İlginizi Çekebilir
DOĞUBAYAZIT’TA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞIYLA KAPANAN KÖY VE MEZRA YOLLARI
Kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu
Doğubayazıt’ta etkili olan kar yağışıyla kapanan köy ve mezra yollarının açılması için İlçe Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sürüyori
Doğubayazıt Özel İdare ekipleri, özellikle 2 bin 250 metre rakımıyla Türkiye'nin en yüksek göllerinden biri olan Balık Gölü çevresinde yer alan köy grup yolları ile kış aylarının çetin geçtiği Eskisu, Aktarla, Bezirhane, Sarıbıyık, Örmeli köyleri ve Samanlı ve Çay mezralarının ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor.
İş makinesi operatörü Fecri Bayram, yaptığı açıklamada, bölgedeki köylerde kış şartlarının çetin geçtiğini söyledi.
Balık Gölü çevresindeki köy ve mezraların ilçe merkezine 60-70 kilometre uzaklıkta yer aldıklarını anlatan Bayram, "Türkiye'nin en yüksek göllerinden Balık Gölü çevresinde karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede sekiz, dokuz köyümüz var. Kış şartları da yılın 6 ayı çetin geçiyor, özellikle yaşanabilecek acil vakalara karşı bu yolları sürekli olarak açık tutmaya çalışıyoruz. Karla mücadele çalışmamız iki gündür aralıksız devam ediyor." diye konuştu.
Örmeli köyü muhtarı Metin Salman da Özel İdare ekiplerinin kardan kapanan köy yollarını açmak için özveriyle çalıştığını ifade ederek, "Kış mevsimi her yıl köyümüzde zor geçiyor fakat her aradığımızda Özel İdare ekipleri kısa sürede geliyor ve yolu açıyor, çok teşekkür ederiz." dedi.(aa)

-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Egazete
- Cumartesi -1.2 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
- Pazar 1.5 ° / -4.1 ° Yoğun kar yağışlı
- Pazartesi 2.1 ° / 0.1 ° Hafif karlı
Ağrı
14.03.2026
- İMSAK 04:52
- GÜNEŞ 06:15
- ÖĞLE 12:22
- İKİNDİ 15:42
- AKŞAM 18:20
- YATSI 19:37




