DEPREM DERSLERİ (32)

DEPREM DERSLERİ (32)

MUSTAFA KIRAÇ

FİL'DEN İNSANLIĞA ÇAĞRI

Ey insanlık! "Dünya'mız" tabirini kullanırken, sadece kendinizi kast etmeyesiniz. Mız eki içinde bizde varız. Hepimiz aynı derecede bu gezegenin ehlileriyiz.

Vücudunuzun iş yapmaya elverişli oluşu sizi dengeden şaşırtmaya da elveişlidir. Buna dikkat edin. Kendiniz dışındakilere toplam isim olarak "hayvan" demekle ayrıcalığınızı öne çıkarmaktasınız.

Bundan bir sıkıntımız yok fakat, hayvanla yaşama tutunduğunuzu unutmanız yada hak edilen değeri vermemeniz bizim için üzüntü verici olur.

Burası bizimde dünyamızdır. Ehlilik konusundaki biz çemberine bizde dahiliz. Konum ve beceri ayrıcalığında oluşunuz size haksızlık yapma hakkı değil, sorumluluk verir.

En çok hayvan tüketen tür olmanıza rağmen, hayvan ile beslenip yaşadıktan sonra ölü bedenlerini bile vermeyen sadece sizsiniz.

Vermiş olaydınız, etçiller aç kalmaz ve vahşice canlı parçalamak yerine sadece ölmüşleri yemekle, canlılar içinde birer ölü temizleme görevlileri olarak bulunur ve vahşi yaşam diye bir şey kalmazdı.

Belkide tabiatın asıl dengesi böyleyken, bozulmuş halini yaşıyoruzdur. Ölü bir bedenin etrafa yaydığı kokuyu düşünürsek, ölü yeme işinin olmadığı bir dünyanın sürekli koku içinde oluşu, asıl ayarın etiçilin temizlik görevlisi olduğuna kanaat getirtebilmektedir.

Sayısal bir dengede (on binlerce tavuk başına bir kaç tilki) etçillerin sadece ölü bedenlerle beslenmesi yeterli olur ve canlısına ihtiyaç bırakmaz. 

Etçilin sadece ölü yemekle bulunduğu temizlik ve beslenim işi, suluk misali işleyişin mükemmel ve kusursuz bir parçası olur. 

Ölülerinizi gömmeniz ve yakmanız, denge ve düzenin işleyiş alışverişi için adil bir uygulama olmazsa bile, bilmediğimiz nedenlerden ötürü yinede saygı duyarız.

Söz konusu kendiniz olduğunuzda, kan ve organ bağışından geri kalmazsınız. 

Bir mezarın kenar boşluklarıyla ortalama beş metrekare alanı kullanım dışı etmesiyle yüz yıl sonra ortalama on milyar mezarın kaplayacağı alan az olmasa gerek.

Bunun her yüz yıl için böyle olacağını düşünmek, dünün milyon nüfuslu dünyanın görebileceği görüş değil, bugünün milyar nüfuslu dünyanın önüne duvar gibi beliren bir görüştür.

Bir kaç ayda bir ölünün olduğu bir yer, günde birkaç ölünün olduğu yere dönüştüyse, hesaplarda olmayan bir hesap türünü gözler önüne koyar.

Bu hesabı görmek için belkide başka konularda da olduğu gibi bununda sorunsallık boyutunun tam olarak inciten noktaya varması gerekir.

Şimdilik müdahale olarak mevcut durumdaki sorunlarımızın çözümleri için hayvan hakları erdeminizi yeterli düzeye çıkarmanız, sorunlarımızı çözmekle tahrip ettiğiniz yaşamın da önemli bir tedavisi olacaktır.

Bozulmuş ayar kaynaklı vahşi yaşam, 8bünyenize o kadar işlemişki, satranç oyunu olup zekanızı ve hazzınızı da kendisine bağlayacak kadar.

İYİMSER DUYGUNIN TERCÜMANLIĞI VASITASIYLA OLAN BU ÇAĞRIMIZIN TEMEL NEDENİ, HORTUMLARIMIZI SU ÇIKARMA SONDAJI OLARAK KULLANMAK ZORUNDA KALIŞIMIZDIR. PARA KAZANMA AMACININDA İÇİNDE OLDUĞU BELGESELİNİZ, BUNUN KÜRESEL ISINMA SEBEPLİ OLDUĞUNU BEYAN ETMEKLE SUÇUNUZU GÜN YÜZÜNE ÇIKARMIŞTIR.

Sizler, tabiata bağlı ve tabiatın becerikli parçası olarak yaşama yardımcı olmanız, tabiat işleyiş dengesinin6 öz bir parçasıdır. Kabiliyetinizi borçlu olduğunuz tabiatın tahribine değil sağlığına kullanmakla sağlıklı bir yaşamı hak etmiş olursunuz. 

Bizim yok oluşumuzun tüm yaşamın yok oluşu olacağını bile bile anlık hazlara kurban olmakla umursamaz olmayın.

Yaşamın doğru ayarını bulup tutturmak adına, geçişli olmaya rağmen kendini "sabit merkez" dönemde zan ediş yanlışından uzak bulunmak dileğiyle...



Anahtar Kelimeler: DEPREM DERSLERİ ()
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34