DOĞUBAYAZIT’TA MÜZE ŞART… MÜZE OLMADIĞI İÇİN BULUNAN ESERLER DEPOYA BIRAKILIYOR…

Doğubayazıt dış dünyaya açık bir bölge her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden araştırmacılar, bilim adamları, turistle Doğubayazıt’a gelmektedir.

Kültür-Sanat 1.10.2019 12:06:00 0
DOĞUBAYAZIT’TA MÜZE ŞART… MÜZE OLMADIĞI İÇİN BULUNAN ESERLER DEPOYA BIRAKILIYOR…

Haber. Nezir ÇELİK

İlçemizin yetiştirdiği bilim adamlarından Doç. Dr.Erkan Konyar Doğubayazıt’ta mutlaka bir müzenin olması gerektiğini söyledi.

Bölgede sürekli kazı çalışmalarının yapıldığını ve her seferinde çok değişik eserlere rastlanıldığını ifade eden Erkan Konyar, “Doğubayazıt dış dünyaya açık bir bölge her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden araştırmacılar, bilim adamları, turistle Doğubayazıt’a gelmektedir. Bu sebeple Doğubayazıt’ta bulunan tarihi eserlerin aynı yerde sergilenmesi durumunda ilçeye ilgi daha da artacaktır” dedi.

Doğubayazıt bölgesinde yapılan kazılarda bulunan çok sayıda tarihi eserin mutlaka müzeye konulması gerektiğini söyleyen Erkan Konyar, “oysaki müze olmadığı için bulunan eserler ya ambarlara alınmakta ya da başka müzelere gönderilmektedir. Doğubayazıt bölgesinde çok önemli tarihi yerler var. 12 bin yıl öncesine kadar tarihi yerlerin bulunduğu Doğubayazıt’ta, mutlaka müzenin açılması gerekiyor. Son yıllarda Osmanlı dönemine ait gün ışığına çıkarılan bir çok önemli eserler müze yokluğundan depoya bırakılıyor. Bu önemli eserlerin mutlaka müzede sergilemesi gerekir” diye konuştu.

 

  • BIST 100

    10988,16%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Egazete


  • Pazartesi 26.3 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Salı 26 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 11 ° Güneşli

Ağrı

15.09.2025

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:08
  • İKİNDİ 15:39
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:44