DİYADİN-DER

DİYADİN-DER

FIRAT BEYAZIT ÇELİK YAZIYOR

         Kısa adı,DİYADİN-DER olan, Diyadin Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği altı yıla aşkındır İstanbul Avcılar´da aralıksız hizmet vermeye devam ediyor.

            Uzun zamandır Dernek hakkında hiç bir şeyler yazmamışım.Arkadaşım Lütfi Toktaş´ın annesi Merhum Cevahir Toktaş´ın taziyesi Diyadin-der´da yapıldı.

            Diyadin-Der başkanı Dilaver Özden ile dernek hakkında uzun,uzaduya konuştuk.Başkan Dilaver Özden´in en hoşuma giden yanı ise,madem Doğubayazıt´lılar bizi kendilerinden ayrı görmüyorlar,Dernekte kendisine yardımcı olacak eski Doğubayazıtsporun hırçın oyuncularından Mehmet Aditatar´ı alıp,kendisine yardımcı yapmış.Mehmet Aditatar,başkan olmadığı zaman,başkanın boşluğunu arattırmıyacak değerde,çalışmaları takdire şayandır.

           DERNEĞİN YER SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ

/resimler/2016-2/17/1458556703217.jpg

          DİYADİN-DER Başkanı Dilaver Özden ile yaptığımız görüşmede,Dernek ilk kuruluşunda İstanbul Aksaray´da iki yıla yakın hizmet verdi.Daha sonra hemşerilerimizin yardımı ile şu an ki, yerimizi satın aldık.Hatta Allah razı olsun,on beşe yakın Doğubayazıt´lı iş adamlarıda bize yardımlarını esirgemediler.Bana duvarda asılı olan bir tabloyu göstererek,yardım eden hayırsever iş adamlarımızın adlarını yazıp,asarak ölümsözleştirdik.

        Dernek elliye yakın öğrenciye burs vermektedir.Çok yardıma muhtaç hemşerilerimize yardım etmekten çekinmemektedir,zaten kuruluş amacımızda budur.

     CEMAL KAYA GÜRLEMİŞ AMA, BİR TÜRLÜ YAĞMAMIŞ

        Yardım tablosunda eski Ağrı Milletvekili ve aslen Diyadin´li olan iş adamı Cemal Kaya´nın ismini görmüyünce,meraklandım Başkana sordum,oysa ki, DİYADİN-DER ?in açılışını Cemal Kaya Milletvekiliyken yapmıştı ve hatta derneğe yer almak için bana gelin,derneğe yer alıncaya kadar,derneğin kirasını ben vereceğim,demişti.

         Ama gel gelelim Cemal Kaya gürlemiş,ama bir türlü yağmamış.Derneğe yardım etmediği gibi,her kes Cemal Kaya´nın yardım edeceğini bildiği için,bazıları yardım etmekten vazgeçmişler.Kaç kez Cemal Kaya aranmış,bir türlü ulaşılmamış.Defalarca sekreterine ve yardımcısına not bırakılmış,ama geriye bir türlü dönüş olmamış,Dilaver Özden bakmış olmuyacak,bir daha dernek yönetimini toplamış ve başlarının çaresine bakmışlar,Doğubayazıt´lı iş adamlarının yardımı ile Derneğin şu anda ki, yeri satın almışlar.

         Diyadin-Der Başkanı Dilaver Özden,Derneğin çalışmalarının çok iyi gittiğini,bu işi yürütebilen bir genç kardeşimize ya da, ben yapabilirim,diyen birine bırakmaya hazır olduğunu söyledi,ben buraya demirbaş olarak kalmaya gelmedim,Derneği yürütecek ve kapısına kilit vurmuyacak biri çıkarsa seve,seve bırakmaya hazırım.Şimdilik çok iyi bir konumdayız,derneğin bulunduğu yerde,yani semtte  çok sayıda hemşerilerimiz var,sağolsunlar bizi hiç yalınız bırakmıyorlar.Bu konuda Doğubayazıt´lılarada çok teşekkür ederim,onlar da hep bizim ile beraberler,ayrı-gayrıları yoktur.

YUSUF ŞAHİN,

İSMET İPTAŞ-

KADİR OKÇU,

MAHMUT KARA

          Diyadin-Der´deki buluşmamızda dernek önünde Emekli Öğretmen Yusuf Şahin ile İsmet İptaş,bir kaç kişiyi yanlarına alarak sohbet ediyorlardı.Yusuf Şahin beni yanlarına çağırdı,sen gazetecisin bunu not et,ben ile İsmet İptaş kardeşiz,olabilir,dedim,ama biz gerçek kardeşiz,soyadımız ayrı olabilir ama kan bağımız birdir ve hatta kan gruplarımızda aynıdır,dedi.İsmet İptaş´a baktım doğrudur,dedi ve hatta resimlerini M.Nuri Barış çekip o da bu sohbete tanıklık etti,ne diyelim Allah ayırmasın bu kardeşleri.

