Doğubayazıt Köyü Kuruluyor

Doğubayazıt Köyü Kuruluyor

Van da, Doğubayazıt Köyü kurulumuna başlandı

Van da, Doğubayazıt Köyü kurulumuna başlandı


         Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (BAY-DER) tarafından, deprem bölgesi Van da, konteynerlerle Doğubayazıt Köyü kurulacak.


         BAY-DER Yönetim Kurulu Üyesi ışadamı Sebih Tanrıverdi,  yaptığı açıklamada, Van depreminin hemen ardından bölgeye giderek, zaruri ihtiyaçları belirlediklerini söyledi.


         Dernek olarak, depremzedelere şuana kadar giyecek, gıda, çadır, yatak desteğinde bulunduklarını anımsatan Tanrıverdi, Depremden sonra bölgeye giderek, ihtiyaçları yerinde belirledik. şuana kadar 15 köye ve il merkezindeki iki mahalleye destek olduk dedi.


         Depremden sonra, Van merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Bağdaşan köyünde de incelemelerde bulunduklarını anımsatan Tanrıverdi, Köye gittiğimiz zaman çadır ve diğer yardımlar gecikince, biz de dernek olarak köye çadır yardımı yaptık. Daha sonra gıda, giyecek, yatak desteğinde bulunduk dedi.


         Köye konteyner desteğinde bulunmak için dernek olarak karar aldıklarını anımsatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:


         Köye ilk yardımı biz götürdük, daha sonra da yardımlarımız devam etti. Köye başka yardım gelmeyince, konteyner göndermeye karar verdik. Dernek olarak, 55 haneli Bağdaşan köyüne 55 konteyner göndererek, burada bir Doğubayazıt Köyü kurmayı planladık. Konteynerler tırlara yükleyerek, deprem bölgesine gönderildi.


         Köye ulaşan 55 konteynerden şuana kadar 15 inin kurulduğunu anımsatan Tanrıverdi, konteynerlerin tamamını kurarak, kapı ve pencerelerini de takıp, vatandaşın hizmetine sunacaklarını söyledi.


         Köydeki konteyner kurma çalışmalarını bir hafta içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Tanrıverdi, konteynerlerle yeni bir köy kuracaklarını ifade etti.


-Konteynerlerin özellikleri-


         Konteynerlerin özelliklerinden de bahseden Tanrıverdi, şöyle dedi:


Deprem bölgesine tırlarla getirdiğimiz konteynerleri kurmaya başladık. Konteyner evler, 21 metrekare alan üzerine kuruluyor. 2 artı 1 şeklinde, içerisinde mutfak, mutfak tezgahı, WC, elektrik sistemi bulunuyor. Konteynerler elektrik sobasıyla ısıtılabiliyor. Parke döşemeli olan konteynerler köy meydanına kuruldu. Her evin önüne bir konteyner kurduk. Ayrıca konteynerlerimiz eksi 40 derece soğuğa karşı barınanları koruyacak niteliktedir. Yerleri parke olan konteynerler, depremzedelere büyük kolaylık sağlayacaktır.


         Köye yardım çalışmalarının konteynerle sınırlı olmayacağının altını çizen Tanrıverdi, Depremzedeleri soğuktan koruyacak elbise, yatak, yorgan yardımında bulunuyoruz. Daha sonra aşevimizi kurarak, burada günde üç öğün sıcak yemek dağıtmaya başladık. Deprem bölgesinde Vanlı kardeşlerimizin yanındayız diye konuştu.


         Dernek olarak köye yeni evler kurulana kadar, aşevinin hizmet vereceğini ve temel ihtiyaçları da karşılayacaklarını anlatan Tanrıverdi, depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışacaklarını vurguladı.


- 7 köye günlük bin ekmek dağıtıyoruz -


         Bağdaşan köyüne Doğubayazıt Köyü kurmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Tanrıverdi, Dernek olarak bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Biz Bağdaşan köyünün yanı sıra, daha önceden belirlediğimiz 7 köye günlük bin ekmek dağıtıyoruz şeklinde konuştu.


Tanrıverdi, 15 depremzede aileyi, Doğubayazıt ilçesinde eşyalı dairelerde misafir ettiklerini de belirterek, ailelerin bütün ihtiyaçlarını dernek olarak karşıladıklarını söyledi.


         Bağdaşan Köyü Muhtarı Mahmut Çelik de Doğubayazıtlı işadamlarının köyüne verdiği destekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, artık köylerinde eksiklerinin kalmadığını söyledi. Haber : SELEHATTıN KAÇURU






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30