DOĞUBAYAZIT’LILAR PİKNİKTE BULUŞTU

DOĞUBAYAZIT’LILAR PİKNİKTE BULUŞTU

HER YIL TEKRARLANAN PİKNİK

İstanbul’da faaliyet gösteren Doğubayazıt Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BAY-DER)’in düzenlemiş olduğu piknik şöleninin bu yıl 23.üncüsü Belgrat Ormanı Kirazlıbent mevkii 3. Bölgede yapıldı.

BAĞCILAR STK KURULUŞLARI İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ BAHATTİN ALBAYRAK: “AĞRILI OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

İstanbul’da faaliyet gösteren Doğubayazıt Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BAY-DER)’in düzenlemiş olduğu, bu yıl 23.üncüsü yapılan piknikte halaylar çekildi, eğlenceler düzenlendi, etler pişirildi, çaylar içildi, tatlılar yenildi. Hemşerilerimiz, sanayici ve iş adamlarımız, STK başkanlarımız, dernek başkanlarımız bir araya geldi. 

Bağcılar Belediyesi STK kuruluşları iletişim koordinatörü Bahattin ALBAYRAK bir Ağrılı olarak etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Böyle organizasyonların

Zor olduğunu belirten ALBAYRAK; “Bütün zorluklara rağmen kıymetli başkanımız Ahmet DUMLU’yu ve yönetimi bizleri bir araya getirdiğinden dolayı, zamanı, mekânı ve sofraları paylaştırdığından dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Pikniklerin sadece bir eğlenme alanı olmadığını bildiren ALBAYRAK, pikniklerin kültürümüzü, örf, adetlerimizi çoluklarımıza fiili olarak anlattığımız yerlerden biri olduğunu duyurdu. Buraya gelen çocuklarımızın oynanan oyunları gördüğü zaman kendi geleneğini, göreneğini ve kültürünü öğrenmiş olduğunu vurguladı.

Bu tip organizasyonlar son derece değerlidir diyen ALBAYRAK, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Derneklerimiz bu tip organizasyonlarla modern hayatın bizi işle ev arasında sıkıştırdığı bu metropol kentlerde bizlere rahat bir nefes alma alanı açmakta, kendi aramızdaki birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye vesile olmaktadır. Bu açıdan da bu organizasyonlar önemli ve değerli buluyorum, gününüzün neşeli geçmesini umuyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aynı zamanda Bağcılar Belediye Başkanımız sayın Abdullah ÖZDEMİR yurt dışında olduğundan dolayı katılamadı. Sizlere sevgilerini saygılarını selamlarını iletiyorum.”

BAŞKAN AHMET DUMLU: “KATLIM BEKLENENİN ÜSTÜNDE OLDU”

BAYDER yönetim kurulu başkanı Ahmet DUMLU: “Katılım beklenenin üstünde oldu, hiçbir sorun yaşamadık sanatçılarımız da çok güzel şarkılar söyledi, çok güzel halay kurduk, bizim bayan erkekli karışık halayımız çok güzeldir. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Başkan DUMLU, Ağrı derneklerine, federasyona, İbrahim Taşdemir’e, Sedat Özkan’a, Engin Yardımcı ’ya ve protokole, katılımlarından dolayı ayrıca teşekkürlerini sundu. Bağcılar Belediyesine eksiklerini ilettiğini belirten DUMLU, “Gelecek yıllarda bu eksikliklerimizin giderileceğine inanıyorum. Ayrıca siz değerli basın mensubu olarak da Ağrı Yaşam gazetesine de çok teşekkür ediyorum. Siz olmasanız bu tür etkinliklerin paylaşımı kolay olmuyor. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ağrılı edebiyatçılarımızdan Suat KOROĞLU ve Nihat Gültekin, Bader’in düzenlemiş olduğu piknikte okurları ile bir araya geldi. Piknikten keyif aldığını dile getiren KOROĞLU, bu tür ortamların her zaman değerli olduğunu ifade etti. Ağrılı ünlü edebiyatçılarımızdan Nihat GÜLTEKİN Edebiyata da yer verildiği için Başkan Ahmet DUMLU ’ya teşekkürlerini iletti.

MEHMET KAYA, “Aksaray Bilican Saray Restaurant olarak piknikten oldukça keyif aldık. Kaç senedir bu etkinliklere katılıyoruz, hizmeti de yapıyoruz, pandamı dolayısıyla katılım birkaç yıldır yoktu, bugün burada büyük bir atmosfer var. Bir Doğubayazıtlı olarak burada olmaktan büyük mutluluk duydum”

SANAYİCİ VE İŞ İNSANI EYÜP HAYKAR: “Bugün Doğubayazıt Derneğimizin düzenlediği pikniğe geldik, keyifli geçiyor. Bugün burada birçok eşimizi, dostumuzu, akrabalarımızı bir arada görmek çok güzel oldu.”

SALİH DUMLU: “Bayder pikniği herkes için hayırlı uğurlu olsun. Her sene gelmeyi düşünüyorum.”

BAYDER’in düzenlemiş olduğu pikniğe katılan hemşerilerimiz, Başkan Ahmet Dumlu’ya tek tek teşekkürlerini iletti. Doğubayazıt’lı olarak bu pikniğe katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Çocuklar ise her şeyin çok güzel olduğunu, piknikte mutlu olduklarını, çok eylendiklerini dile getirdiler.(HABEE ZEKİ ERDOĞAN)



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34