HALKIN UMUDU EMİN UÇAR

HALKIN UMUDU EMİN UÇAR

VEFANIN ÖRNEĞİ İŞTE BUDUR

DOĞUBAYAZIT ARKOZ ÇİMENTO OLMAZSAYDI HALKIN HALİ NİCE OLURDU?

NEZİR ÇELİK

Geçmiş yıllarda Doğubayazıt’ta “Bir Çimento Fabrikası Kurulsa, bölgedeki bu ham madde değerlendirilse Ağrı için çok yararlı olur” diye düşünüyordum.

Sonunda hemşerimiz ünlü işadamı Emin Uçar, bunu gerçekleştirdi. Bu da gösteriyor ki bir şey içtenlikle arzulandığı zaman, bir gün mutlaka erbabı tarafından fark edilir ve sonunda vücut bulur. Çünkü aklın yolu bir tanedir.

Fabrikada birçok kişi çalışıyor, bunun yanında da ticari ilişki olarak da bir o kadar da insan yararlanıyor.

Ağrı bölgesinde Bütün bu ticari, sınai ve istihdam, Doğubayazıt´ta icra edildi. Dolayısıyla bu faaliyetten bütün hemşerilerimiz doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanıyor.

Emin Uçar hemşerimiz de ilk sanayi yatırımını Doğubayazıt´a yaptı ve bundan sonra soyadı gibi UÇAR ve daha da büyür inşallah.

O nedenle Sadece İshakpaşa Sarayı, Meteor Çukuru, Nuh´un Gemisi, Ağrı Dağı gibi turizme yönelik değerler, ilçemizin kalkınmasına yetmiyor. Doğubayazıt´ta özellikle istihdama yönelik yatırımlara ihtiyaç vardır.

Onun içindir ki hemşerilerimiz, işsizlik sebebiyle gözünü GÜRBULAK kapısından ayırmıyor. Komşu İran´a gidecek oradan biraz ucuz yiyecek ya da yakıt getirecek satacak vs.

Bu da istikrarlı bir geçim kaynağı değildir. Bir gün olur, başka gün olmaz, sonuçta yabancı bir ülke, gümrük duvarları beklenmedik bir şekilde her an yükselebilir.  

VEFA BORCU DEDİĞİMİZ

Doğubayazıtlı Değerli İş Adamımız EMİN UÇAR´IN büyük bir gurur ve takdir ile anılacak olan 'DOĞUBAYAZIT ARKOZ ÇİMENTO FABRİKASI´nı bölgeye kazandırması gerçek bir vefa örneği olduğu kadar, yurt içi ve yurt dışında yaptığı akıllı yatırımlarla nasıl ön plana çıktığını gözler önüne seriyor.

Doğubayazıt ARKOZ Çimento Fabrikası YÜZLERCE kişiye iş imkânı sağlıyor.

Yüzlerce insan kendi bölgesinde sunulan bu iş imkânıyla evine ekmek götürebiliyor, sosyal güvencesi olmakla beraber, aileler kendilerini daha güvende hissedebiliyor.

DOĞUBAYAZIT SİZİN YAPTIĞINIZ BU VEFAYI UNUTMAYACAKTIR  EMİN BEY...

 



Murat Emengen
5.02.2022 16:46:21
Hak ettiğiniz tüm güzellikler ömrünüz boyunca hep bir adım ötenizde olsun. Güzel kalbiniz başarılara doymasın Emin bey.

Memet YAVUZ
5.02.2022 22:13:39
Emin uçar bey (Arkoz madencilik çimento fabrikası) ile ilgili yorumunuz ve aciklamalariniz için çok teşekkür ederim...Gerçekten dediginiz gibi insanlarımız için bir ekmek teknesi oluşmuş. İnşallah sizin gibi düşünen insanlarımızın sayısı artar. Ve buna benzer yatırımlarda çoğalır. Çünkü fabrikanın kuruluşunda başta Emin bey ve bizler hadı hesabı olmayan sıkıntılarla karşılaştık. Ama mücadelemize ara vermeden çalışmalarımıza devam etik, ve bu güzel günlerede ulaştık. Bu gün bu fabrikada yüzlerce insanımız aş ve iş sahibi olmuş, Refah ve huzur içinde yaşamlarını sürdürüyorlar.... Başta Emin bey, ve tüm emeği geçen her kesten Allah razı olsun. Kazasız belasız nice yıllarda çalışmaları devam etsin, sağlıklı ve bereketli kazançlar olsun inşallah.

Servet Bayhan
6.02.2022 00:02:30
Allah yardimcin olsun inşallah Allah size sağlik sihat huzur mutluluk nasip etsin inşallah ben yılarca emin beyin yaninda çaliştim bize babalik yapti minetariz iyiki varsiniz iyiki seni tanimişiz iyiki hemşehrimizsin seninle gurur duyuyoruz büyüğümü olarak sana rabimizden hep duuaciyiz Allah senin ayağini en ufak taşa değdirtmesin inşallah

S.klc
7.02.2022 22:09:27
Emin bey muhakkak ki bu övgüleri hak ediyordur. Gerçekten memleketimize bir umut ve ekmek kapısı oldu kendisi. Şahsına teşekkür etmek bir borçtur. Benim kardeşim de bu fabrikada kurulduğu günden beri çalışıyordu. 2021 in yıllık iznini kullanırken iş başı yapılmasına izin verilmeden hesabı kesilip işten çıkarıldı. Gerekçe ise fabrika küçülmeye gidiyormuş. Fabrika nin kantar kısmında 3 kişi calisiyordu biri Emin beyin akrabası diğeri ise farklı yerden torpilli olduğu için kardesimin iş akti feshedildi. Emin beyin bu gibi şeylerden haberi muhtemelen yoktur fakat keşke fabrikanın daha kurumsal ve profesyonel bir işleyişi olsa ve ahbap çavuş ilişkileri ile değil de liyakat ile işe alımlar va işten çıkarılmalar olsa. Yine de Arkoz madenciliğe Emin bey şahsında bir dogubeyazitli olarak teşekkür ederim

Anahtar Kelimeler: HALKIN UMUDU
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30