Doğu Anadolu´nun gözü yatırım ve kalkınma hamlesinde

Doğu Anadolu´nun gözü yatırım ve kalkınma hamlesinde

.

Başbakan Yıldırım´ın Diyarbakır´da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı
- Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alpaslan:
- "Başbakanımızın açıklaması ile bölgeye yeni bir kan gelecektir. Bize cesaret verecektir. İşadamlarımız inşallah bundan sonra ciddi yatırımlar yapar"

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Cemal Şengel, yaptığı açıklamada, bölgeye yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesiyle Batı´nın Doğu´ya taşınacağını söyledi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Saim Alpaslan da Başbakan Yıldırım´ın Diyarbakır´da yatırım hamlesiyle ilgili açıklamalarını sevinçle karşıladıklarını ifade etti.

Bu hamlenin Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır gibi iller için geç kalınmış hamle olduğunu aktaran Alpaslan, "Başbakanımız bunu fark ettiler ve bu bölgelere ciddi zamanlarını ve enerjilerini ayırıyorlar. Bu da bizim gibi illere bir umuttur. Bölgedeki büyük iş adamlarımız, tacirlerimiz göçe zorlanıyor. Biz de bu tüccarları nasıl bu bölgede tutabiliriz mantığını hep yürüttük. Başbakanımızın bu açıklaması ile bölgeye yeni bir kan gelecektir. Bize cesaret verecektir. İş adamlarımız inşallah bundan sonra ciddi yatırımlar yapar." dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erkan Bulut ise yatırım hamlesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı.

Hükumete, Başbakan Yıldırım´a desteklerinden dolayı teşekkür eden Bulut, şunları kaydetti:

"Ülkenin özgüveninin olması için şuan ki bu sıkıntılı sürecin ortadan kalkması lazım. İş adamları güvenli bir ortam ister. Devletimizin ve hükümetimizin kararlı adımlar attığını görüyoruz. Açıklamalardan sonra burada imkanlar dahilinde herkes kendine bir ticari alan açmak ister. Bu konuda çok iyi sonuçlar verecektir. Doğal olarak insanlarımız böylesine bir teşvikten faydalanmak ister. İş adamlarımız açacakları iş yerleri ile ´topluma nasıl fayda sağlarız´ derler. Burada bir iş istihdamı sağladığınız zaman hali ile burada işsizliği de azaltıyorsunuz. Şimdi 50 kişilik bir fabrika açtığınızı düşünün bu 50 işi yaklaşık 500 kişinin geçiminin sağlayacaktır. Bu bağlamda bölgemizin ekonomik olarak kalkınacağını düşünüyorum."

- Iğdır

Iğdır Organize Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Ziya Yiğit de teşvik paketinin bölgede faaliyet gösteren işadamları tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

Özellikle "Serhat" bölgesinde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının bu açıklamanın ardından hedeflerine ulaşabileceğini belirten Yiğit, "Göreve başladığından beri Doğu ve Güneydoğu bölgeleriyle yakından ilgilenen Başbakanımız Diyarbakır´da, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan illerin kalkınmasına yönelik bir projeyi açıkladı, bizi hem heyecanlandırdı hem de çok mutlu etti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki fabrikaların yeni teknolojiyle donatılmamış olmasından dolayı ürettiğimiz ürünler batı piyasasında talep görmüyor. Devletin arsa ve fabrikayı vermesi, üretilen ürünleri de kendilerinin alacak olması bölgeyi ihya edecektir." değerlendirmesini yaptı.(AA)

/resimler/2016-9/7/1124212008423.jpg



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35