DİYADİN'İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

DİYADİN

Diyadin Belediye Eş Başkanları vatandaşların sorunlarına vakıf

 

NEZİR ÇELİK YAZIYOR

Komşu Diyadin Belediyesi`nin şehir estetiğini daha güzel bir görünüme kazandırmak için sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor.

Diyadin Belediye Eş Başkanları Xezal Aras ve Nizamettin Özden'in  talimatıyla çalışmalara hız veren belediyepersonelleri.şehir merkezinin çehresini değiştirerek söz konusu yerleşim yerlerine yeni görünüm kazandırdı.

Diyadin Belediye Eş Başkanları Xezal Aras ve Nizamettin Özden çalışmaları kısaca şöyle sıraladılar:

1-

Diyadin ilçesinde Atatürk Ortaokulu 8/C sınıfında okuyan Türkiye Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 1. Seyhan Demir, Diyadin Belediyesi Eşbaşkanları tarafından ödüllendirildi.
Atatürk Ortaokul müdürü Seyithan Yenigün öğrencilerinin başarısında okul yönetimi, aile ve okul öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu ifade ederken; Türkiye TEOG sınav birincisi olan Seyhan Demir TEOG sınavında 120 sorunun tamamına doğru yanıt vermesinin kendisini çok mutlu ettiğini, 2. TEOG sınavında da aynı başarıyı yakalarsa İzmir'de Fen lisesinde eğitimini devam ettirmek istediğini belirtti. Lise öğreniminden sonra üniversite hayatında ise Tıp Fakültesinde okumak istediğini sözlerine ekledi.
TEOG sınavı Türkiye birincisinin Diyadin ilçesinden olmasının mutluluğunu yaşayan Eşbaşkanlardan Xezal Aras ise:” Sevgili öğrencimizin böylesi bir mağduriyet ortamında bu başarıyı elde etmesi hepimiz açısından son derece sevindirici. Bizler Diyadin Belediyesi Eşbaşkanları olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güzel liselerde ve üniversitelerde okuması için elimizden gelen tüm imkanları sağlayamaya çalışacağız” sözlerini ifade ederken, başarılı öğrenciye bir Cumhuriyet altını ve bir Tablet hediye etti.


2- YILLARDIR YAPILMAYAN MEZBAHANE YOLU PARKE TAŞI DÖŞEMELERİ TAMAMLANDI


3- Belediye'de bir ilk Su faturalarını ödeme de kuyruk oluştu

Diyadin belediyesinde bir ilk yaşandı. İlk defa ilçede yaşayan vatandaşlar Su faturası ödemek için sıraya girdi. Belediye veznesinde fatura tahsilatı yapan Veznedar Feyat Avcı: ”Belediye eşbaşkanlarının yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşlar sağ duyulu davranıp borcunu ödemek istiyor, ayrıca faturalarını yatırmaya gelen vatandaşlar, eşbaşkanların fatura ödemede zorluk çeken yurttaşlarımıza karşı gösterdikleri hoşgörü ve merhametli tutumlardan dolayı da çok memnun olduklarını belirtip, onlardan övgüyle bahsediyorlar.” sözlerini ifade ederken, su faturasını yatırmak için Belediye veznesine giden Yusuf Çelik adlı yurttaş ise:” İlk defa Diyadin'de gerçek anlamda bir belediye hizmeti gördük. Şuan kadar ilçemizde Belediye adına hiçbirşey yapılmıyordu, dolayısıyla biz halk olarakta belediyenin su ve emlak gibi faturalarını dikkate almıyorduk. Bu dönem belediye eşbaşkanları bize 10 aylık kısa bir süre içinde yıllarca yapılmayan hizmetlerin çoğunu yaptı. Biz de bunları gördük duyarsız kalmak istemedik ve üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki ödediğimiz her kuruş bize misliyle geri dönecek. Böyle bir Belediye yönetimine sahip olduğumuz için çok şanslıyız. İlçe halkı olarak belediyemizden çok memnunuz ve sonuna kadar da üzerimize düşen ne varsa halk olarak yapmaya hazırız. Burdan Belediye Eşbaşkanlarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” diye konuştu.

