletirler.

İşaret levhasının kendisi bilmesede taşıdığı ifade şekli ile gereken düzeyde gereken bilgileri verir.

Bu şekilde kalbin sezgisel bilgileri ile başın şahitsel bilgileri buluşup vücudun geneline dolaşım sağlayarak, nasıl ve neden gibi soru'sal damarlara kan'sal cevabı verirler. Dünya vücudunun bu kalp bölgesi, insanınkine benzer olarak baş kısmın sol alt köşesinde bulunur.

BACAKLAR

Bacaklar, vücudun taşıyıcı gücü olarak vücudu taşırlar. Bacaklarda da kollar gibi görev gereği genel anlamdaki göz yada kalbin bulunmaması ve daha çok fiziksel güce sahip olması, bacak oluş gereği ile uyum sağlamaktadır.

COĞRAFİ PARÇALARIN BİRBİRLERİ ARASINDAKİ VAZİYET FARKLARI, BİR CANLI VÜCUDUN PARÇALARI ARASINDAKİ VAZİYET FARKLARINA OLAN BENZERLİĞİ YÜZDESEL OLSADA, KUŞ BAKIŞIYLA GENEL ÇOĞUNLUK GÖRÜNÜMÜ VÜCUTSAL YAPI BENZERİĞİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DESTEKLER.

örnek: herkes konuşur fakat, konuşmacı farkı vardır. Herkes koşar fakat, koşucu farkı vardır. Her bölge bulur fakat, buluşçu farkı vardır. Her bölgede bostan olur fakat, tarım bölgeleri farkı vardır.

Genel farklar bu bakış açısıyla görülebilir.

Dünya'nın canlı vücuduyla olan benzerliği bir farkındalık olarak herkesin bilincine yerleştiğinde, görev ve sorumluluk farkındalığı da beraberinde her yapı şeklinin bilincine yerleşecektir.

Baş, vücuda karşı baş oluş gereklerini yerine getirmekle mükelleftir. Ayağa çorap ve ayakkabı giydiren baş'tır.

Ayağıyla çatışma içinde olan biri görüldüğünde, deli olarak tanımlanır. Geçen zaman içinde bu vücudun ne kadar deli yada ne kadar akıllı olduğuna bakılabilir.

Parçaların birbirleri ile olması gereken vücutsal uyumlarına bakarak eksik ve yanlışlar tespit edilip, düzeltmeler ile doğruya doğru dönülebilinir. Bu dönüş, vücudun sağlıklıca bir yaşama kavuşmasını sağlayacaktır.

DÜNYA'NIN SAĞLIKLI VÜCUT YAPISININ NASIL OLMASI GEREKTİĞİ ÜZERİNE.

Yapılması gereken işlere baktığımızda, kolaydan zora kadar çok çeşitli işler vardır. İnsanlar arasındaki yapısal özelliklere baktığımızda, özürlüden dahi'ye kadar çok çeşitli basamaksal beceri farkı vardır.

Bu iki çeşitlilik türü, çocuklara yönelik zeka gelişimi için birbirine takılacak parçalara benzemektedirler. Bilgi çağı çocuğun akıl oluş çağı olduğuna göre, her parçanın kendisine denk gelen işine takılma zamanıdır demekki.

Her çeşit seviyenin kendisine denk gelen işi yapması, her çeşit tencerenin kendi kapağını bulmasına benzer olarak, her çeşidin kendi rahat ve huzurlu konumuna ulaşması demektir. AFRİKA'YI AVRUPA'DAN GERİ OLARAK TANIMLAMAK, VÜCUT BİLİNCİNE HENÜZ ULAŞMAMIŞ DÜŞÜNCENİN, HER TARAFIN BAŞ OLMASI GEREKTİĞİ ANLAMINDAKİ GÖRÜŞÜDÜR.

ARABA BİLİNCİNE HENÜZ SAHİP OLMAYAN DÜŞÜNCE YAPISI,

DİREKSİYON İLE TEKERLEĞİN FARKLI KONUMLARINDAN DOLAYI, MÜHENDİSİ ADALETSİZ OLARAK GÖRÜR.

Küre şeklindeki yapının ilerisi gerisi olmaz. Her tarafı farklıda olsa bütünsellikte eşittiler. Yapıyı ileri geri diye tanımlamak suretiyle aralarına çatışmaya sebep koymak, vücudu bozmaya yönelik şeytani bir enjektenin eserine benzer.

