DOĞUBAYAZIT`LI İKİ GÖNÜL BİRLEŞTİ

DOĞUBAYAZIT`LI İKİ GÖNÜL BİRLEŞTİ

DENGBEJLERİN SESİ İSTANBUL?U İNLETTİ

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Geçtiğimiz hafta Doğubayazıt’ın tanınmış ailelerinden iş adamı Halis Tan’ın oğlu Serhat Tan ile iş adamı Ömer Çoktin’in kızı Mergezer Çoktin’in İstanbul’un seçkin bir mekanda düğünleri vardı.
Mekan seçkin olduğu kadar gelen davetlilerde seçkin insanlardı.Çok sayıda katılım olmuştu. Gelen misafirler kederleri tozlu raflara bırakarak mutlulukları yanlarına alarak gelmiştiler Tan ve Çoktin’lerin düğüne.Gelem misafirleri Tan ve Çoktin aileri karşıladı.
Gelin ile damat kalplerini çoktan birleştirmiştiler ve bu evliliğe çoktan evet demiştiler,ama olsun birde resmi olarak şahitlerin ve nikah memurunun huzurunda evet demeleri gerekiyordu.Nikah kıyıldı,gençler muradına erdi.
DENGBEJLERİN SESİ TOPKAPISARAYINDAN DALGALANIP,İSHAKPAŞA SARAYINDA YANKILANDI.
Dengbejlerin o muhteşem türküleri ile her kes halaya durdu.Halis Tan çok mutluydu.Yerinde duramıyordu.Herkesin elini tutarak halaya davet ediyordu,pist amacını aştı,halay aldı başını gitti.Dengbejler söyledikçe Hüseyin Turan’ın onlarla yaptığı düeti dinleyenler ortalığı alkışa boğdular.Dengbejler söyledikçe,Doğubayazıt halaya durdukça,sanki yer yerinde oynuyordu,İstanbul titriyordu,çünkü bir Doğubayazıt düğününe daha ev sahipliğini yapıyordu.Doğubayazıt kokusu savruldu İstanbul’un her yerine.
Dedik ya! Çok sayıda Tan ve Çoktin ailelerinin dostları onları bu mutlu günlerinde yalınız bırakmamıştı,Halay’da Musa Turan’ı gördüm,Hüseyin Turan’ın düetini dinledim,Ahmet Eraslan,Mirsevdin Özer,Salih Deniz,Abdullah Semetay,Sadık Özen,BAY-DER eski başkanı Zeki Semetay,Hayrettin Fidan,BAY-DER Başkanı Sadullah Demirbaş,DİYADİN-DER Başkanı Dilaver Özden,İrfan Çevik,Zeki Timur halaya kitlenmiştiler.
Protokol masasına baktığımızda Doğubayazıt eski Belediye Başkanı Osman Baydar,Ertuğrul Eryılmaz,Halit Tozbey,Yusuf Şahin,Maksut Konyar,Yusuf Öztürk,Ahmet Tan,İbrahim Gürler vardı.
TAN VE ÇOKTİN’LERİN UZAKTAKİ DOSTLARI YÜREKLER İLE KATILDILAR DÜĞÜNE.
Doğubayazıt’tan Gazetemiz sahibi Nezir Çelik,M.Nuri Barış,Hasan Özbay,Ahmet Fırat,Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz,BAYAZITSPOR Başkanı Rıza Sorak,Bodrum’dan Ali Eryılmaz,İzmir’den Abdullah Dumlu,Ömer Çelik,Eray Aditatar,Yusuf Salman,Aydın’dan Nihat Taştan,Eskişehir’den Dr.Akif Aladağ,Süleyman Çevik,Lütfi Toktaş,Ankara’dan Abdullah Özbek,Ömer Aladağ,Zelal Selki,Zonguldak’tan Altuğ Durgu,Konya’dan Yavuz Karakaş,Meram’dan İrfan Kenanoğlu,Edirne’den Mim.Metin Durmazçalışır,Bolu’dan Cahit Eker,Kars’tan Cevdet Taşkıran,Sarkamış’tan Rahmi Yıldız,Ardahan’dan Mim.Ferhat Akbalık,Ağrı’dan Alaeddin Aslan,Baybaurt’tan Uğur Akkuzu,Rize’den Nurullah Çakır,Mustafa Pandır.Gebze’den Turgay Kafkaslı,İstanbul’dan Ferit Ay,Fahrettin Kaya,Mevlüt Çelik,Şefik Aladağ,Nuri Zor,Ahmet Bozyiğit.Van’dan Prof.Dr.Çetin Kotan,Op.Dr.Ahmet Koç.Bingöl’den Hakan Arda,İzmit’ten Tamer Aladağ,Dilovası’ndan Hacı Turan Çakan,Azerbaycan’dan Fevzihan Aras,Abdullah Karagün.Iğdır’dan Tekin Yüce. Uzaktan da olsa yürekler ile katıldılar düğüne.
Kısacası İstanbul bir Doğubayazıt düğününe daha ev sahipliği yaptı ve bir Doğubayazıt düğününde Dengbejlerin sesi İstanbul’un denizinden dalgalandı.Gençleri kutluyorum,Allah tamamına erdirsin. 



  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30