DESK; “Doğubayazıt İl Olsun” Gündemiyle TOPLANDI

DESK; “Doğubayazıt İl Olsun” Gündemiyle TOPLANDI

DOĞUBAYAZIT EĞİTİM, SAĞLIK VE KÜLTÜR PLATFORMU (DESK) “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN” GÜNDEMİYLE HACI SEBİH TANRIVERDİ KÜLLİYESİNDE İLÇENİN KANAAT ÖNDERLERİ VE TANINMIŞ İŞ İNSANLARI İLE BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Toplantıya katılan Kanaat önderleri ve iş insanları; Doğubayazıt’ın İl olabilmesi için yapılabilecekleri dile getirerek DESK platform üyeleri ile paylaştılar.

Doğubayazıt’ın önde gelen Sivil Toplum kuruluşlarından, Esnaf ve Sanatkarlar odası ile şoförler odası yetkililerinin olmaması böylesi önemli bir toplantı için iyi olmadı.

DESK platformu Başkanı Cemal Ersu yaptığı konuşmada; “değerli katılımcılar hepiniz davetimiz üzere buraya geldiniz, teşekkür ediyoruz. Platformumuzun amacı, Doğubayazıt’ın eksikliklerini, ihtiyaçlarını gündeme getirip sorun ve sıkıntılardan gerekli mercilere müracaat ederek kurtarmaktır, ilçemize doğru dürüst bir hizmet gelmiyor, buna en ufak bir örnek verecek olursak Doğubayazıt’a bir tane bile yeni sağlık ocağı yapılmazken Patnos ilçesine 8 adet sağlık ocağı yapılıyor. Bakıyoruz ki etkili ve yetkili kişiler sosyal medya hesaplarında Doğubayazıt’a her şeyi yapıyor gözüküyor, ama icraata baktığımızda bir şey yok, biz istiyoruz ki bir araya gelerek bürokraside sözü geçen insanlarımızı ziyaret edip sıkıntılarımızı dile getirip, giderelim bununda birinci hedefi ilçemizi il olmaya geçirmekten geçer. Doğubayazıt’ın il olması için nüfusu ve yüz ölçümü olarak birçok ilden büyüktür, elimizden ne geliyorsa yapmalıyız” dedi.

Katılımcıların Yaptıkları Öneriler ise şöyle;

Tahir Konyar ; Doğubayazıt’ın İl olması müstahak hakkıdır, İlçe genelinde iyi bir dillendirme yapılmalı, güzel bir dosya hazırlanmalı, yetkili mercilere verilmelidir. Bu işin takipçiliğinin yapılması için de ekonomik olarak da destek verilmelidir.

Ahmet Mertbey ; Doğubayazıt’ın il olması Cumhurbaşkanlığı kararnamesine bağlıdır. Buda şunu getiriyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aklı selim bir dosya sunulursa çözüm elde edilebilir.

Ahmet Can ; Doğubayazıt çok sıkıntılar içerisindedir, Türkiye’nin iki büyük sınır kapısı vardır bunların biri Doğubayazıt’taki Gürbulak Sınır kapısıdır, en ufak bir evrak eksikliğinden Ağrı’ya git-gel zaman kaybı alıyor bu mesafenin uzunluğu bile Doğubayazıt’ın il olmasına yeterlidir. 

Cemal Can ; Doğubayazıt’ın il olabilmesi siyasetçilerden geçer bunu da yapabilecek biri varsa şuan yanımızda olan Sena Geçit’tir, bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler hep beraber bu oluşuma sahip çıkmalıdırlar.

Kahraman Eraslan ; Doğubayazıt’ın il hakkının elinden alınması zamanında yapılmış yanlış bir siyasi politikadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk partisini kurduğu zaman buraya gelmiştir bunun için bile bir öneri kendisini götürülürse ve burayı ziyaret ettiği hatırlatılırsa çok iyi bir durum olur.

Mustafa Civaş ; Metropollerdeki iş insanlarımız ziyaret edilerek onlarla beraber yetkili kurumlar ziyaret edilip sorun ve sıkıntılarımızı dile getirebiliriz.

Ahmet Kaya ; Siyasiler olarak zayıf durumdayız bizi temsil edecek bir milletvekilimiz yok, bu büyük bir eksikliğimizdir. Bunun için tanınmış iş insanlarımızdan destek alabiliriz.

Ali Efe ; Doğubayazıt’ın il olması çocukluğumuzdan beri dillendiriliyor. Ben kendim bizzat yetkililerle görüşmelerde yaptım dilekçelerde verdim, bizim il olmamızı Doğubayazıt dışındaki siyasiler istemiyor. Onun için hazırlıklarımızı en kısa sürede tamamlamalıyız bir ekip oluşturup Cumhurbaşkanı ile görüşmeler sağlanmalıdır.

Cengiz Çelik ; Siyasi güç, İş insanları ve gerekçeli bir rapor düzenlenip yetkililer ile görüşülmelidir.

Salih Eryılmaz ; Yıllardır bütün doğubayazıt’lıların dillerindedir, güzel bir eylem planı düzenlenmelidir.

Sena Geçit ; Nüfus için ilçe dışındaki hemşehrilerimiz nüfus kayıtlarını buraya almalıdırlar ilçe merkezinde basın açıklamaları yapıp Türkiye gündemine getirmeliyiz. 

Açıklamalarında bulunularak gelecek günlerde tekrar bir araya gelineceği beyan edilerek toplantı son buldu… (Hamza Salman)

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54