DOĞUBAYAZIT BU KIŞ DOĞAL GAZLA ISINACAK?

DOĞUBAYAZIT BU KIŞ DOĞAL GAZLA ISINACAK?

.

Ağrı Merkez´i 2017 yılında doğal gaz konforuyla buluşturan Aksa Ağrı Doğalgaz, temmuz ayında Doğubayazıt ilçesinde de abone alımına başlıyor.

Ağrı Merkez´i 2017 yılında doğal Gaz konforuyla buluşturan Aksa Ağrı Doğalgaz, temmuz ayında Doğubayazıt ilçesinde de abone alımına başlıyor.

Doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmak için altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aksa Ağrı Doğalgaz, dağıtım bölgesinde 2018 yılı sonu itibariyle 29,5 milyon yatırımla 12 bin konuta eş değer aboneye doğal gaz ulaştırmayı hedefliyor.

Lisans bölgelerini genişleterek abone sayısını artıran ve her geçen yıl daha fazla aileyi doğal gaz konforuyla tanıştıran Aksa Doğalgaz, Ağrı il merkezinin ardından Doğubayazıt ilçesinde de abone alımına başlıyor.

Gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları kapsamında Ağrı´ya toplamda 9,5 milyon liralık yatırım gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, yapılan yatırımlarla bölgede 65 kilometre şebeke altyapısı ve 5 bin 500 potansiyel abone sayısına ulaştı.

Hedef: 5 yılda 120 Milyon TL yatırım

Türkiye´nin en soğuk ve en uzun kış şartlarının Ağrı´da yaşandığının altını çizen Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Engin Yazıcı, ?Lisans aldığımız günden bu yana vatandaşlarımıza doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için çalışıyoruz. Uğraşlarımız ilk meyvesini geçen sene verdi. Geride bıraktığımız kış, Ağrı Merkez´de vatandaşlarımız doğal gazla ısındı. Şimdi ise Doğubayazıtlılara doğal gaz konforunu ulaştırmaya başlıyoruz. Merkez ve Doğubayazıt ilçelerimiz başta olmak üzere Ağrı´da daha fazla eve doğal gaz dağıtım hizmeti götürmek için tüm olanaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz? dedi.

Doğal gaz konforuyla rahat ve sıcak bir kış geçirmek için Doğubayazıtlı vatandaşların abonelik işlemlerini kış gelmeden gerçekleştirmelerinin ve doğal gaz dönüşüm işlemlerini tamamlamalarının önemine değinen Engin Yazıcı, ?Mevcut durumda Lisans bölgelerimiz olan Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesine ek olarak genişleme bölgelerimiz olan Patnos, Eleşkirt ve Taşlıçay ilçeleri ile beraber önümüzdeki 5 yılda 120 Milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Ağrı ve Doğubayazıt´ta doğrudan ve dolaylı olarak 350 Milyon TL değerinde ekonomik büyüklük oluşacak. Hem altyapı hem de müşteri noktalarındaki çalışanlarımızla bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğal gaz dağıtım hizmeti alanında deneyimli kadromuzla, Doğubayazıtlı vatandaşlarımızın kaliteli ve güvenli şekilde doğal gaz hizmetinden faydalanabilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz? ifadelerini kullandı.

Doğal gaz abonesi olmak için neler yapılmalı?

Abone işlemleri, kat maliki tarafından T.C. kimlik belgesi ve konuta ait müstakil tapu ile bizzat başvuru yapılarak başlıyor. Ardından abone tarafından sertifikalı tesisat firmalarından biriyle anlaşma yapılarak hazırlanan proje onaya sunuluyor ve kat maliki ya da dairede kiracı oturuyorsa ilgili kiracı, Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım A.Ş.´ye şahsen başvuru yaparak Gaz Kullanım Sözleşmesi´ni düzenliyor. Sonrasında ilgili tesisat firması tarafından organize edilecek Gün ve saatte tesisatın projeye uygunluğu Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım A.Ş. teknik personeli tarafından kontrol ediliyor ve doğal gaz uygunluk belgesi düzenleniyor.

Tesisat onaylandığında, yetkili servisler tarafından cihazların gerekli ayarları yapılıyor ve abone doğal gaz kullanmaya başlayabiliyor. Servis kutusu olmayan binaların doğal gaz kullanması mümkün olmadığı için; bina içi doğal gaz tesisat dönüşümüne başlanmaması gerekiyor.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54