4- PERSONEL ÇALIŞIYOR

Hava şartlarının olumsuz koşullarından dolayı ilçe merkezinde bulanan su ambarlarına içme suyu gelmeyince Belediye Su Arıza Birimi ekipleri, gece saat 22.00 sularında su arıza tespiti için ilçeye 25 km uzaklıkta bulanan Gedik Köyüne doğru yola çıktı. İlçeye 14 km uzaklıkta olan Ulukent köyüne kadar gidebilen Belediye ekipleri, yoğun fırtına ve kardan dolayı geri dönmek zorunda kaldı. Ertesigün sabahın erken saatlerinde Kar temizleme araçlarıyla birlikte hareket eden Belediye Su Arıza Birimi ekibi, Gedik köyüne ulaştı. Yapılan su arıza tespit aramalarında arıza yeri bulunmayınca ekip Sait Bey köyüne doğru yola çıktı.
Sait bey köyünde de arıza bulunamayınca Mollakara köyüne doğru yola çıkan belediye ekipleri, Mollakara köyünde büyük bir su borusu patlağı buldu. Mallokara köyünde tamir edilen su borusu patlağının ardından ilçeye suyun gitmediğini öğrenen Su Arıza Birimi ekibi, Soğuğa, kara ve fırtınaya aldırmadan Davut Köyüne doğru yola çıktı. Davut köyünde tespit edilen bir diğer su borusu patlağı tamiri gece saat 01.00'e kadar devam etti.
Gece geç saatlere kadar süren su borusu patlağı hakkında Belediye Su Arıza Birimi görevlisi Yılmaz Alperğu şunları ifade etti: ” İlçede sular akmayınca su biriminde çalışan arkadaşlarımla birlikte havanın olumsuz koşullarına aldırmadan arıza yerlerini bulmak için yola çıktık. Yolda kar fırtına bizim su kaynağına varmamıza engel oluyordu. Belediye Eş başkanlarımızda konu hakkında bilgi almak için bizleri sık sık telefonla aradı. Durumu onlara bildirip, ilçe halkının içinde bulunduğu su sıkıntısının biran önce sona ermesi için köy köy dolaştık ve nihayetinde Davut Köyünde ve Mollakara köyünde su arıza yerlerini bulduk, tamir ettik. İlçemize su, bu gün sabah saat 09.00 itibariyle bölüm bölüm verildi.”

5- BELEDİYE DÜĞÜN SALONU

- Diyadin ilçesinde 14 Nisan mahallesinde 2009 yılında yapımına milyarlarca para harcanan ve yarıda bırakılan belediyeye ait inşaat alanını yerinde inceleyen belediye eşbaşkanları Xezal Aras ve Nizamettin Özden, çürümeye mahkum edilen inşaat alanını düğün salonuna çevireceklerini belirtti. İlçede şuana kadar düğün salonunun olmadığını, halkında bu konuda sıkıntı çektiğini ifade eden eşbaşkanlar, inşaat alanının ikiyüzelli kişilik bir düğün salonu olacağını ayrıca salonun; toplantı ve konferans salonu olarak ta kullanılabileceğini belirterek çalışmalarına havaların ısınmasıyla başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
İlçe'nin ilk düğün salonu olma özelliğine sahip olan yere Diyadin Belediyesi Siyabent û Xecê Düğün Salonu adının verileceği öğrenildi.

Diyadin Belediye Eş Başkanları Xezal Aras ve Nizamettin Özden:

Hizmettir tek gayemiz; temiz bir yaşam alanı inşa etmektir bütün gayretimiz.” Sloganıyla hizmete devam edeceklerinin altını çizdi.

Belediye Temizlik ekibi, daha temiz bir Diyadin için sabahın erken saatlerinden günün mesai bitim saatine kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de belirttiler…

/resimler/2015-2/25/0932341063225.jpg

/resimler/2015-2/25/0932513563481.jpg

/resimler/2015-2/25/0933094970158.jpg

/resimler/2015-2/25/0933251376754.jpg

/resimler/2015-2/25/0933432939486.jpg

/resimler/2015-2/25/0933592158599.jpg



ali ihsan pelit
25.02.2015 11:00:41
Hazal hanim herseyi bir ilk yaptim diyo dogru diyo beledyenin bütün verecek borçlarini vermeyip kendi halkini perişan eden ilk beledye başkanida o oldu

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27