DOĞUBAYAZIT’A ME!

DOĞUBAYAZIT’A ME!

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

        Her kesin yurdunun, memleketinin,eş, dost, akraba, arkadaş, sıla hasreti çekme gibi bir olgusu vardır ki, bende bunlardan biriyim. Yıl da bir, yada iki, ve yada birkaç yilda bir baba ocağı, ana kucağı olan, Doğubayazıt’a gelmekteyim. Ne yalan söyleyeyim Doğubayazıt’a gelmek bir başka heyecan veriyor bana, umutlarım, sevgilerim, sevdalarım, çocukluğumun çınladığı kırlar, üzerine basıp geçtiğim yollar, sevdalımın altında yattığı taşlar bir başka bana konuşur. Yolda geçerken, selamını esirgemeyen canlar,hasret gideren tüm insanlar bir başkadır memleketimin havası,suyu, insanları.

             Kısa bir zaman kaldım ama, çooook şeyler paylaştığım insanlar,  Ağrıdağı, İshakpaşasaray, Meteor çukuru, buz mağaraları ,Pirimiz Ehmede Xan’ı,  her yanı tarih kokan aziz Doğubayazıt bakışları işe, gülüşleri ile gönlümde taht kuran vazgeçilmezim sevgili Doğubayazıt.

          Doğubayazıt’ın değişimine hiçbir şey dediğim yok, Yükselen binalar, avm’ler,özlemini duyduğumuz küçük bakkallar yok olmuş, yerlerine isimli, isimiz marketler almış, yükselen binalar bir birleri ile yarışırken, temelleri ne denli sağlam, depreme ne denli dayanıklı, o da Allaha emanet.

           ŞU BELEDİYE BİNASINI BİR TÜRLÜ AZAT EDEMEDİNİZ…

      Hatırlamıyorum kaç kez yazdım, gündeme getirdim, şu Doğubayazıt Belediye binasını yenileyin, eskisini azat ediverin, diye, bir türlü gündeme alınmadı, bina kıyılmadı. Doğubayazt tarhi bir yer, geleni-gideni çoktur, İshakpaşa sarayına giden, yada Pirimiz Ehmede Xanı’nın türbesine giden her kes mecburi istikamet belediyenin önünde geçiyorlar. Geçenlerin çoğunun Belediye binasına baktıklarına, Doğubayazıt’ta çok değişim var, ama ne kerametse Belediye binasında hiçbir değişim ve yenilik yok, “NEDEN ACABA??”

          Bence hiçbir neden yok, tek nedeni var, o da yetkililerin bu konudaki duyarsızlığı.

          Caddeler oldukça yenilenmiş, ve hatta sokaklar bile çamurdan arındırılmış, asfaltlar yapılmış, renkli parkelerle döşenmiş, iyi de yapılmış, Doğubayazıt’a yakışan ne ise o yapılmış.

           Baran Güzel ve  Fevzihan Aras öncülüğünde yapılan “EHMEDE XANI” Üniversitesi, Bişar Çoktin tarafından yapılan”ÖMER ÇOKTİN FEN LİSESİ”, Mustafa Çamlıbel’in eseri olan “BAHÇE DEDE SEBO” bir başka güzellik katmış Doğubayazıt’a.

       Sokakların her başında vazgeçilmez yerli ve ithal dilenciler.

     BURHAN DUMLU’DAN, YILDIZ ACAR’A

     Rahmetli Burhan Dumlu birkaç dönem Doğubayazıt’ta Belediye Başkanlığı görevini yaptı.

Yapıcıydı, kendi dalında başarılı bir Başkanlık çalışması vardı, o zamanın şartları altında Doğubayazıt Belediye Başkanlığını en iyi şekilde yürütüyordu. Hiç kimseye eyvallahı yoktu. Fırıncılar zammı yaptı, onun isteği dışında çıkılsaydı, Belediyenin yetkilerini kullanıp, başka yerden ekmek getirip halka dağıtırdı, işportacılara, keyifli zam yağmacılarına kesinllikle göz açtırmıyordu, o zamanın yokluğuna, kıtlığına inat her şeyin üstesinden gelirdi. O zamanlar Doğubayazıt’ın boşan gezen ve verimszlik yaratan gençlerini alıp Belediyeye soktu, karşı çıkanlar oldu, tınlamadı, bildiğini yaptı ve bu konuda da çok başarılı oldu.

          Şimdi Yıldız Acar benim açımda çok önemli bir duruma parmak basarak, bir çok kişinin evine aş olup, ekmek dağıtmaya başlamış. Doğubayazıt’ta olduğum sürece bu konu üzerinde vatandaşlardan oldukça takdir edici sözler aldım. Ama ve aması var…

        Geçici olarak işe alınan insanlar,  geçimlerini zorda olsa karşılıyorlar, yaptıkları işten hiçte şikayetçi değiller. Memnun mu çok memnunlar, Ancak alıştıkları bu işten alınırlarsa, ne olacak? Kaygısını taşımaktadırlar. Hele temizlik işlerinde çalışan bayanlar, bir çok belediyede görmediğim yaptıkları hizmet te cabası.

        Öyle sanıyorum ki, Başkan Yıldız acar, işe aldığı bu insanların çalışmasından memnun, eğer lüzum görülmeseydi, zaten işe almazdı ve bu insanları işe alırken onlara ekmek-a olan başkan, onları mağdur etmeyeceğine de eminim. İnşallah bu konuda yanılmam…



Anahtar Kelimeler: DOĞUBAYAZIT’ !
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32