Devlet terbiyesi olmayan, devlet adamı olamaz?

Devlet terbiyesi olmayan, devlet adamı olamaz?

Hüseyin Demir´in Kaleminden

Hüseyin Demir´in Kaleminden

Aile terbiyesi almamış deriz niçin deriz düzgün hal ve hareketler yapmadığı için deriz . Birde devlet terbiyesi almamış deriz ve bunun önemi o kadar büyük ki bu konuda fikirlerimi paylaşmak istedim.

Bunun en bariz örneğini geçen devlet terbiyesi almamış bir siyasetçi devlet adamlığına yakışmayacak bir paylaşım yaptığını gördüm yorumları okuyunca yorumlarda ;zübük bu, şark kurnazıdır bu yine bir yerlere yaranmak için yazmıştır ..vb. yorumlar gördüm saf ve iyi niyetli olduğunu düşündüğüm biride yorum yapmış arkadaşlar hakaret etmeyin sonuçta makam sahibi makama saygı içinde olsa susmak lazım ayıptır falan filan demişti.

İyi de sayın kardeşim devlet terbiyesi almamış biri makamlara gelirse sonuçta bu olur. Küfür ve hakaretleri tasnif etmemek ile birlikte böyle kişilerin makamlarda mevkilerde bulunmasının da uygun olmadığını, devlet terbiyesinden yoksun kişilerin faydadan çok zarar getireceği de aşikârdır

Şimdi diyecekseniz devlet terbiyesi ne ola? Devlet adamlığı ne ola?

Devlet adamlığı doğuştan olabilir okursun bilgi, donanımlı olursun devletin bir kademesinde çalışırsın bu devlet adamlığıdır. Herkes devlet adamı olabilir

Devlet terbiyesi ise doğuştan gelen bir şey sonradan öğrenilmez. Devlet terbiyesinin düsturu; kime, neyi, niçin, ne zaman ne söyleyeceğini bilmektir. Devlet adamın da devlet terbiyesi olmadı mı işler karışır sarpa sarar.

Devlet yönetmek ve devleti yönetenlerin içinde yer alan kişiler devlet terbiyesine sahip olmadıklarında fatura yine millete çıkar, devlet bilgilerini saklayamaz, koruyamaz olmadık yer ve zamanda söyler bu da devletlerin işleyişine planlarına zarar verir ve sonuçta millet zarar görür

Peki bu devlet terbiyesi olmayan terbiyesizler nasıl oluyor da makamlara, mevkilere devletin önemli bilgilerine haiz makamlara gelebiliyorlar.

Devlet siyasi otoriteyle yönetildiği için siyasetin içinde bulunan şark kurnazlarının, zübüklerin kendi menfaatlerini gözetmesi için çeşitli makamlara getirdikleri kişiler ile oluyor.

Duymuşsunuzdur devlette atamalar için esas liyakattir. Atamaları yapanlar ola ki şark kurnazlarından ve zübükzadelerden ise liyakatin içeriği kendini atayan zübükzadelerin menfaatini korumaktır

Zübük ve şark kurnazlarına dikkat edilmesi gerekir.

Şark kurnazlığı   

a. Doğu dünyasının anlayış, görgü ve davranış gibi özellikleri çerçevesinde zamana yayma, boş vermişlik, neme lazımcılık içeren uzun vadeli planlar yaparak bir işte karşı taraftan istediğini elde etme işi.

Zübük;Siyasette girmiş şark kurnazlarının ismidir.

 Bilir misiniz? Bu şark kurnazlarının nesli hiç tükenmez hele de elini siyasete atmışsa uzun bir zaman bu tür kurnazlardan kurtulmak mümkün değildir çünkü her zaman bir yolunu bulur sizi kandırmayı kullanmayı bilir.  

Ülkemizde şark kurnazlığının siyaset alanındaki yansımasını en iyi anlatanlardan biri Aziz Nesin olmuştur. Daha 1961´de yazdığı Zübük (kitabı okumadıysanız ya da 1980´de çekilen ve başrolünü rahmetli Kemal Sunal´ın oynadığı filmi izlemediyseniz, şiddetle tavsiye ederim), on yıllar, belki de yüzyıllar boyunca yaşadıklarımızın özeti gibidir.

