DOĞU BEYAZIT BELEDİYESİ KSEP KATILIM BELGESİ ALDI

DOĞU BEYAZIT BELEDİYESİ KSEP KATILIM BELGESİ ALDI

Doğubayazıt Belediyesi kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla kadınlar tarafından takdir toplarken nasıl daha iyi hizmet götürme konusunda eğitim ve seminerlere katılmaya devam ediyor.

Doğubayazıt Belediyesi kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla kadınlar tarafından takdir toplarken nasıl daha iyi hizmet götürme konusunda eğitim ve seminerlere katılmaya devam ediyor.HADEP ve geleneğinden gelen partiler tarafından 15 yıldır kadın belediye başkanları tarafından yönetilen Doğubayazıt ilçesi feodal kadına olan bakış açısını kırarak kadını toplumsallaştırdı. Ehmedê Xani mahallesinde çamaşır evi ve kadın dayanışma merkezi açarak kadınlara hem danışmanlık hizmeti hemde sağlık seminerleri,sinevizyon günleri,hukui dayanışma eğitimleri ile kadınları sosyal hayata rehabilite ediyor.Kadın çalışmaları kapsamında Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) eğitimlerine katılarak kadınlara daha iyi hizmet etmek için Doğubayazıt Belediyesi Çamaşır Evi Sorumlusu Özlem Arıcı, KSEP’in eğitimcilerini bir araya getirerek deneyim ve ortam oluşturmak için İstanbul Listana otelde gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısına katıldı.
Süpervizyon çalışmalarından elde edilen sonuçlar ışığında programa ilişkin bilgileri tazelemek, geleceğe yönelik adımları planlamak, çeşitli sosyal aktivitelerle motivasyonu arttırmak amacıyla düzenlenen “ksep değerlendirme toplantısı” gerçekleştirdi.Toplantıya,Doç. Dr. Serpil Çakır, Dr. Hacer Nalbant, Prof. Dr. Anahit Coşkun, Dr. Gürkan sert, TAPV eğitimcileri Eylem Karakaya, Psikolog Kadir Akbulut ve Ağrı-Doğubayazıt, Adıyaman, Batman, Antep, Kilis, Urfa, Siirt, Diyarbakır’dan gelen eğitimciler katıldı. Programda; kadın sağlığı eğitim programının kadın çalışmalarında yeri, kadın sağlığına sosyal etkiler, kadın sağlığının tıbbi boyutu, kullanılan terminoloji, modüller için konu ve uygulayıcı seçimi, üreme hakları hak ihlalleri ve sonuçları, erkek eğitimleri konuşuldu.
‘Düşük özgüven kadınların talep etme yeteneklerini kısıtlar’
Toplantıya Doğubayazıt Belediyesini temsilen katılan Çamaşır Evi Sorumlusu ve KSEP eğitimcisi Özlem Arıcı katıldı.Yaşadıkları toplumda kadın ve erkeklerin özellikle de kadınların kendi bedenlerine ilişkin bilgilenme imkanının az olduğuna dikkat çeken Arıcı, ayıp, yasak, günah kavramları ile bilgi edinme ve merakın engellenmesine çalışıldığını belirtti.Arıcı,” Düşük özgüven kadınların talep etme yeteneklerini kısıtlar ve bu eğer toplumun uygun görmediği bir problemse mecburiyet ile pekiştirilebilir. Eğitim eksikliği özgüveni olumsuz etkilediği gibi aynı zamanda kadının kendisine olan saygısını da azaltarak sağlık bakımı ihtiyaçlarını doğru bir şekilde saptamasını da engeller. Bu nenledir ki Doğubayazıt belediyesi olarak kadın sağlığı eğitimini veriyoruz. Bu eğitimler sonucunda duyusal kapasiteleri daha düzenli olup kendi vücudunun ruhsal ve cinsel tanımlamasını daha belirgin bir şekilde yapıp söz konusu daha önce süre gelen yanlış yönlendirme ve çözüm arayışları yerini daha bilinçli çözümlere bırakmıştır. Bu da gerek aile içi gerekse kadının kendi iç dünyası ile yaptığı iletişim daha pozitif olmakla beraber yaşamına çok ciddi artı değer olarak katkı sağladığını gözlemledik” şeklinde konuştu.
Yapılan değerlendirme toplantıları ardından Doğubayazıt Belediyesine KSEP eğitimlerine katılım belgesi verildi.



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35