Zeka'nın görev kapsamında olup teknik buluşlarla gelişen sanayi bölgeleri, Afrikanın kurak bölgelerinde olabilir. Oradaki fiziksel iş gücü ile beyinsel iş gücü arasında oluşacak olan görev ve sorumluluk zeminli bağlantı, sağlıklıca yürüyebilmeyi gerçekleştirecektir.

FİZİKSEL SAĞLIK

Sanayi, tarmsal alanlardan uzak tutulup tabiat tahribatları önlenecektir. Buna benzer çevresel tahribatlara yol açıcı tüm uygulamalara düzen getirilmek suretiyle çeşitli hastalıkların önlenmesi ile vücudun fiziksel sağlığı korunacaktır.

RUHSAL SAĞLIK

Ruhsal sağlığın teminatçısı kalptir. Kalp, baş'ın organlar arası ilişkisinin düzenini temin eder. Diyalogların ne şekilde olması gerektiğine dair bildiriler ileterek, psikolojik sağlığın bozulumuna engel koyar.

Kollar ile bacaklar, kalp ile baş'ın uygulamalarına uyum ve yardımcılık görevinde olup, olası incinmeleri her ikisine ileterek çözümlerin bulunmasına katkı sağlar.

ORTAK BİR UYUM YASASI İLE HER BÖLGE, ÜZERİNE DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİRMEKLE MÜKELLEF OLMALIDIR. Vazifeye adaptasyon dönemi aşıldıktan sonra vücut, hem fiziksel hemde ruhsal manada gerçek bir vücut olarak doğrular ve yanlışlar noktasında tanım tespitlerini daha sağlıklı ve berrak şekilde yapabilecektir. Hiçbir insan ve toplum, yapısal şeklini katalogda beğenmiş değildir. Bundan dolayı en güçlünün görevi, en zor iştir.

VÜCUT BİLİNCİYLE İNSAN, GÜNLÜK YAŞAMİ İÇİNDE EN UFAK HAREKETİN KELEBEK ETKİSİYLE NERELERE VARIP NELERE YOL AÇICI OLACAĞINI BİLECEĞİNDEN, DÜŞÜNCEYE FAZLA GEREK DUYMADAN HATASAL DURUMLARINI REFLEKSİ OLARAK DA HIZLICA DÜZENLEYEBİLECEKTİR. Eğitim sistemleri, bu tür reflekslerin gelişimini sağlayacak şekilde her yerde olacak. Net şekilde oluşacak olan vücudun parçaları vücut oluş farkındalığı ile çeşitli konu ve sorunlara ortak eğilim ve ortak çözümle birbirlerini koruyucu ve besleyici bir anlayışın gelişmesini sağlayacaklar.

DÜNYA, ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR ZAMAN BARIŞ İÇİNDE OLMAMIŞTIR. BARIŞIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİR VÜCUT ORGANLARININ BİRBİRLERİ İLE OLAN BAĞLILIK VE İŞLEYİŞLERİNE BAKARAK GÖREBİLİRİZ. Sükunet içinde geçen zamanlar barış değil, sadece ateşkes dönemleridirler. Ateşkes demek, yeni bir sorunla tekrar başlamak üzere savaşa ara vermek demektir. Soğuk savaş, sıcak savaş, ılık savaş derken, kıskançlık, husumet, hazımsızlık gibi birbirlerine yönelik en ufak bir tereddüt ve çeşitli negatif duygular bile büyük ve sıcak savaşları ortaya çıkarabilecek şekilde savaş kavramı kapsamında olup sıcak savaşların tohumları konumundalar.

Not: Neler nasıl olacak gibi konular, bu vücutsal görüşün düşüncede olgunlaşmasıdan sonraki konulardır. Bütün herkes bu bilince vardığında, yeni doğacak ihtiyaçları giderme yollarınada varılacaktır.

İskelet kemiklerindeki farklı şekiller, konuyu daha iyi izah ederler.

Not 2: sonraki yazının içindeki başlıklar, PİRAMİTLER NEDEN VE NASIL YAPILDI? PERİ PACALARI NASIL OLUŞTU? NUH GEMİSİNİN İZ'İ NASIL OLUŞTU? Şeklinde olacak.

Ortak çabalarla doğruyu bulmak ve doğruda buluşabilmek dileğiyle.



Anahtar Kelimeler: DÜNYA VÜCUDU' YAPISAL ŞEKLİ
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32