          Diyadin-Der´e gittiğimde baktım Kadir Okçu İzmir´den gelmiş,hal-hatır sorarken,Kadir Okçu´ya Mahmut Kara´yı sordum, konuşmuyoruz,dedi.Çok geçmeden Mahmut Kara geldi,selamlaştık,hayırdır Kadir abiye seni sordum, konuşmuyoruz, dedi. Vay demez olaydım,Mahmut Kara hemen Kadir Okçu´nun yanına gitti ve olan oldu,Kadir Okçu bir sürü kişi yanındayken beni çağırdı.Sen nasıl benim kardeşimle aramızı bozaesın,ben sana ne zaman dedim Mahmut Kara ile ben konuşmuyorum,verdi-veriştirdi,ben de sana sorduğumda öyle söyledin,hayır kardeşim ben Mahmut´lan konuşmuyorum, dedim Mahmut Kara,demedim.Kadir Okçu gelene,gidene sorup durdu, ?Ben Mahmut Kara ile kardeiş değilmiyim?? deyince herkesde tesçilledi,arada kalan ben oldum.Sizlere önerim, Kadir Okçu,Mahmut Kara,Yusuf Şahin,İsmet İptaş´ın kardeşliklerine ve diğer konumlarına hiç karışmamalarınızı dilerim.

GEÇMİŞ OLSUN

TURGAY KAFKASLI´ya,

/resimler/2016-2/17/1456564357261.jpg

/resimler/2016-2/17/1457295295359.jpg

      Kadim dostum,yakın arkadaşım Turgay Kafkaslı, ?Ewrı? İstanbul´da yapılan başarılı bir ameliyattan sonra,tekrar eski sağlığına kavuştu.Turgay Kafkaslı´lıya,geçmiş olsun dileklerimi sunarken, acil şifalar diler,en kısa zamanda

    aramızda olması dileği ile.Turgay Kafkaslı´nın tedavisi hala devam etmektedir.

MUZAFFER İSMAİLOĞULLARI´na,

       Sevgili Arkadaşım, Dostum Muzaffer İsmailoğullar´ı da bir ameliyat geçirdi. Sağ olsun iyileşmediği halde telefonlan beni arayıp, ilgi ve alakamdan dolayı teşekkür etti. Sevgili Muzaffer İsmailoğulları´na da büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, acil şifalar diliyorum.

        DUYARLI İNSANLARI BİR ARADA GÖRMEK NE GÜZEL!

        Sevgili arkadaşım Lütfi Toktaş´ın Annesi Cevahir Toktaş´ın taziyesi nedeni ile duyarlı Doğubayazıt´lılar Diyadin-Der´e akın etti.

       Ertuğrul Eryılmaz her zaman ki, mütevaziliği ile herkesin içinde oturdu,hiç sıkılmadan hemşerileri ile teker,teker ilgilendi.Yanına gittiğimde saygıdan kusur etmiyerek ayağa kalkıp benim ile kucaklaştı.Halımı ve hatırımı sordu,sağolsun,Allah başımızdan eksik etmesin.

         Metin Öztürk ta Eskişehir´den gelmişti, Toktaş ailesinin acılı gününde onları yalınız bırakmamıştı. Gelen diğer dostlar, Halit Tozbey, Kadir Okçu, Mahmut Kara, İsmet İptaş, Yusuf Şahin, M.Emin Öztürk, M.Nuri Barış, Necdet Şahin, Abdullah Semetay, Ahmet Timur, Ahmet Köroğlu, İrfan Çevik, BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu, Ferit Ay, Hayrettin Fidan, BAY-DER Eski Başkanları Sadullah Demirbaş, Zeki Semetay, Mehmet Şahin, Mehmet Aras, Mirsevdin Özer, Mehmet ve Ahmet (Tombiş)Kahraman, Zeki Timur, Selami Özen, Mehmet Birlik,Celal Güney,Ahmet ve  Mehmet Korkmaz,Mehmet Karakaş,Aydın aladağ,Faruk Karakaş,Sadık Özen,Suat Sekin,M.Zeki Dumlu,Kerem Bozyiğit,Ahmet ve Murat Andiç,Zübeyit Ak,Araştırmacı-Yazar Veysel Çamlıbel,Sertaç Yiğit,Ahmet Mustafa Aditatar,Çeto Çamlıbel,Deniz Ay, Nimet Birlik Ve adını sayamadığım tüm dostlara Yusuf Toktaş,Lütfi Toktaş,Şevat Toktaş´ı bu acılı günlerinde yalınız bırakmadığınız için, sizlere çok,ama çok teşekkürleri var.



Anahtar Kelimeler: DİYADİN
  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30