DOĞUNAYAZIT MURAT`INA ERECEK GİBİ

DOĞUNAYAZIT MURAT`INA ERECEK GİBİ

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR

  Yerel seçimlerden sonra dostlarla bir araya geldiğimizde konuştuğumuz konuların başında Doğubayazıt geliyor. Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay’ın azimle çalıştığını görüyoruz, duyuyoruz buda hem umut verici, hemde sevindirici.
              Başkan Murat Rohay Özbay, Eş başkan Delal Tekdemir ve ekibinin boş durmayıp, projelerini hayata geçirip, azimle çalışmaları vatandaşlar arasında memnunluk verici. Vatandaşların en çok hoşuna giden ise, Başkan Özbay’ın sürekli güler yüzlü olması. AKP’e ye oy vermiş bir vatandaşımız, ben oy vermedim ama, bu kadar cana yakın, güler yüzlü, öz veri ile çalışan bir başkanı sevmemek elde değil diyor.
            İstanbul’da bulunan derneklerde ise konu aynı, Eş Başkanların azimle çalışmaları. BAY-DER, DİYADİN-DER, TUTAK-DER ve diğer derneklerde konu Doğubayazıt ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay ve ekibinin azimle çalışmaları konuşuluyor.
          Hafta sonları bir araya geldiğimiz Dostlar Grubunda da Doğubayazıt’ı ve eşbaşkanların çalışmalarını ele alıyoruz. Dostlar Grubunda bulunan ve görüşlerini belirten, Ali Eryılmaz, Musa Turan, Halit Tozbey, Hayrettin Fidan, BAY-DER eski Başkanı Zeki Semetay, Sadık Özen, Ahmet Timur, Abdullah Semetay, Fahrettin Kaya, ADF Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Mahmut Kara, Mamoş Mehmet Yıldız, Celal Semetay, Ferit Ay, Salih Deniz, Cemalettin Yıldız, Turgay Kafkaslı, İrfan Çevik, Nihat Taştan, Mirsevdin Özer. Şimdilik  Herkesin görüşü olumlu, olumsuz konuşan pek olmadı, zaten daha yolun başındayız, olumsuz konuşmak biraz mantıksız Olur.
           Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanları yaptıklarını sürekli basın ile paylaşıyorlar, Eşbaşkanlar Seçim öncesi Gazetemizi ziyaret ettiklerinde, Gazetemiz sahibi Nezir Çelik’e yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vermiştiler. Yapacakları icraatları hemen yapmaya başladılar. Durum onu gösteriyor ki, durumlar el verdikçe verdikleri sözlerinin tamamını yerine getirecekler. Murat Rohat Özbay’ın genç, dinamik olması ona hiç bir engel teşkil etmemesi gerekmektedir.
            Doğubayazıt Belediyesi Eşbaşkanlarının en çok takdir topladıkları konuların başında ise onlara oy vermeyenlere daha şevkatlı davranmaları, hiç bir ayrım yapmadan görevlerini yerlerine getirmeleri ise takdire şayandır.
KAYMAKAM’IN ZİYARETİ TAKDİR TOPLADI
       Eşbaşkanlar göreve başladıktan sonra, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan bir nezaket ziyaretinde bulunup, tebrik etmesi Doğubayazıt’lılar arasında takdir topladı. Hatırladığım kadarı ile Mukaddes Kubilay’dan bu yana hiç bir Kaymakam Belediyeyi ziyaret edip, başkanlarla görüşmedi. Kaymakam Daştan’ın bu jesti, bana görede takdire şayandır, bir mülki amirine yakışanda budur. Kendisini kutluyorum, bu duyarlılığı neden ile.
          Bir ara yazdığımız bir yazı nedeni ile dönemin Tugay Komutanı beni ve Gazetemiz sahibi Nezir Çelik’i çay içmeye davet etti ve yazdığımız yazı hakkında bilgi verdi.Tugay Komutanının yanına giderken ilginç bir olay ile karşılaştık. Iğdır Belediyesinden getirilen bir vidanjör çalışma yapıyordu. Tugay Komtanına, neden Doğubayazıt Belediyesinden vidanjör getirilmeyip, Iğdır’dan getirildiğini sorduk, ilginç bir cevap aldık “Onlar bizden değil” peki Iğdır Belediyesi hangi konuda sizdendir? Sorumuza ise cevap vermeyip, asıl konumuza dönelim, demekle yetindi. Daha sonra adını hatırlamıyorum ama bir Tugay komutanı geldi ve bu tabuyuda yıktı. Doğubayazıt’ın selameti için, Kaymakam, Belediye Başkanı, Tugay Komutanı, Emniyet Müdürü ve diğer mülki amirler sırt, sırta verip çalışmalarını beraber yürütmeleri daha mantıklı olmazmı.? “onlar bizden değil” mantığıyla biz hiç bir yere varamayız... Varmamızda mümkün değildir.
          Şimdilik gidişat çok iyi, Duruma bakılırsa Doğubayazıt Murat’ına erecek gibi. Haydi hayırlısı...


  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23