DOSTLARLA BULUŞTUK TİMUR`LARIN DÜĞÜNÜNDE...

DOSTLARLA BULUŞTUK TİMUR`LARIN DÜĞÜNÜNDE...

Sevgili arkadaşım Ahmet Timur?un oğlu Miraç ile Karadenizli Emine?nin düğününde buluşmak üzere toplandık...

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Sevgili arkadaşım Ahmet Timur’un oğlu Miraç ile Karadenizli Emine’nin düğününde buluşmak üzere toplandık.
Aydın’da Nihat Taştan,Eskişehir’den Lütfi Toktaş,İzmir’den Eray Adıtatar,İzmit’ten Turgay Kafkaslı gelmişti.Sağolsunlar bana misfir oldular.
İstanbul’da yaşayan dostlar arayıp durdular.Abdullah Semetay’ın sofrasına,Sadık Özen’in sofrasına,Ferit Ay’ın o muhteşem bahçesine mangala,Celal Semetay’ın ocağına,misafir olduk.Turgay Kafkaslı da ihmal etmemek gerek, sağolsunlar çok zahmetimizi çektiler.Ellerinde ne geldi ise fazlasıyla yaptılar.Birlik,beraberliğimiz hemen, hemen bir hafta sürdü.
İstanbul Aksaray’da toplandık,Hayrettin Fidan,Turgay Kafkaslı,Lütfi Toktaş,Nihat Taştan,İrfan Çevik ile beraber Bakırköy’de Abdullah Semetay’ın misafiri olduk.Ordan toplanıp Düğünün olduğu mekana gittik.Ahmet Timur kendisine ve dostlarına yakışır çok güzel bir mekan sçmişti.İçeri girdiğimizde bizleri Timur ailesinin gençleri karşıladı.Düğün salonuna vardığımızda kimler yoktu ki,gelenleri arz edeyim.
Doğubayazıt Eski Belediye Başkanı Osman Baydar,İş adamı Halis Tan,Halit Tozbay,Musa Turan,Ağrı Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan,Türkan Turan Gerz,Eşi İbrahim Gerz,Yusuf Dumlu,İbrahim Gürler,Sinan Dumlu,BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş,Salih Deniz,Sadık Özen,BAY-DER Eski Başkanı Zeki Semetay,Gülnur Eren,Celal Semetay,Gürsel Eren,İzmir’den Hikmet Turan,TRT Şeşten Veysel Çamlıbel,Dr.Abdurrahman Safsin,İbrahim Yassuboğa,Yavuz Öztürk,Kemal Baydar ve adını sayamadığım gerek yurt içi,gerek yurt dışında bir sürü insan düğüne iştirak etmişti.
HALAY ÇEKİLDİ,HORON TEPİLDİ,HERKES BUNA ŞAŞTI KALDI
Damat tarafı Kürt’dü,Gelin Tarafı Karadenizliydi,Bazen Kürtçe türküler eşleğimde halaylar çekildi,bazen türküler eşliğinde horonlar tepildi,her kes mutluydu ve doyasıya eğlendiler.
Ahmet Timur bize özel bir protokol masası ayırmıştı.Herkes masamıza gelmek istedi.Abdullah Semetay bir espiri patlattı, “Bu masayı ihaleye çıkartsak çok para kazanırız.”Masamızda oturanlar arasında Gülten Aras Korkmaz,Sevgili eşi Ahmet Korkmaz,Hayrettin Fidan,Nihat Taştan,Sadık Özen,Salih Deniz,İrfan Çevik,Lütfi Toktaş,Abdullah Semetay,Mustafa Şimşek,Zeki Semetay ve adını hatırlamadığım birileri daha vardı.
PİST AMACININ DIŞINA ÇIKTI,HALAY ALDI BAŞINI GİTTİ
Doğubayazıt’tan getirilen sanatçılar o kadar Doğubayazıt kokusunu salona ve İstanbul’a savruldular ki, pist halaya dar geldi.Mekanın ara salonlarına halay dağıldı,Hüseyin Turan hem türkülere eşlik etti,hemde başbarı çekti ve halaya neşe kattı.Salon hınca, hıç dolmuştu,hatta dışarıda ek masalar eklendi,yakın akrabalar dışarı çıkartıldı,gelen misafirler onların yerlerine yerleştirdi.
Geç vakitlere kadar bu tören sürdü,Damat Ağrıdağı’nın tepesinde bağırarak evet demişti,Gelin Karadenizin azgın dalgaları üzerinde evet demişiti,bu mutluluk orada kenetlenmişti.
İşte böyle geçti bir Doğubayazıt düğünü daha İstanbul’da
Düğün dağıldı, Ben Turgay Kafkaslı,Nihat Taştan,Eray Adıtatar Kadıköy’e geçtik.Sağolsun Turgat Kafkaslı bizi bıraktı ve ertesi gün, Sadık Özen’in,Abdullah Semetay,Celal Semetay’ın misafiri olduk.Ordan da Ferit Ay kendi mekanında bizi ağarladı ve bu mutluluk ve beraberlik son buldu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Egazete


  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.2 ° / 5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

04.05.2024

  • İMSAK 03:20
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:42