DOĞUBAYAZIT BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ AÇAR HANIMEFENDİ BAŞARILARIYLA EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİ OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

DOĞUBAYAZIT BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ AÇAR HANIMEFENDİ BAŞARILARIYLA EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİ OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

Sosyal medyada fenomen olan başkanların sorumlu olduğu caddeler çöplüğe dönmüşse ve başka şehirde yaşayıp, sosyal medyadan tanıdığı başkanı o şehirde yaşayan kişilere karşı savunan kişilerin olduğu bir zamandan geçiyoruz.

Son yıllarda vatandaşlar tarafından Sosyal medya, bilgi edinme kaynakları arasında en fazla tercih edilen kaynaklar arasına girmesiyle, özellikle belediyeler hakkında ve Belediye başkanlarının faaliyetleri hakkında bilgi bu mecralar kullanılarak öğrenilmektedir. Durumlar böyle olunca özellikle siyasi camia Sosyal medya ile vatandaşa ulaşmaktadır. Bu durum beraberinde yalan- yanlış ve yanlı haberler, görsel, video gibi içerikleri beraberinde getirmektedir. Algı politikaları ile deformasyon ya da olmayan hizmetleri olmuş gibi başarılı gösterme girişimlerine tevessül eden siyasiler olabilmektedir. Durumlar böyle olunca gerçekte çalışan ve hizmet eden kişiler de bundan memnun olmayan odaklarca yapılan karalama kampanyasına maruz kalabilmekte ve buna inanan insanlar maalesef olabilmektedir. Bu şartlarda Belediye başkanlarının başarılı ya da başarısız olduğu, medyada çizilen imaj çerçevesinde doğru kanaate bulunmak için tam olarak doğru bir yöntem olmamaktadır.

Doğru yöntem;

  • Şehrin tüm sorunlarının belirlenmesi yapılmış mı?
  • Sorunların çözümü vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu şekilde çözümleniyor mu?
  • Mali kaynakların kullanımı şeffaf şekilde açıklayıcı ve ulaşılır mı?
  • Vatandaş tarafından yapılan başvuru, istek ve şikayetlerin takibi ve geri dönüşü faaliyetleri ne denli yerine getiriliyor?
  • Şehir içi toplu taşıma hizmetleri memnuiyeti nedir?

Kısaca özetlersek bir Belediye Başkanının başarılı olup, olmadığının belirlenmesinde Park-Bahçe, Veterinerlik, İmar, Yardım, Toplu Taşıma, Otopark ve Otogar, Mesleki ve Sanatsal Eğitim, Çevre Koruma, Mezarlık, İtfaiye, Kültürel,Yol Yapım ve Zabıta Hizmetleri gibi hizmetlerin vatandaşlar nezdinde memnuniyet noktasında olması, en belirleyici faktör olmaktadır. Bu genel faktörler tüm belediye başkanlarının başarısını ölçmek için yeterli olsa da hizmetlerin aksamasına neden olan siyasi ve bürokratik engeller de başarıyı belirlemede önemli kriterler arasında yer olmaktadır. İktidar partisine mensup kişilerin yönettiği belediyelerde, muhalefet belediyelerine göre sorunların çözümü daha hızlı ve bol imkanlar ile gerçekleştirme imkânı bulunmaktadır. Bu imkanlara sahip kişilerin yönettiği belediyelerde memnuniyet muhalefet belediyelerine göre daha yüksek olması doğal bir sonuç olmakta ve eğer memnuiyet yüksek değilse o belediye başkanının başarısından söz mümkün değildir. Burada şu anlaşılmasın genel hizmet noktasında tüm belediyelerin imkanları eşittir ve ekstra hizmet ve hızlı hizmet noktasında iktidar partisine mensup kişilerin yönettiği belediyeler daha avantajlıdır.

Bazen hepimizin şahit olduğu olaylar arasında yer alan muhalefet partilerine mensup kişilerce iktidar şu hizmeti yapmamıza engel oldu gibi sözler sarf eden belediye başkanları olabilmekte ve ben net olarak söyleyebilirim ki o kişi başarısızlığına kılıf ve tabanını kandırmaktadır. Belediyeler belediye meclisi ile yönetilir ve kararlar oradan çıkar, belediye meclisi çoğunluğu belediye başkanları ile aynı partiden değilse bazı durumlarda başkanın istediği olamamaktadır. Tabi başkanların yetkileri düşünüldüğünde bu durum evet önemli bir durum olsa da genel hizmetleri çok fazla etkilememekte yoksa bağımsız belediye başkanları hiçbir hizmet yapamazdı. Bağımsız belediye başkanlarının ne iktidar desteği ne parti desteği nede belediye meclisi desteği var ama buna rağmen çok başarılı işlere imza attan Bağımsız belediye başkanları var örnek uzakta değil! siyasi ve bürokratik engellere rağmen, mazeretlere sığınmadan projelerini hayata geçiren Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Açar hanımefendi başarılarıyla en güzel örneklerden biri olmaya devam etmektedir.

Bir belediye başkanının başarılı olup olmadığının önemi büyüktür. Belediye başkanı Bir şehrin geleceğini oluşturan en büyük mimardır. Belediye başkanı İyi bir mimar değilse sorunlar sürekli çoğalır.

Bundan dolayı buna göre bir sonraki seçim oy vermek vicdani bir görevdir. Vicdani muhasebeyi yaparken şahsi menfaatler yerine tüm yönlerle yapılan hizmetlerin muhasebesi yapılıp ona göre karar verilmesi önemlidir.

Vatandaş olarak bu önemin vurgulanması gerektiğine inandığım için bu konuya değinmek istedim elbette yazılacak çok şey var şimdilik bu kadar diyelim.

İyi sağlıklı günler dilerim.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27