Doğubayazıt Mezarlıklar Derneği

Doğubayazıt Mezarlıklar Derneği

Genel Kurul Toplantısı Düzenledi

Mezarlıklar Derneği Herkesin Yanında


Doğubayazıt Mezarlıklar Derneği Genel Kurul Toplantısı Düzenledi


Derneğin bütün ihtiyaçları Cemal Karakurt tarafından karşılanıyor.


Haber: YUNUSCAN BAYDAR


 Doğubayazıt Mezarlıklar Derneğinin Olağan Genel Kurulu, 17 Mart 2012 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.


Dernek üyeleri ve katılımcıların da iştirak ettiği genel kurul toplantısı birlik ve beraberliğin sağlandığı bir ortam içerisinde geçti.


         Genel kurul sonrası yeni yönetimin yayınladığı bildiride, ?Yapılan seçimler neticesinde sizlerin destek ve güvenini alarak göreve geldik. Bizlere verdiğiniz destek ve güven için teşekkür eder, bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz.? Dediler.
         Mevcut başkan Cemal Karakurt?un yeniden başkanlığa getirildiği listede M.Emin Tanrıverdi, M.Nuri Öztürk, Ahmet Mertbey, Sıddık Söyler, Fakrullah Çolak Yönetim kuruluna seçildiler. Nezir Çelik, Orhan Özkan ve Seyişan Kaya ise denetim kurulu asil üyeliğine getirildi.


         Toplantıda açılış konuşmasını yapan ışadamı Cemal Karakurt ?öncelikle katılımcılara teşekkür ediyorum. ılçenin en önemli hizmet derneği olan Doğubayazıt Mezarlıklar Derneği yaklaşık 7 yıldan bu yana ılçede büyük bir eksikliği ortadan kaldırıyor. Dernek olarak aldığımız Cenaze aracı, taziye çadırları ve bu çadırların masa, sandalye, çay ocağı v.b. ekipmanları ilçedeki taziyelerde çok büyük bir fayda sağlıyor. Bu hizmetlerde bizlere çok büyük desteği olan Doğubayazıt Belediyesine Dernek olarak teşekkür ediyorum. Cenaze aracımızın yakıt v.b. ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bizlerde dernek olarak cenaze aracını Doğubayazıt Belediyesi bünyesine katmak istiyoruz? dedi.


         Ardından Söz alan Doğubayazıt Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Fakrullah Çolak, Dernek Başkanı Cemal Karakurt?a Derneğe yaptığı maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür etti. Ayrıca yapılan çalışmalarla SMS sistemi ile derneğe destek arayışına geçeceklerini. Bu desteklerle mezarlığa kazıcı eder almayı düşündüklerini belirtti.


ÖTE YANDAN,


         Cenaze ve Taziye ışleri Derneğin Öncelikli işi Başkan Cemal Karakurt yönetimindeki mezarlıklar derneği köy kent demeden herkesin yanında.


         Gerek ilçe merkezinde olsun gerekse köylerde bir ölüm olayı olduğunda ilk yardıma giden Mezarlıklar Derneği oluyor.


         Onlarca devasa çadırı olan dernek, çadır ile birlikte mefruşat ve malzeme yardımı da yapıyor. Mezarlıklar derneğinin bir idare binası, bir cenaze nakil arabası ve bir işçisi bulunuyor.


         Bu kadar işlevine ve gerekliliğine rağmen derneğin finans kaynakları çok sınırlı. Derneğin bütün ihtiyaçları genç iş adamı Cemal Karakurt tarafından karşılanıyor.


         Derneğe bütün hemşerilerin sahip çıkmasını isteyen başkan Karakurt, ??iş adamlarımız bu derneğe sahip çıkarsa derneğin etkinliği o denli genişler. Mezarlıklar derneği her kese lazım olacaktır. Bu gün sana yarın bana misali bu dernek en iyi şekilde yaşamalıdır?? dedi.







Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21