Seçim zamanlarında ve şahsi menfaat söz konusu olduğunda yâda size işi düştüğünde bu zübükler sizden istediğini alana kadar lambadan çıkmış bir cin misali emretmeniz yeter şeklinde tavır içinde olurlar buna bir misal ile açıklamak isterim

Kaz çobanı ile tilki

Bir kaz çobanı varmış her sabah olduğu gibi kazlarını almış ve otlatmaya çıkarmış

Kazlarını otlatırken hanımı aramış çabuk eve gelmen lazım demiş

Kaz çobanı da etrafına bakmış kimseler yok

Ben bu ördekleri kime emanet edeceğim diye düşünürken

O arada geçen tilkiyi görmüş selenmiş tilki kardeş tilki kardeş bir bakar mısın?

Tilki fazla yaklaşmadan buyur demiş ne var

Çoban hanım aradı acil eve gitmem lazım kazları bırakacak kimseyi bulamadım

Senden rica etsem, zahmet olmayacaksa ben eve gidip gelene kadar kazlara göz kulak olur musun?

Tilki hiç durmadan hüngür hüngür ağlamaya başlamış!

Çoban sormuş neden ağlıyorsun ne dedim ben ağlıyorsun?

Tilki; ben senin hangi emrinden geri kaldım ki rica ederek kazlara bak diyorsun kalbimi kırdın ama ben bu zor durumda sana yardım etmeyeceğim de kime yardım  edeceğim  ben bakarım sen gönül rahatlığı ile git demiş. Sonunu tahmin ediyorsunuzdur.

Simdi hikâye bu yalnız şimdiki bazı siyasetteki şark kurnazı (zübükleri) destekler nitelikte olduğu için hatırlatmak istedim

Zübüklerin ismi, siması, dini ,ırkı farklı olabilir ama davranışları aynıdır.

Şark kurnazı (zübükler)politikada "vatan-millet-sakarya"yı asla elden bırakmaz. Din, ezan, bayrak herkesten önce onun konusudur. Bir de devlet, devletin yüce değerleri, bölünmez bütünlüğü... Ha,"milletçe birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günler"i de unutmayalım!

Yani insanları sömürmek için insanların tüm değerlerini saygı, sevgi davranış artık aklınıza ne geliyorsa onu kullanmaktan geri durmazlar ve bu konuda ustadırlar genellikle bu şark kurnazları eğitim seviyeleri yüksek olmayan ama her konuda bilgi sahibi olurlar

Uçak yapımından tutunuz en zor ve karmaşık konularda bilim adamlarının bile açıklayamadıkları konularda orijinal fikirleri ve çözümlerde her daim vardır. Ha diyeceksiniz bu şark kurnazı(zübüklerin) okumuş olanı da yok mu çok en tehlikeliler de onlardır Rabbim sayılarını azaltsın (amin)

Şunu hiçbir zaman unutmayın siyasete giren fakirleşir zenginleşen bilin ki doğru adam değildir.

Siyasete giren ve bir makama talip olan kişinin günümüz seçim sisteminde masrafı epey bir ağırdır.

Seçilmeden önce zaten malumunuz masrafı ağırdır seçildikten sonra aldığı maaş harcadığı parayı karşılayıp karşılamadığını isterseniz kendiniz hesaplayabilirsiniz bunu size bırakıyorum

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim siyasette doğru adam yok mudur? vardır ve sayıları epey bir fazladır rabbim sayılarını artırsın. ?Nasılsanız öyle yönetilirsiniz´´ sözünü hatırlar mısınız? İşte doğru adamları desteklerseniz, algı politikaları ,laf cambazlığı ve bu şark kurnazları(zübükleri) desteklemezseniz ,doğru adamları desteklerseniz doğru adam doğru işler yapar ve milletin geneli de rahat etmiş olur.

Not: Küçük zübükleri de unutmayın onlar genelde bir makam mevkie gelmek için ve işlerini yürütmek için devlet adamlarının sürekli etrafındadırlar. Kendilerini devlet adamlarına öyle bir pazarlar ki  şaşıp kalırsınız küçük zübüklere de halk dilinde yalaka denir bu yalakaların gördüğü itibar epey fazlalaştığını da görmeyeniniz kalmamıştır.

Peki Hüseyin bey bu kadar yazdın bu şark kurnazı(zübükleri)´den biz bunlardan nasıl kurtulacağız diye soranlara naçizane fikrimdir;

Kula kul olmayı asla kabul etmeyin, haksız menfaate göz dikmeyin göz dikene de engel olun ,size hizmet edecek dürüst adamlara sahip çıkın.

Açıkçası özetle imanınıza sahip çıkın ve en büyük mahkeme vicdanınızı dinleyin, vicdansızlardan olmayın ve vicdansızlara da sahip çıkmayın düzgün adamların kriteri bellidir buna uymayanları siyasette desteklemeyin  derim ve daha çok şey söylenir ancak benden bu kadar diyelim kalın sağlıcakla hayırlı günler?



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23