DOĞUBAYAZIT'TA BÜYÜK İNSANLIK MİTİNGİ YAPILDI.

DOĞUBAYAZIT

.

HDP Ağrı Milletvekili Adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk,Dirayet Taşdemir ve M.Emin İlhan Doğubayazıt ilçesinde seçim çalışmalarının final mitingini gerçekleştirdi.

Van-Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla HDP Milletvekili adaylarını Belediye Eş Başkanları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir,HDP ve DBP İlçe örgütleri,TUHAYD-DER yöneticileri,DTK delegesi Ziya Özbay ve binlerce yurttaş karşıladı.

Konvoy HDP ilçe örgütü önünde sonlanırken kitle yürüyüş eşliğinde mitingin yapıldığı eski otogar alanına yürüdü.

HDP Ağrı Milletvekili Adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk,Dirayet Taşdemir ve M.Emin İlhan Doğubayazıt ilçesinde seçim çalışmalarının final mitingini gerçekleştirdi. Van-Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla HDP Milletvekili adaylarını Belediye Eş Başkanlarımız Rohat Özbay ve Delal Tekdemir,HDP ve DBP İlçe örgütleri,TUHAYD-DER yöneticileri,DTK delegesi Ziya Özbay ve binlerce yurttaş karşıladı.Konvoy HDP ilçe örgütü önünde sonlanırken kitle yürüyüş eşliğinde mitingin yapıldığı eski otogar alanına yürüdü. Yürüyüşte sık sık, ”Bizler meclise, bizler HDP”, ”Direne direne kazanacağız”, ”Biji serok Apo”, ”Biji berxwedan kobane” sloganları atılırken AKP'li olmak para ister. HDP'li olmak yürek ister”, dövizleri açıldı. Mitingin yapıldığı alana HDP Eş Genel Başkanlarının fotoğrafları ve büyük insanlığa evet de” pankartları asılırken yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitinge Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Öner ve YNK temsilcileri katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından HDP Ağrı milletvekili adayları halkı selamladı. Selamlamanın ardından konuşan YNK temsilcileri bir konuşma yaparak Güney Kürdistan'ın ve Celal Talabani'nin selamlarını getirdiklerini söyledi.

‘AKP'nin HDP baraj altında kalacak istemi hayali olacak'

40 yıl önce Öcalan'ın özgürlük yürüyüşüne Doğubayazıt'tan başlattığını belirten HDP Ağrı Milletvekili Adayı Mehmet Emin İlhan Bugün Öcalan'ın özgürlüğüne giden yolda en büyük desteğin yine Bazid halkının verdiğine işaret ederek , Ehmedê Xani'nin diyarında on binlerin özgürlük istemi ile buluşmasının bir yazgı olmadığını, bu tarihsel anlamla 7 Haziran'da Bazid halkının özgürlüğü haykıracağını söyledi. İlhan, Ağrı'nın tarihten aldığı bu coşku ile son on günü de iyi değerlendirerek 8 Haziran sabahı Ağrı'nın dört dörtlük bir zaferle uyanacağını söyledi.

Bir diğer HDP Adayı olan Dilan Dirayet Taşdemir ise, 7 Haziran'da Ehmedê Xani ve Nuri Paşa'nın yüreğinin mutlu edileceğini söyledi. Yüzyıllardır Kürtlerin inkar edildiğine dikkat çeken Taşdemir, yüzyıldır Kürtlerin varlığı için isyan ederek ben buradayım” dediğini, 40 yıldır yürütülen özgürlük yürüyüş mücadelesinin 7 Haziran'da zaferle sonlandıracağını söyledi. Taşdemir, bu halkın yürüyüşünden AKP'lierin korkuya kapıldığını ve bu nedenle AKP'nin tek isteğinin HDP'nin baraj altında kalması olduğunu belirterek Bu halkın coşkusu gösteriyor ki AKP'nin bu isteği sadece hayal olacaktır. Nasıl Kobanê'yi özgürleştirildiyse seçimlerde HDP'nin Kobanêsi olacak. 7 Haziran'da ampul sönecek HDP'nin bağı yeşerecektir” dedi.

‘Kuran'ı elinde taşıyacağına açsın içinde yazılanları okusun'

Mitingde söz alan bir diğer aday Berdan Öztürk de, Kürtlerin tarihinin bir direniş tarihi olduğunu, Kürtlerin direngenliğinin her zaman canlılığını koruduğunu söyledi. Öztürk, tarihte ne zaman zorlandıklarında egemenlerin dine sarıldığını belirterek AKP'nin de son zamanlarda yine zor duruma düştüğü bir anda dine sarılarak kurtuluş arıyor. Ancak bu halk sana inanmıyor. Sadece Kürdistan'da Kuran'ı eline alıyor. Bu kutsal kitabı eline alacağına al içindekilerini oku, İslam'ın barış ve kardeşliğini gör” dedi. Ardından konuşan Leyla Zana söz alarak, kendi iradesini para karşılığında satanların itibar edilmeyeceğini söyledi. 8 Haziran'da herkes görecek; Öcalan mı ya da Erdoğan mı bu halkı temsil ediyor ” diyen Zana, Yüzyıldır bu halka zulüm edildi. Hakları gasb edildi. Bu halk 7 Haziran'da sandığa giderek bu yüzyıllık zulmün intikamını alarak kimin bu halkın temsilcisi olduğunu gösterecektir.” dedi.

‘Bu halka ne yaptın da bu halkın temsilcisiyim diyorsun'

Yüzyıllardır Kürtlerin bu coğrafyada isyan ettiğine işaret eden Zana,, bu isyanların halkın kendi varlığını kabul ettirmek için, kendi kendini yönetmek için, kendi ekonomisini yürütmek için isyan ettiğini söyledi. Erdoğan'a seslenen Zana, Bu halka ne yaptın da bu halkın temsilcisiyim diyorsun. Artık, bu coğrafyada tek bir damla kan dökülmesin, Artık gençlerimiz demokratik siyasette hakkını ileri taşısın” dedi. Geçtiğimiz günlerde bir fuhuş evine tepki göstermek için tutuklanan gençleri de hatırlatan Zana,, ”14 genciniz burada uyuşturucu ve fuhuşu engellemek için tepki gösterdiler. Ancak bu gençlerimizi zindanlara attılar. Ya bizi uyuşturucu ile teslim almak istiyorlar ya da zindanlara atıyorlar. Buradan sesleniyorum, gençlerimizi zindanlarla korkutmayacaksınız diye belirterek Kürt halkının bu zihniyete 7 Haziranda cevap vereceğini söyledi.

‘Zaferi Ağrı dağının zirvesine taç yapacağız'

7 Haziran'da elde edecek zaferi Ağrı dağının zirvesine taç yapacağız” diyen Zana, 12 yıldır siz onları iktidarda tuttunuz, Ama biliyoruz siz istemezseniz bunlar bir gün bile iktidarda olamaz. 7 Haziran'da onlara bir uyarı yapın. Bu uyarı ile ya barışta ısrarcı olun, barış irademiz Öcalan'ı bu halkın arasında görmek istediğinizin mesajını verin” dedi. Son olarak konuşan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık da, halkı selamlayarak Kürtlere dağ, ölüm, ve zindanı yıllardır çare olarak gösterildiğini, ancak Kürt halkının her zaman bu anlayışa karşı direniş içerisinde olduğunu bu direngenlikte öne çıkan kentlerden birinin de Ağrı olduğunu söyledi. (BASINDAN)

/resimler/2015-5/30/1600346334650.jpg

/resimler/2015-5/30/1600583991369.jpg

/resimler/2015-5/30/1601145418233.jpg

/resimler/2015-5/30/1601285554415.jpg 



mihrican dönder
30.05.2015 16:40:10
neyin insanlığından bas ediyorsunuz.insanlık olsaydı diğer partiler seçim gezerlerdi.adamlar korkudan miting bile yapamıyorlar hdp nin olduğu yerde insanlık ölmüştür..

mihrican dönder
30.05.2015 16:40:48
neyin insanlığından bas ediyorsunuz.insanlık olsaydı diğer partiler seçim gezerlerdi.adamlar korkudan miting bile yapamıyorlar hdp nin olduğu yerde insanlık ölmüştür..

  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52